Amersfoort Online
portal voor Amersfoort
Platform tot samenwerking voor de bewoners van Amersfoort/Utrecht

 

Buurt Online

Nederland
Utrecht

Nieuws

Algemeen Dagblad
Amersfoortse Courant
Financieele Dagblad
Nederlands Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Utrechts Nieuwsblad
Volkskrant

Algemeen

033.pagina.nl
Digitale Stad Amersfoort

Reddingsbrigade

Amersfoortse Reddingsbrigade

Buurten

Hoogland
Nieuwland
Soesterkwartier

Politiek

D66 Amersfoort
PvdA Amersfoort

Verder zoeken

Metamonster Amersfoort

 

maandag 12 november 2007

Persbericht

Taxatie

Inkoopdag van oude en zeldzame

Boeken

Restaurant de Amershof in Amersfoort

13 november 2007

Op dinsdag 13 november van 14 - ca. 18 uur zal er in Restaurant De Amershof, Snouckaertlaan 11 een taxatie / inkoopmiddag van oude en zeldzame boeken worden gehouden door antiquaar / taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Ouddorp.

Hij is deze dag bereidt uw oude (antieke) boeken, handschriften en of oude bijbels te taxeren of wel in te kopen.

De heer Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, (staten)bijbels, theologie en topografie. Er zullen ook een paar voorbeelden te zien zijn van antieke (gerestaureerde) boeken. Voor restauratie kan een afspraak gemaakt worden.
De heer Durk de Jong uit Oudemirdum zal hem terzijde staan met taxeren van ansichtkaarten, oude foto's, oude fotoalbums etc.

De heer Molendijk organiseert twee keer per jaar een veiling van oude / antieke boeken. Tevens organiseerde hij diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten.

Voor taxatie wordt 3 euro per persoon gevraagd en gebeurd zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op. Desgewenst kunnen bezoekers hun oude boeken ter plaatse verkopen.

Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt.

Regelmatig taxeert Molendijk op uitnodiging in musea, bibliotheken, kerken en op monumentendagen. Inmiddels heeft hij meer dan 150 taxatiedagen achter de rug.

De koffie staat klaar.
In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid.

Plaats: Restaurant De Amershof, Snouckaertlaan 11. tel. 033 4613524.

inlichtingen: info@molendijkboeken.nl

Redactie Maartje Pronk

 


maandag 17 september 2007

Persbericht

Bouwen aan vertrouwen

Kloosterhotel

18 september 2007

Meer dan 100 managers, ondernemers en diverse leiders uit Amersfoort zullen aankomend prinsjesdag zeer vroeg uit de veren moeten, want voor de derde keer zal het populaire prinsjesdagontbijt op 18 september a.s. opgediend worden vanaf s’ochtends 7.00 uur in het Kloosterhotel te Amersfoort.

Dit prinsjesdagontbijt, georganiseerd door het GIDS Netwerk Amersfoort, brengt diverse leiders bij elkaar. Ieder jaar worden sleutelfiguren uit de lokale samenleving, aangevoerd door de burgermeester, uitgenodigd om in de derde week van september met elkaar te spreken over uiteenlopende onderwerpen. De aankomende prinsjesdag zal in het teken staan van bouwen aan vertrouwen, immers bestaat er een zichtbare vertrouwenskloof tussen burger en politiek.

Elco Brinkman, voorzitter van de vereniging van bouw- en infrabedrijven “Bouwend Nederland”, weet als geen ander hoe moeilijk het is om geschaad vertrouwen te herstellen. Vanuit zijn persoonlijke ervaringen zal hij, na het openingswoord van burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper, dan ook als speciale gast ingaan op dit veel besproken onderwerp.

voor meer informatie...>>>Gidsweb

Redactie Maartje Pronk

 

 

maandag 22 mei 2006

Persbericht

Spectaculaire Kunstveiling

tijdens Proef Amersfoort

bijzondere werken Karel Appel

28 mei 2006

De kunstveiling op zondag 28 mei tijdens Proef Amersfoort wordt dit jaar extra spectaculair. Zo komen er onder de veilinghamer onder meer enkele unieke zeefdrukken van Karel Appel die in kleine oplage zijn uitgebracht.

Deze collector items van de onlangs weggevallen Karel Appel zijn bijzonder gewilde blikvangers. De kunstveiling is een buitenkans om deze fraaie kunstwerken voor een fractie van de galeriewaarde aan te schaffen.
Ook komen bijzondere werken aan bod van kunstenaars zoals o.a. Herman Brood, Corneille, Sylvia Kristel, Jacques Tange, Viola Holt, Peter Klashorst, Justus Donker, Adri Scherpenberg, Brita Seifert, Henk Hofstra, Ria Schoof, Joep Klinkenbijl, Michael Schuurmans, Cécile de Bruijn e.a.
Ook van de bekende Amersfoortse kunstenaars Gert van Reenen, Schrijver en Toon Tieland komt er werk onder de veilinghamer.

De kunstveiling tijdens Proef Amersfoort is laagdrempelig en aantrekkelijk voor ieder budget. Niet alleen kunstkenners maar ook beginnende kunstverzamelaars kunnen hun slag slaan. Ook is de kunstveiling een buitenkans om bijzonder voordelig een kunstwerk aan te schaffen om een werk- of studieplek of andere ruimte te pimpen. Daarnaast is het altijd interessant en spectaculair om de bijzondere atmosfeer van een kunstveiling met een gerenommeerde veilingmeester van dichtbij mee te maken.
Tussen 16.00 en 17.00 uur is iedereen welkom aan de Groenmarkt om te bieden op de vele fraaie kunstwerken

voor meer informatie...>>>Galerie Amadeus Art

Redactie Maartje Pronk

 

 

donderdag 26 januari 2006

Persbericht

Expositie"Sexy Furniture"

Mario Philippona

Amadeus Art Galerie

Zaterdag 4 februari 2006

Amadeus Art Galerie uit Amersfoort organiseert op zaterdag 4 februari 2006 tussen 12.00 en 17.00 uur een tentoonstelling over de bijzondere en veelbesproken exclusieve meubellijn “Sexy Furniture” van de Italiaanse topdesigner Mario Philippona.

Philippona’s meubelontwerpen zijn geïnspireerd door organische architectuur en de natuurlijke lijnen in het hout. Bij het beeldhouwen laat hij zich inspireren door de mooiste vormen uit de natuur, de vrouwelijke.
Door het beeldhouwwerk en het meubel maken te combineren, heeft Mario Philippona een unieke serie gebeeldhouwde sexy meubelen gecreëerd.

Mario Philippona zal tijdens de expositie persoonlijk aanwezig zijn.

De collectie “Sexy Furniture” is uitsluitend via Amadeus Art verkrijgbaar en leverbaar.

voor meer informatie...>>> Galerie Amadeus Art

Redactie Maartje Pronk


 

vrijdag 7 oktober 2005

Persbericht

Niet Netjes tentoonstelling

8 oktober - 31 oktober 2005

Opening zaterdag 8 oktober a.s. om 12.00 uur

in Galerie Amadeus Art & Galerie Roxen Art.

Veel kunstenaars maken – naast werk voor het grote publiek - erotische kunstwerken die zelden op exposities te zien. Onder de titel ‘Niet Netjes’ vindt sinds 1999 jaarlijks een tentoonstelling van erotische beeldende kunst plaats.

In 2005 is de Niet-Netjes tentoonstelling groter dan ooit: 19 kunstenaars exposeren zowel in Galerie Roxen Art als in Galerie Amadeus Art.

‘Niet Netjes’ confronteert het publiek met de erotische uitstapjes van kunstenaars die over het algemeen, uitzonderingen daar gelaten, nette mensen zijn. Veel kunstenaar maken buiten hun normale oeuvre, erotisch werk. Veelal is het een inspiratiebron voor de kunstenaar, maar het zijn kunstwerken die zelden in het openbaar getoond worden.

Deelnemende kunstenaars

Peter Bastiaanssen, Yvonne Beelen, Berry, Justus Donker, Casper Faassen, Jackie Habets, Willem van Hest, Jacob Kanbier, Frits Kloppers, Peter Lindauer, Trudie Maasman, Martin Moesman, SAGE (Saskia van Herwijnen en Gerrit van Schuppen), Willem van Scheijndel, Michel Snoep, Gerard van Soest, Jacques Tange, Henk Vierveijzer en Harr Wiegman.

Tevens is in Galerie Amadeus Art (naast de Niet Netjes-expositie) tot eind oktober tegelijkertijd een schilderijenexpositie te zien van kunstenaar Michel Siebes.

Michel Siebes (Dordrecht 1962) schildert en tekent olieverf en verschillende soorten oliekrijt en -pastels zodanig dat onderliggende lagen doorschijnen, waardoor een transparante structuur ontstaat. Siebes schildert vrijwel uitsluitend vrouwelijk naakt en altijd naar ‘levend model’ en gebruikt warme en opvallende kleuren. Voor hem is het naaktmodel uiteindelijk een middel om een gevoel of stemming weer te geven.

Beide tentoonstellingen zijn t/m 31 oktober a.s. geopend van maandag t/m zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur. Toegang gratis.

voor meer informatie...>>> Galerie Amadeus Art

voor meer informatie...>>> Galerie Roxen Art

Redactie Maartje Pronk

 

 

 

donderdag 10 februari 2005

Persbericht

Amadeus Art organiseert

in de maand februari 2005

een expositie met schilderijen

van kunstenaar INGO LETH


Ingo Leth is mede-oprichter van de spraakmakende internationale kunststroming TOYisme die in de jaren negentig met een kleurrijke figuratieve stijl voor kunstzinnige vernieuwing zorgde.

Leth heeft over de gehele wereld geëxposeerd o.a. in New York, Florence, Kentucky en Barcelona.

Momenteel werkt de veelzijdige Ingo Leth niet alleen TOYistisch maar ook fotorealistisch, abstract en surrealistisch. Bij zijn fotorealistisch werk maakt hij gebruik van airbrush en gemengde technieken. Bij zijn abstracte en TOYistische schilderijen gebruikt hij acrylverf op linnen

Ingo Leth maakt zijn reputatie als veelzijdig kunstenaar meer dan waar. De expositie omvat een schitterende collectie schilderijen in een kleurrijke stijl waarvoor ook internationaal veel belangstelling bestaat.


voor meer informatie..>>> www.amadeusart.nl

Redactie Maartje Pronk

 

 

woensdag 3 november 2004

Persbericht

AVU Amadeus Art Galerie organiseert

in de maand november een expositie

van Louis Nagelkerke

Officiële opening met wijnproeverij: zondag 7 november, 14.00-16.00 uur

Als extra service is de Nagelkerke expositie ook te bezoeken tijdens de Kunstkijkroute op zondag 21 november tussen 14 en 17 uur in Grand Café Het Filmhuis (tweede etage), Groenmarkt 8, Amersfoort.

Het leven in de Indonesische archipel en met name het eiland Bali vormt een grote inspiratiebron voor Nagelkerke die met zijn indrukwekkende schilderijen het mooie in mens en dier naar boven haalt. Ook het theater met al zijn mysterieuze ceremonieën komt in essentie in zijn werk tot leven. Nagelkerke heeft vele exposities in Nederland en Indonesië achter zijn naam staan.

AVU Amadeus Art Galerie
Prinses Julianaplein 66
3817 CS Amersfoort
Openingstijden:
Maandag: 13.00-18.00 uur
Dinsdag, woensdag en vrijdag: 09.00-18.00 uur
Donderdag: 09.00- 21.00 uur
Zaterdag: 09.00-17.00 uur

website: www.amadeusart.nl

Redactie Maartje Pronk

 

 

donderdag 30 september 2004

Persbericht

OKTOBER-EXPOSITIE JACQUES TANGE

IN AVU AMADEUS ART GALERIE

AMERSFOORT

Amadeus Art Galerie uit Amersfoort organiseert in de maand oktober een expositie met een scala aan schilderijen en zeefdrukken van Jacques Tange. Deze opmerkelijke artiest is door een onafhankelijke en deskundige jury uitverkozen tot de meest belovende kunstenaar van 2003.

In zijn werken met een bijna muzikale lijnvoering, vol met nachtelijk, droomachtig licht, is vaak een kleurrijke geklede vrouw te zien, loom liggend of zittend en soms staande met haar rug naar ons toe. Zijn werken ontrukken je meteen aan het anonieme gedruis van het dagelijks leven.
Je voelt je opgetild en meegenomen in een reiken dat verder wil dan het mogelijke.
Een reiken dat zich uitstrekt naar een wereld van geheimzinnige sensualiteit, broeierige loomheid en superieure onverschilligheid. Als extra service is de Tange expositie ook te bezoeken tijdens de Kunstkijkroute op zondag 17 oktober tussen 14 en 17 uur in Grand Café Het Filmhuis (2e etage), Groenmarkt 8, Amersfoort.

AVU Amadeus Art Galerie
Prinses Julianaplein 66
3817 CS Amersfoort
Openingstijden:
Maandag: 13.00-18.00 uur
Dinsdag, woensdag en vrijdag: 09.00-18.00 uur
Donderdag: 09.00- 21.00 uur
Zaterdag: 09.00-17.00 uur

website: www.amadeusart.nl

Redactie Maartje Pronk

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

Overheid

Gemeente Amersfoort

Kerken

Apostolisch Genootschap Amersfoort
Gereformeerde Kerk Amersfoort West
Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt
Hervormde Wijkgemeenten Amersfoort
Kerk van de Nazarener
Kerkgenootschap der Zevende Dags Adventisten
Oud-Katholieke Streekparochie
Kerkplein Amersfoort

Wonen

Nieuwbouw: Vathorst

Handig

Nederlandse Spoorwegen
Plattegronden
Telefoongids