Klarenbeek Online
portal voor Klarenbeek
Platform tot samenwerking voor de bewoners van Klarenbeek/Middelburg.

 

Buurt Online

Nederland
Middelburg

Nieuws

BN/De Stem editie Zeeland
Omroep Zeeland Nieuws
PZC

Zoeken

Buurten

Arnestein
Brigdamme
Centrum
Dauwendaele
Erasmuswijk
Griffioen
Klarenbeek
Magistraatwijk
Ramsburg
Reyershove
Sint Laurens
Stromenwijk
Veerse Poort
't Zand
Andere steden

Ouderen

Verpleegcentrum Roggeveen

Verenigingen

EZRC Oemoemenoe

Wonen

Skatepark Nadorstweg

Woning Klarenbeek

 

Welzijn

Stotter Centrum Zeeland

 

 

vrijdag 26 maart 2004

Persbericht

De AOV op tournee

AOV voor het eerst in Klarenbeek en na 73 jaar weer terug in "Theater Minerva"!
De Apeldoornse Operette Vereniging (AOV) staat aan de vooravond van haar 75-jarig jubileum! En na al die jaren staat de AOV nog steeds bij een groot publiek bekend als een vereniging met een muzikaal talent.
Omdat er momenteel flink verbouwd wordt aan de Apeldoornse schouwburg Orpheus, moet de AOV dit jaar uitwijken naar andere lokaties. Zo zal de AOV op 16 april 2004 optreden in 'Menorah' aan de Paslaan in Apeldoorn en 7 mei 2004 in de Vlinderzaal van de 'Nieuwe Zweep' te Klarenbeek.
Interessant detail is dat de AOV is opgericht in 1930 en haar eerste openbare optreden had in 1931 in Theater Minerva, het huidige Menorah, met de succesvolle operette 'La Mascotte' onder regie van de heer Holtland.

De optredens dit jaar zullen de operette liefhebbers aanspreken! We beginnen de avond met pakkende melodien uit verschillende operettes, o.a. 'Im Weissen Rössl' en 'Der Vogelhändler' en na de pauze brengen we de komisch dramatische cantate "Trial by jury" (de bruid in de rechtszaal) op de planken. 'Trial by jury' is een verfrissend stuk van Gilbert en Sullivan waar regisseur Dick van Ommen zijn creativiteit goed in kwijt kan. Ook de decors zijn van Dick van Ommen, typerend voor zijn stijl, multifunctioneel, geschikt voor een klein toneel, eenvoudig maar stijlvol en professioneel.

Door de uitvoering in Klarenbeek hoopt de AOV alvast enthousiasme te zaaien om zo in 2005 een nog breder publiek naar de grote 75 jarige jubileumvoorstelling in het splinternieuwe Orpheus te halen!

Onder de muzikale leiding van de nieuwe dirigent Rob Meijer en met een 50-tal enthousiaste leden repeteert de AOV in het gebouw van ROC Aventus aan de Christian Geurtsweg 2. Natuurlijk kan de AOV nog nieuwe (vooral ook jonge) mensen gebruiken, dus kom gerust eens vrijblijvend binnenlopen op één van onze repetitieavonden. De repetities vinden plaats op vrijdag van 20:00 tot 22.30 uur. Je kunt dan de sfeer proeven en je een betere voorstelling maken van hoe leuk het is om zingen en toneelspelen te combineren. Als afsluiting van een jaar lang oefenen gaan we dan uiteindelijk met een groot orkest, prachtige kleding en stijlvolle decors een uitvoering ten tonele brengen!

Kaarten kunt u bestellen bij Jeanne Zwerus 055-3662272 en Marry Stuut 055-5410487.
Voor verdere inlichtingen kunt u terecht bij Annelies Hoogerdijk (secretaris) 055-5786414.

Redactie Maartje Pronk

 

 

 

 


Buurtredacteur gevraagd

Deze buurt zoekt een Buurtredacteur. Meer weten? Stuur ons een mailtje met vermelding buurtnaam.

 

Algemeen

Digitale Gemeente Middelburg
Startpagina Middelburg
VVV Middelburg

Handig

Nederlandse Spoorwegen
Plattegronden
Telefoongids

 

Overheid

Gemeente Middelburg

Politiek

CDA Middelburg
PvdA Middelburg

Brandweer

Stadgewestelijke Brandweer Vlissingen-Middelburg