Franeker Online
portal voor Franeker
Platform tot samenwerking voor de bewoners van Franeker/Friesland

 

Buurt Online

Nederland
Friesland

Nieuws

Algemeen Dagblad
Financieele Dagblad
Leeuwarder Courant
Nederlands Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Volkskrant

Algemeen

0517.pagina.nl

Welzijn

Rode Kruis Franeker e.o.

Kerken

Vergadering der Gelovigen

Verder zoeken

Metamonster Franeker

 

vrijdag 10 september 2010

Persbericht

Goede muzyk foar it goede doel

Franekers verkopen CD's

voor hulpverlening in Cambodja

11 september 2010


Goede muziek voor het goede doel: onder dat motto begint in Franeker de verkoop van Friese kwaliteits-CD's. De opbrengst is voor De Brug, een stichting die in Cambodja met kleinschalige ontwikkelingsprojecten het werk van de Nederlandse kinderarts Diny van Bruggen voortzet.

Tijdens de jaarlijkse boekenmarkt op de Breedeplaats (11 september) en de agrarische dagen (18 september) debuteert deze nieuwe vorm van fondswerving door de verkoop van klassieke topmuziek.

Het initiatief komt van de Franeker echtparen Broersma en Miedema, die in Fryslân al een tijdlang actief zijn als 'ambassadeurs' voor het werk van De Brug. Ze raakten onder de indruk van de kleinschalige maar daardoor zeer effectieve, laagdrempelige vorm van ontwikkelingshulp waaraan de in 2009 overleden kinderarts Diny van Bruggen haar leven had gewijd.

Sindsdien proberen ze op creatieve manieren geld te genereren voor onder meer de aanleg van waterputten op het armoedige platteland van Cambodja. ,,Juist in tijden van droogte gevolgd door wateroverlast, zoals we die deze zomer meemaken, realiseren we ons weer hoezeer goede irrigatie en schoon water van levensbelang zijn. Met heel eenvoudige projecten is De Brug op dat gebied actief in Cambodja, zonder dat er van alles aan de strijkstok blijft hangen.''

Matty Miedema geniet in Franeker bekendheid als één van de trouwe vrijwilligers die het kleinste boekhandeltje van Nederland runnen: de Wijnkuijp, gevestigd in het middelste van de drie theehuisjes op het Noorderbolwerk. Alle winst van De Wijnkuijp gaat naar goede doelen, en tegenwoordig is dat vooral stichting De Brug. Net als vorige jaren staat De Wijnkuijp met een stand op de boekenmarkt die 11 september op de Breedeplaats gehouden wordt. Tot nu toe werden er alleen tweedehands boeken en CD's verkocht, maar daar komt nu verandering in. Door een bijzondere overeenkomst met de Friese muzieklabels Newton Classics en Brilliant Classics kunnen er voortaan ook splinternieuwe CD's worden aangeboden.

Tjibbele Miedema, die vroeger zeer betrokken geweest is bij een klassieke muziekvakhandel, is onder de indruk van de prachtige opnamen die deze Friese labels in de aanbieding hebben (Zie www.brilliantclassics.com en www.newtonclassics.com). De CD's kunnen nu in Franeker worden gekocht terwijl de winst bestemd wordt voor het werk van De Brug in Cambodja.
Een week na de boekenmarkt, op 18 september, staan de ambassadeurs van De Brug opnieuw met tweedehands boeken én nagelnieuwe CD's op straat. Dan staan ze met hun stand bij De Voorhof, het gebouw van de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) aan de Voorstraat. Uiteraard kunnen voorbijgangers daar ook informatie krijgen over het werk van De Brug in Cambodja.

voor meer informatie..>>Stichtingdebrug

Redactie Maartje Pronk

 

 

 

Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

Overheid

Gemeente Franekeradeel

Politiek

CDA Franekeradeel
D66 Noordwest Friesland

Sport

PC Kaatswedstrijd

Zoeken

Handig

Nederlandse Spoorwegen
Plattegronden
Telefoongids