Apeldoorn Online
portal voor Apeldoorn

Platform tot samenwerking voor de bewoners van Apeldoorn/Gelderland


 

Buurt Online

Nederland
Gelderland

 Nieuws

Algemeen Dagblad
Apeldoornse Courant
Financieele Dagblad
Gelderlander
Nederlands Dagblad
Gelders Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Regiobode
Telegraaf
Trouw
Volkskrant

 

Algemeen

055.pagina.nl
Apeldoorn-plaza
BDUnet
de digitale stad Apeldoorn.Nu
Veluwe-info Regio Apeldoorn

 

Kerken

Apostolisch Genootschap I
Apostolisch Genootschap II
Baha'i Apeldoorn
Eben-Haezerkerk

Gereformeerde Kerk Apeldoorn Zuid
Open Hofkerk Apeldoorn
Vergadering der Gelovigen

Verenigingen

Apeldoornse Operette Vereniging

 

 

 

 

 

 

 

woensdag 27 oktober 2004

Persbericht

REACH OUT IN CONCERT

zaterdag 30 oktober 2004

Gospelgroep Reach Out uit Apeldoorn, onder leiding van dirigent Corine de Haan, geeft binnenkort een spetterend concert in scholengemeenschap De Heemgaard, Heemradenlaan 125 in Apeldoorn. Dit is een speciaal concert waarin stil gestaan wordt bij het tienjarig bestaan van Reach Out en waar ook de nieuwste CD 'Victory, beyond my praise' officieel gepresenteerd zal worden. Het concert wordt gehouden op zaterdag 30 oktober 2004, aanvang 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur). De kosten bedragen € 7,50 per persoon.

Vijf jaar geleden maakte Reach Out haar eerste cd met de titel 'Make a difference'.

Nu ligt alweer de tweede cd 'Victory beyond my praise' op de plank. Om geld in te zamelen voor de productie van deze nieuwe cd zijn de afgelopen twee jaar door het koor diverse acties gehouden waaronder een rommelmarkt, een oliebollenactie met daaraan gekoppeld een kerstcd, twee kledingparty's en er zijn diverse cd's verkocht tijdens optredens.

Concert en cd
De cd is opgenomen in de studio 'His Masters Noice' te Oldebroek. Producer van de cd is André Bijleveld, o.a. bekend van Gospelboulevard en de Ronduit Praise Band. De prijs van de cd bedraagt t/m het concert € 15,- daarna kost de cd € 17,-. De cd kan via de website www.reachout.nl besteld worden of bij de stand na afloop van het concert. Tijdens het concert in oktober zal op een bijzondere manier aandacht worden gegeven aan het verleden van het koor. Reach Out zal dit concert negentien nummers ten gehore brengen.

Boek snel want vol = vol!

Voor meer informatie over Reach Out, de optredens, het concert of de nieuwste cd, kunt u terecht op de website www.reachout.nl

Redactie Maartje Pronk

 


vrijdag 4 juli 2003

Persbericht

Cinema Mobilé

De familie Miedema exploiteert al generaties lang een mobiele bioscoop.

De laatste telgen van deze familie, de ietwat wereldvreemde broers Jesse, Jim en John Miedema reizen door het land om hun films te vertonen in de open lucht. Onder de bezielende leiding van Dirkje Opzwager werken de broers hard om hun bioscoop draaiende te houden. Door de komst van de televisie is de laatste jaren het aantal toeschouwers drastisch teruggelopen en daarmee de inkomsten.
Dan worden ze echter ontdekt door programmamaakster Jacintha Duif van de commerciële televisiezender Real TV, die een docu-soap over deze laatste nog reizende bioscoop wil maken. Ze belooft de broers Miedema roem, geld en publiciteit en met resultaat.
De broers genieten van het succes, maar de keerzijde van de roem wordt langzaam zichtbaar.
Met de komst van Jacintha Duif veranderen de ingesleten patronen binnen het gezin Miedema. Jacintha eist, bevangen door de koorts van het succes van haar soap, steeds meer ruimte op. De eens zo hechte familieband dreigt ten onder te gaan. Maar of Dirkje het zo ver zal laten komen?

De voorstelling
De komst van televisie en internet hebben de collectieve beleving, die het zien van een film- of theatervoorstelling is, enorm beïnvloedt. In plaats van erop uit te trekken naar de bioscoop of het theater en daar mensen te ontmoeten, blijft men nu vaak thuis om series of films op eigen Home Cinema-systemen te bekijken.
In de voorstelling Cinema Mobilé worden theater, film en televisie met elkaar gecombineerd. Het publiek kijkt temidden van televisies in een bioscoop-opstelling naar theater. Vanuit verschillende perspectieven ontvouwt zich het verhaal rond de broers Miedema.
Smeedwerk wil de ontmoeting weer centraal stellen en brengt haar nieuwe productie zo dicht mogelijk bij de mensen.

Smeedwerk Locatie-Theater
Smeedwerk maakt sinds 1999 eigentijdse theaterproducties op bijzondere locaties. Bij de realisering van zijn voorstellingen wil Smeedwerk een gekozen locatie niet veranderen, maar juist de unieke charme ervan gebruiken om een verhaal te vertellen. Kenmerkend voor de werkwijze van Smeedwerk is dat het materiaal voor de voorstelling deels vanachter de schrijftafel, maar vooral op de speelvloer ontstaat. Net als bij 'Oranje Bitter' (2000), 'Dukatenkoorts' (2001) en 'Val van Paard' (2002) wil Smeedwerk het publiek verrassen, ontroeren en laten stilstaan bij het avontuur en de magie van theater op locatie.

Locatietheater is in de open lucht:
· neem warme kleding en regenkleding mee (geen paraplu's)
· neem eventueel een kussen en een deken mee
· zet uw mobiele telefoon uit
· het maken van foto-, video- of geluidsopnames is niet toegestaan
· na aanvang geen toegang tot de locatie


Waar en wanneer
Park Berg en Bos op 15, 16 en 17 juli

Aanvang voorstelling: 21.30 uur
Einde voorstelling: ongeveer 23.00 uur (er is geen pauze)

Kaarten
Via VVV Apeldoorn of via Smeedwerk 0313-49 63 48 / www.smeedwerk.nl

Redactie Maartje Pronk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

Overheid

Gemeente Apeldoorn
 

Brandweer

Brandweer Eendracht
Brandweer De Maten
Vrijwillige Brandweerkorps Apeldoorn Centrum

 

Politiek

CDA Apeldoorn
D66 Apeldoorn
GroenLinks Apeldoorn
Leefbaar Apeldoorn
PvdA Apeldoorn

 

Handig

Nederlandse Spoorwegen
Plattegronden
Telefoongids