Buurt Online
KNSM-eiland Online
Buurt Online

KNSM-eiland Online Online is een platform voor buurtbewoners van het KNSM-eiland. Colofon

 

Buurt Online

Nederland
Amsterdam

KNSM-eiland

Het KNSM-eiland (oostelijke helft van het eiland waarvan de westelijke helft Java-eiland wordt genoemd) is prachtig gelegen aan het IJ en kent enige prachtige gebouwen. De bevolking is zeer divers en er heerst een cosmopolitische sfeer, mede door de ligging van jachten en woonboten aan de zuidkant van het eiland.

Nieuws

Laatste nieuws Teletext AT5
Parool
Uitagenda Zeeburg en Oost/Watergraafsmeer
Uitweb
Zeeburgnieuws
Zowat

Telegraaf
Volkskrant
NRC

De Groene Amsterdammer
Meer kranten

Omroepen


Handig

Algemeen

KNSM-eiland als woonwijk
KNSM-eiland
KNSM-eiland
KNSM-eiland
De Oostkant
Video KNSM-eiland

Ouderen

 

Persoonlijke homepages

Corne van Delft
Frans Smit Homepage met o.a. plaatjes Oostelijk Havengebied
Henk Uijterwaal
Leon Punt's Newbies Page
Michael Tjon-en-Fa
Ron Meijer
Ronald van Doorn
W.E. Janze

Fotograaf

Peter Verzendaal

Wonen

KNSM-eiland als woonwijk

Scholen

Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs

 

Vervoer

Nederlandse Spoorwegen
Nieuwendammer Bootje
Tram 10 nieuw traject
IJ-buurtveer

Gemeente Belasting

Bedrijven

Aff
Antiquariaat Fragmenta Selecta
Artexperience
Arttext
Assist Multimedia BV
Beeldend Kunstenaar Annemarie de Roode
Chris Lucas Fotograaf
CODE66 Instrumentatie Technologie
Dominio
ETS
Galerie Jos Art
Health & Wellbeing education
Heleen de Jager
Herensalon Gentleman
Jan Best Kunstenaars benodigdheden
Juweliers Buhse & Fehr
Levant Kunstenaars benodigdheden
Nirifak
Ontwerpbureau Lugtigheid & Den Dulk
Planet Design
Springtime Industrial Design
Spruit in company BV
Uitvaartwinkel De Ode
Voedingsdeskundige Dio van Gils
Vrije Academie
Wereldcontact
Wetware
Yvonne Kroese - Illustrator

Medisch

Fysiotherapeut Roberto C. Graziani

Opinie

Bomen KNSM-laan
W.E. Janze

Cultuur

Kunstwerk Barcelonaplein
Kunstwerk van Tordoir op KNSM-eiland

Geschiedenis

Ons Amsterdam
Vereniging voor Heemkennis Ons Amsterdam

 

 

 

donderdag 13 augustus 2009

Persbericht

Rondje KNSM Eiland

Amsterdam

Zwemwedstrijd

30 augustus 2009

Het Rondje KNSM Eiland is een Open Water zwemwedstrijd

van 5 km in hartje Amsterdam!

Eind augustus gaan voor het eerst in de geschiedenis 15 zwemmers rond het KNSM Eiland zwemmen. Met het Rondje KNSM Eiland willen wij net als met het Rondje Noordereiland aandacht vragen voor schoon water.

Nu met 15 zwemmers en in de komende jaren met steeds meer zwemmers, daar te zwemmen tonen wij aan dat het IJ weer heel gezond is. Zo gezond zelfs dat de Meerval en de Paling weer volop terug is in het IJ.

voor meer informatie..>>Rondjeknsmeiland

Redactie Maartje Pronk

 

 

woensdag 12 augustus 2009

Persbericht

Galerie 23

Tentoonstelling

Zomerstock

16 augustus - 6 september 2009

Galerie 23 presenteert vanaf 16 augustus 2009 een zomerstock met wisselende presentaties van kunstwerken uit tentoonstellingen die het afgelopen jaar gehouden werden.

Zo zijn er werken te zien van Abdel Farahi, de van Marokko afkomstige kunstenaar die met name kleurrijke, pittoreske doeken maakt. Tété Azankpo, een kunstenaar uit Togo, met assemblages bestaande uit stukken ijzer, metaal en email en werken uit de tentoonstelling Another Perspective die Galerie 23 in samenwerking met Galerie Delta en Hivos organiseerde.

Ook te zien zijn schilderijen van George Struikelblok die kleuren en tekst gebruikt om zijn emoties en geheimen weer te geven.

voor meer informatie..>>Galerie23

Redactie Maartje Pronk

 vrijdag 25 april 2008

Persbericht

Ondernemersbeurs

Loods 6

26 april 2008

Op zaterdag 26 april 2008 is Loods 6 in Amsterdam het podium van de tweede editie van Experience@Work, dé ondernemersbeurs van Eigen Werk voor en door ervaren starters.

Op Experience@Work zijn een kleine 150 ondernemers vertegenwoordigd. Deze starters tonen aan dat het mogelijk is vanuit een uitkeringssituatie door te pakken en hun jarenlange (werk)ervaring om te zetten in een bloeiend ondernemerschap.

Eigen werk

Alle ondernemers hebben één ding gemeen: hun ondernemerschap is mede tot stand gekomen door de begeleiding van het succesvolle project Eigen Werk. Dit opleidingsprogramma startte in 2006 en is voor werkzoekende 40+-ers die hun carrière d.m.v. eigen ondernemerschap een nieuwe impuls willen geven.

European Enterprise Award

Eigen Werk is een ketenproject van CWI, UWV en DWI in Amsterdam. Eigen Werk wordt tevens ondersteund door de dienst Economische Zaken Amsterdam.

In Europa is Eigen Werk ook opgevallen. In december 2007 werd het project met zilver bekroond bij de verkiezing voor de European Enterprise Award. Een baanbrekend opleidingstraject dat volop navolging vindt.

Succesvolle ondernemers

Het doel van dit evenement is dat bedrijven en particulieren kunnen kennismaken met deze ondernemers. Wat kunnen deze professionals voor hen betekenen? Welke diensten bieden zij aan? Bezoekers van de beurs ontmoeten de succesvolle starters en kunnen meedoen aan workshops met thema’s uiteenlopend van maatschappelijk verantwoord ondernemen tot muziek.

Uniek

De beurs is uniek in zijn soort. De startende ondernemers kennen een enorme diversiteit. Niet alleen qua samenstelling maar ook wat het aanbod betreft. Van systeembeheer tot kunst aan de muur, van culinaire hoogstandjes tot communicatietraining. Deze ondernemers zijn van alle markten thuis.

voor meer informatie...>>Projecteigenwerk

Redactie Maartje Pronk


 

vrijdag 25 januari 2008

Persbericht

Expositie

Anansi

  Galerie 23

27 januari - 27 februari 2008

De tentoonstelling wordt op zondag 27 januari 2008 om 16 uur geopend

door Prof. dr. Michiel van Kempen

verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

voor meer informatie..>>Galerie23

informatie...>>Vistavisuals

meer..>>Tropenmuseum

Redactie Maartje Pronk

 


woensdag 9 augustus 2006

Persbericht

De grootste kunstroute

van Amsterdam

Ook dit jaar wordt er een kunstroute in Zeeburg uitgezet, en wel op 6, 7 en 8 oktober 2006. Naast expositie van kunst is er aandacht voor de relatie tussen kunst, stad en openbare ruimte. Niet alleen private ruimtes -ateliers- worden gebruikt, maar ook een centraal podium. Tentoongesteld wordt óók de openbare ruimte als route en als expositieplaats voor tijdelijke en duurzame kunst. Er is een fietsroute uitgestippeld, waarmee deze elementen verbonden worden.

Wij nodigen kunstenaars werkend of wonend in Zeeburg uit om mee te werken aan de open atelierroute en de centrale expositie in Loods 6.

Open ateliers
Tijdens de kunstroute-dagen op 7 en 8 oktober kan men ateliers bezoeken. Je stelt je atelier open voor publiek en wij zorgen voor publiciteit. Je wordt opgenomen in de atelierroute die wordt aangekondigd in een kleurenbrochure die verspreid zal worden in Zeeburg in een oplage van 22.000 exemplaren. Daarnaast word je vermeldt op de website van de kunstroute www.c-burg.nl

Loods 6
Kunstenaars kunnen hier een enkel werkstuk exposeren. In de ruimte vinden nog andere activiteiten plaats die gerelateerd zijn aan beeldende kunst. Inhoudelijke programmering is nog in ontwikkeling.

Aanmeldingen van kunstenaars zijn tot 10 augustus welkom op de website www.c-burg.nl of per email naar Kunstroute@c-burg.nl of schrijven naar: Postbus 15290 1001 MG Amsterdam.

Voor andere vragen mailt u naar...>> info@c-burg.nl

voor meer informatie.....>>>C-burg

Redactie Maartje Pronk

 

 

maandag 27 maart 2006

Persbericht

Peter Verzendaal

Fotograaf

Expositie

Een prachtige foto collectie van fotograaf Peter Verzendaal,

omgeving Zeeburg en zomeer.

voor meer informatie...>>>PeterVerzendaal

Redactie Maartje Pronk

 

 

vrijdag 3 maart 2006

Persbericht

SBK Amsterdam

Duet 19 met werk van de beeldhouwers

Karin Dekker en Elsbeth Pluimers

4 - 19 maart 2006

Met Duet 19 gunnen beeldhouwers Elsbeth Pluimers en Karin Dekker de kijker een glimp in de sferen van koningin Zenobia van Palmyra. In levende lijve zult u haar helaas niet ontmoeten, maar de zwoele mediterrane sfeer maakt het mogelijk zich een voorstelling van haar te maken. Deze schone en krijgshaftige koningin wist de koning van Perzië te verslaan en vormde een serieuze bedreiging voor de Romeinse keizer Aurelius. Maar uiteindelijk moest ze zich gewonnen geven en werd ze geboeid in gouden ketenen in triomf door Rome gevoerd.

voor meer informatie...>>>SBK

meer...>>ABK

Redactie Maartje Pronk

 


dinsdag 1 december 2004

Persbericht

Kids 4 Rights

een groot succes!

In loods 6

Op de internationale dag van de Rechten van het Kind heeft de medische ontwikkelingsorganisatie Dokters van de Wereld Kids 4 Rights georganiseerd.

Het evenement geeft kinderen de mogelijkheid om solidair te zijn met de rechten van het kind. De hele dag hebben kinderen in Loods 6 te Amsterdam meegedaan met de workshops: schilderen, dansen, theater, straatkinderenspel en koken. Echte Dokters van de Wereld liepen door de zaal. Zo kon je door de stethoscoop luisteren, je kniereflex meten en vragen stellen aan de aardige dokters.  

De activiteiten

Bij het schilderen symboliseren dieren vrijheid. Iedereen heeft een ander idee hierover. Voor de één is dit dier een olifant, voor de ander een vogel. Alle verschillende dieren zijn eerst op papier geschilderd en toen op een groot bord vastgemaakt. Het reuze-schilderij is heel kleurrijk geworden en zal de komende tijd in verschillende ziekenhuizen met een kinderafdeling komen te hangen, zodat iedereen kan zien hoe belangrijk vrijheid is.
In de dansworkshop is de wereld rond gedanst. Vanuit Nederland, naar Frankrijk, Afrika en Azië… In alle landen waar Dokters van de Wereld actief is hebben mensen een andere manier van dansen en zingen.
Met het straatkinderenspel stapte kinderen zelf in het leven van een straatkind. Via het levensgrote spel en grote dobbelstenen kon iedereen voelen hoe het is om geen huis te hebben. Over de hele wereld zijn er meer dan 150 miljoen kinderen die op straat moeten leven.
In de theaterworkshop zijn de kinderen verkleed en geschminkt zodat iedereen zich helemaal kon inleven in de rechten van kinderen. Ook in andere landen wordt toneel gespeeld door kinderen.
Samen met de kok zijn er gerechten gemaakt uit landen waar in de dansworkshop voorbij is gedanst. Caribische cocktails van limonade en vruchtjes en banaan in kokos waren favoriet!


 

Hoogtepunt: Gooi je wapen weg

In de loop van de dag hebben alle aanwezigen hun speelgoedwapens en tekeningen van wapens weggegooid. In een lange stoet liep de groep door de ruimte langs alle activiteiten en is het schilderij waar iedereen aan heeft meegewerkt, bewonderd. Er werd veel lawaai gemaakt door bij voorbeeld op potten en pannen te slaan. Iedereen riep de yell: Laat je niet bedonderen, Vrede dat doet wonderen, Ken je rechten, STOP met vechten, Gooi je wapen weg!!
Op een speciale plek zijn de wapens weggegooid. Nadat de wapens zijn weggegooid hebben de kinderen een button en een sticker gekregen waarop staat dat het wapen is weggegooid. Hiermee laat je zien dat je meeleeft met kinderen die op straat wonen of in een oorlogssituatie leven.

Bij Kids 4 Rights zijn er meer dan 60 wapens weggegooid en via internet zijn er tot nu toe al 3500 wapens weggegooid!!

De 'Gooi je wapen weg'-actie is belangrijk omdat er veel landen zijn waar oorlog wordt gevoerd en vooral kinderen lijden hier erg onder. In de afgelopen tien jaar zijn er 2 miljoen kinderen gestorven door oorlogen en 6 miljoen gewond geraakt. Daarnaast zijn er nog 300 duizend kindsoldaten. Hulpverlening aan kinderen in conflictsituaties is een belangrijk onderdeel van de lange termijn projecten van Dokters van de Wereld.
Dit is het derde achtereenvolgende jaar dat Dokters van de Wereld de actie 'Gooi je wapen weg' georganiseerd heeft.

voor meer informatie...>>>Doktersvandewereld

Redactie Maartje Pronk

 

 


dinsdag 15 november 2004

Persbericht

Dokters van de Wereld organiseert

Kids 4 Rights

Op zaterdag 20 november 2004, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, organiseert de medische ontwikkelingsorganisatie Dokters van de Wereld het evenement 'Kids 4 Rights'. Het evenement is speciaal voor kinderen en vindt plaats in Loods 6 op het KNSM-eiland te Amsterdam tussen 12.00 en 16.00 uur. Met dit evenement vraagt Dokters van de Wereld aandacht voor de rechten van kinderen om overal ter wereld op te kunnen groeien in een veilige en gezonde omgeving.

Het evenement geeft ruim 250 kinderen, in de leeftijd van zeven tot en met twaalf jaar, de mogelijkheid om solidair te zijn met de rechten van kinderen in de wereld.
Kinderen kunnen deelnemen aan de wereldrecordpoging 'Gooi je wapen weg'. Door een zo groot mogelijke stapel weggegooide speelgoedwapens (of tekeningen van een wapen) te maken laten kinderen zien zich betrokken te voelen bij kinderen die gedwongen zijn te leven in conflictsituaties.
Ook kunnen kinderen, onder begeleiding van een kunstenaar, een levensgroot schilderij maken met als thema 'kinderrechten'. Daarnaast zijn er workshops dans en theater waar de kinderrechten in centraal staan. In het levensechte straatkinderenspel stappen kinderen even in het leven van een straatkind. Tevens maakt een kok, samen met de kinderen, heerlijke wereldgerechten.

Deelname is gratis en aanmelden kan via: www.doktersvandewereld.org/kids
of door te bellen naar 020-4652866

Redactie Maartje Pronk

 

 

vrijdag 12 november 2004

Persbericht

Expositie van 12-11 t/m 22-12 2004

Galerie Jos Art

 

Eric Fourez (Doornik, Belgie, 1946) olieverfschilderijen
Zijn schilderijen van landschapsdelen bij het ochtendgloren zijn niet alleen
esthetisch maar hebben ook een ethisch aspect. In de muziek zou je spreken
van stiltes. In de schilderkunst zou je dat ook zo kunnen zeggen, maar je
zou eerder gewag maken van spaarzaam gebruik van middelen, van het scheppen van afstand, van losmaken, terugtreden, wellicht van isolement en waarom niet, van zuiverheid.


Jannis Kounellis ( Piraeus, Griekenland, 1936) grafiek
Jannis Kounellis is een van de voornaamste vertegenwoordigers van de Arte
Povera in Italie en neemt vaak overblijfselen van oude culturen in zijn
installaties op. Zelf vergelijkt hij zich met het orakel van Delfi en laat
de uitleg van zijn werk over aan de aanschouwer.
Jannis Kounellis wordt tot een van de meest invloedrijke hedendaagse
kunstenaars van de voorbije veertig jaar gerekend en zijn oeuvre is dan ook
opgenomen in s’ werelds meest gereputeerde musea.


Joseph Beuys (Kleve, Duitsland 1921-1986) gemengde techniek
Joseph Beuys wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke personen van de avant-garde in de jaren zestig en zeventig van Europa. Beuys verwierp
abstracte kunst ten gunste van een esthetiek die zwaar leunde op zijn eigen
ervaringen en die het subject de boventoon liet voeren. Zo signeerde Beuys
allerlei producten uit onder andere Oost-Duitsland in het kader van zijn
Wirtschaftswertprinzip; de vraag wat moet geproduceerd worden en hoe en daar over nadenken, creëert culturele overwegingen.


Shinkichi Tajiri (Los Angeles, USA, 1923) fotoprints, grafiek, sculpturen
Tajiri’s naam is onlosmakelijk verbonden met Cobra. De Amerikaan deed mee
aan de belangrijkste Cobra-tentoonstellingen, maar bleef enigszins in de
schaduw staan van zijn beroemdere collega’s Appel, Corneille en Constant.
Karakteristiek voor Tajiri is dat hij in series werkt en geen onderscheid
wil tussen ‘high art’ en ‘low art’. “Ik wil dat mensen zelf betekenis kunnen
geven aan mijn kunstwerken. Met mijn knopen wil ik een helder statement
maken, zorgen voor onmiddellijke communicatie tussen werk en beschouwer”.

voor meer informatie ...>>> Jos Art

Redactie Maartje Pronk

 

 


donderdag 7 oktober 2004

Persbericht

Expositie in Galerie Jos Art

Jef Gysen

8 oktober - 10 november 2004

 

"Verf, olieverf, is Jef Gysen's geliefde medium, hij gebruikt het graag uitbundig en laat het op een meesterlijke manier spreken. Kijk maar naar de schilderijen waarop de 'mennekes' zelf als model figureren. Zie die snelle, krachtige toets die je achteruit dwingt, zodat je kijkt met de ogen van de kunstenaar.
Jef Gysen heeft altijd heel klassieke thema's gekozen: stadsgezichten, landschappen met koeien, interieurs. Maar zijn voorkeur gaat toch naar de menselijke figuur: mannen en vrouwen, dikwijls in een stramme pose, zonder achtergrond, ook niet in de figuurlijke betekenis van dat woord. De tekening, de compositie, wat licht doet en donker, hoe een schaduw valt. Dat boeit hem. Jef Gysen is een beeldenmaker, geen verteller.
(tekst van Jef Kenis)

Jef Kenis zal deze expositie openen op 10 oktober om 15:00 uur. Tevens is dan de presentatie van de nieuwe catalogus van Jef Gysen. U bent van harte welkom!

meer informatie ...>>> Jos Art

Redactie Maartje Pronk

 

 

maandag 19 april 2004

Persbericht

Expositie

in Galerie Jos Art

16 april - 19 mei 2004

Ron Ekkelenkamp

Olieverfschilderijen

Het werk van Ron Ekkelenkamp is landschap, landschap gezien door de ogen van
een echte schilder. De periodes die hij op de Griekse eilanden doorbrengt spelen daarbij een belangrijke rol. Van groot naar klein, van landschap naar detail, zijn schilderijen vormen de vertaling ervan in een abstracte taal.

Grafiek en schilderijen

Arnulf Rainer

“Arnulf Rainer werd in 1929 te Baden, Oostenrijk geboren. Hij is vooral bekend geworden door zijn Übermalungen (overschilderen) van bestaande schilderijen en het bewerken van foto’s en werken op papier. In de internationale kunstscène neemt hij een vooraanstaande plaats in en daar hij deel uitmaakt van de Oostenrijkse traditie, van barok tot na het expressionisme, heeft hij grote invloed gehad op de generatie na hem.”
(uit de catalogus van het Stedelijk Museum Amsterdam 2000)

Een kunstenaar als Rainer maakt indruk, vooral door zijn rauwe stijl. De woestheid waarmee hij krast en krabt, de handafdrukken in de verf, al deze tekenen van zijn aanwezigheid spelen een cruciale rol in het werk.

voor meer informatie...>>> Jos Art

Redactie Maartje Pronk

 

 

woensdag 11 februari 2004

Persbericht

Wat wil je later worden ?

Niet alleen de oudere kinderen van basisschool de Achthoek (Zeeburg,
Amsterdam) die aan hun CITO-toets begonnen, maar ook de kinderen van groep 3d waren bezig met hun toekomst.

Het project ' Wat wil je later worden?' bracht hen o.a. bij een dierenarts en er kwam een huisarts in de klas.
Maandag 10 februari, vertelde de 77-jarige ras-Amsterdammer Anton Martineau in josart.nl over zijn beroep: Beeldend Kunstenaar. Ademloos luisterden de kinderen naar zijn verhalen. Vragen als "Hoe lang duurt het om een schilderij te maken?", "Maakt u zelf verf?" en "Waarom schrijft u ook gedichten?" werden gesteld en uitgebreid beantwoord.

Na afloop kreeg de kunstenaar een prachtig kado: een boek vol zelfgemaakte kunstwerken van de kinderen. Zijn mooiste kunstboek, zei hij.
Wij hopen dat de kids van groep 3 later zullen terugdenken aan deze
speciale, leerzame ochtend. Als het maar op de juiste manier gebracht wordt gaan kinderen en kunst zo goed samen!

Redactie Maartje Pronk

 

 

maandag 1 september 2003

Persbericht

Galerie JOS ART

KINDERKUNSTDAG

7 september 2003

Galerie Jos Art organiseert een kinderkunstdag met workshops voor kinderen van 4 t/m 12 jaar! Samen met echte kunstenaars zullen de kids o.a. gaan schilderen op doek, monoprints maken, een gezamenlijk beeld maken van zelf meegebracht materiaal en een piano gaan beschilderen (die geveild gaat worden!)

Ook zullen de kunstenaars vertellen over hun beroep en mogen de kinderen alles aan ze vragen.

De volgende dag (7 september) is de opening van de Expositie van de Kids!

Wat is er leuker dan een hele week met je zelfgemaakte kunstwerk tussen werk van beroemde kunstenaars als Armando, Bram Bogart en Anton Martineau te hangen?

Mocht u nadere informatie willen hebben over deze kinderkunstdag (waarbij het doel is allerlei drempels naar kunst, galeries en kunstenaars te slechten en definitief op te ruimen) kijk dan op onze website: www.josart.nl of loop even binnen in onze galerie op de KNSM-laan 291!

Redactie Maartje Pronk

 

 

vrijdag 6 december 2002

Persbericht

Over de expositie van Christina Kokou

Een jonge vrouw in Griekenland geboren en wonend/werkend in Belgie schildert scenes uit de samenleving waarin hoop en wanhoop zich vermengen tot een bitterzoet geheel.

Het werk is theatraal, symbolisch, bombastisch en kinderlijk tegelijk

Zelden zie je in deze tijd iemand die op zo'n eigen en bijzondere wijze in staat is de traditie van de schilderkunst uit het Berlijn van de 20er en 30er jaren van de vorige eeuw voort te zetten en uit te bouwen.

Het is niet mooi of lelijk maar mooi èn lelijk.

De tentoonstelling loopt van 3 jan. t/m 5 februari 2003.
De tentoonstelling wordt om 3 uur geopend door de Belgische psycholoog/psychoanalyticus Henk Coopman

Voor meer informatie:

Galerie JOS ART KNSMlaan 291, 1019 LE Amsterdam; 0204187003 josart.nl
Email sturen naar: pers@josart.nl

Redactie Maartje Pronk

 

 

 

 

 

 

Stadsdeel Zeeburg

Stadsdeel Zeeburg bestaat uit de buurten Indische Buurt, Entrepot-West, Rietlanden, Borneo-eiland, Sporenburg, KNSM-eiland, Java-eiland, Oostelijke Handelskade en Zuider IJdijk. Zeeburg heeft in totaal bijna 35.000 inwoners (in 1997 nog 29.000), verdeeld over ca. 16.500 woningen. Vooral de jeugd is relatief sterk vertegenwoordigd. Het aantal allochtonen is met name in de Indische Buurt hoog en in het totale Stadsdeel ca. 55%. De werkloosheid is hoog (+20%) en het gezinsinkomen is onder gemiddeld. Klik hier voor meer cijfers. Stadsdeel Zeeburg bestaat globaal uit twee delen: de Indische Buurt, daterend van het begin van de 20e eeuw, en het oostelijk havengebied, waarin men pas sinds enkele jaren grootschalig aan het bouwen is. In verband met deze bouwactiviteiten en vooral in verband met het voor de kust van Durgerdam/Diemen te bouwen IJburg is de verwachting dat het aantal bewoners de komende tien jaar zal toenemen tot ca. 90.000.

Buurt Online

Webcams KNSM-eiland

Evenementen

Sail

Uitgaan

AMP

Gebouwen en objecten

Foto Verbindingsdam
Gebouw Levantkade
Gebouw Piraeus
Gebouw Piraeus
Gebouw Skydome

Verenigingen

AHOY
Nederlandse Culturele Aikiki Federatie
Roze Gebaar
Schaakclub de Raadsheer
Stichting Het Goede Doel
Vereniging van Allochtone Ondernemers

Amsterdam

020.pagina.nl
Amsterdam.nl
Amsterdam by Bite
dagjeamsterdam.nl
Visit-Amsterdam.nl
Amsterdam.Boogolinks.nl
Amsterdam Hotspots.nl


Geschiedenis

Werken voor de KNSM

Kaarten

Plattegrond KNSM-eiland

Bibliotheken

SBK Kunstuitleen

Musea

Het Open Havenmuseum

Adressen

Politie bureau Balistraat tel. 559 34 70

Brandweer Oost/Zeeburg tel. 555 66 21

Brandweer/politie (nood) tel. 112

Centrale Doktersdienst tel. 0900 503 20 42

Tandarts Bemiddelings Bureau tel. 570 95 95

Telefoongids

Straten

Barcelonaplein
KNSM-laan
Levantkade
Levantplein
Messinastraat
Mien Ruijschplantsoen
Piraeusplein
Surinamekade
Venetiehof
Venetiestraat
Verbindingsdam