Hoograven Online
portal voor Hoograven
Platform tot samenwerking voor de bewoners van Hoograven/Utrecht

 

Buurt Online

Nederland
Utrecht

Nieuws

Algemeen Dagblad
Financieele Dagblad
Nederlands Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Utrechts Nieuwsblad
Volkskrant

Algemeen

Utrecht-Plaza

Buurten

Bewonerscommissie Verlengde Hoogravenseweg-Noord

Verder zoeken

Metamonster Hoograven

 

maandag 24 februari 2003

Persbericht

Woe 5 maart Hoograven:

Gemengd samenleven

niet vanzelfsprekend

20.00 uur, Marcus Centrum, Wijnesteinlaan 2, Utrecht.


Schelden mag niet meer op voetbalclub DVSU. De club ligt aan de rand van Hoograven. De ouders langs de lijn zijn soms de ergsten en ook zij moeten zich aan de nieuwe huisregels houden. Het is een van de vele initiatieven in Utrecht-Zuid op het gebied van leefregels. Gaat samenleven in de wijk daardoor beter of moeten meer Hoogravense inwoners eerst eens uit hun luie stoel komen?
Met o.a. Hans Spekman, wethouder Gemeente Utrecht, Bert van de Roest, voetbalclub DVSU en opsteller van de gedragsregels, Ali El Abbouri, voorzitter Islamitische Vereniging Hoograven, Camillo van Vorstenbosch, dialooggroep Hoograven, en Willem Rijke, lid van de wijkraad en van bewonersoverleg Tolsteeg Hoograven.

Informatie en reserveren: 030-2332430/ www.tumultdebat.nl
Leefregels: de basisscholen in Hoograven hebben er een speciaal leerlingenparlement voor in het leven geroepen, de 'Verenigde Straten van Hoograven'. Dat parlement heeft gedragsregels opgesteld die eind januari officieel zijn gepresenteerd. Zijn die te kopiëren naar de rest van de wijk en zo ja hoe?
Het imago van Hoograven behoeft verbetering. Maar wie komt er zijn luie stoel voor uit? Het Hoograven-aan-Zet-Centrum probeert een eerste stap te zetten door de vaardigheden van de bewoners in kaart te brengen en de bereidheid te polsen om wat voor de buurt te doen.
Hoograven had de landelijke primeur met buurtvaders. Ze lopen trouw wekelijks hun rondje, maar het lukt niet de harde kern van probleemjongeren aan te pakken, wèl de groep meelopers te verkleinen. Biedt de buurt nog wat aan de jongeren of hebben ze met de teloorgang van jongerencentrum Aoxomoxoa hun kansen vergooid?

Dit is het tweede debat in de serie TUMULT NAAR DE WIJK- Gemengd, niet vanzelfsprekend, debatten in vijf wijken van Utrecht waar bewoners discussiëren met elkaar en met o.a. wethouders van de Gemeente Utrecht.
Mogelijk gemaakt door Forum, Instituur voor Multiculturele Ontwikkeling, Multi Cultureel Instituut Utrecht en De Utrechtse Mix, Project Interculturalisatie Gemeente Utrecht

Fetsje Luimstra, publiciteit, ma-di-woe-vrij aanwezig
St. Utrechts Debatcentrum TUMULT
bezoekadres: Zuilenstraat 50
postadres: Postbus 411, 3500 AK, Utrecht
t. 030 2332430 f. 030 2232581
e-mail: fetsjeluimstra@tumultdebat.nl
website: http//www.TUMULTdebat.nl

Redactie Maartje Pronk

 

 

 


Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

Overheid

Gemeente Utrecht
Gemeente Utrecht (Staatscourant)

Politiek

  GroenLinks Utrecht
ChristenUnie Utrecht
CDA Utrecht
D66 Utrecht
Leefbaar Utrecht
PvdA Utrecht
SP Utrecht

 

Welzijn

Centrale Vacaturebank voor Vrijwilligerswerk
Werklozenbond

Zoeken

Handig

Nederlandse Spoorwegen
OV Reisinformatie
Plattegronden
Telefoongids