Osdorp Online
Buurt Online

Osdorp Online is een platform voor buurtbewoners van Osdorp. Colofon

 

Buurt Online

Nederland
Amsterdam

Weerstation Amsterdam Osdorp

Nieuws

Laatste nieuws Teletext AT5
Parool
Westerpost

Telegraaf
Volkskrant
NRC

De Groene Amsterdammer
Meer kranten

OmroepenHandig

Algemeen

Kijk op Osdorp

Markten

Gemeente Belasting

 

Buurten

Geuzenveld/Slotermeer
Slotervaart
Sloten
Alle buurten

Bibliotheken

AdamNet
Bibliotheek Osdorp

Geschiedenis

Ons Amsterdam
Vereniging voor Heemkennis Ons Amsterdam

Ouderen

Scholen

Calandlyceum

Sport

Voetbalvereniging OSDO

Welzijn

 

 

 

 

donderdag 29 mei 2008

Persbericht

Banenmarkt West Werkt

De Meervaart

30 mei 2008

Vrijdag 30 mei om 11.00 uur opent de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ahmed Aboutaleb de ‘Banenmarkt West Werkt’ in De Meervaart in Amsterdam West.

Ruim 40 werkgevers met een aanbod

van ongeveer 1000 vacatures zijn aanwezig.

voor meer informatie..>>Westwerkt

meer..>>filmpje

Redactie Maartje Pronk

 

 

vrijdag 1 februari 2008

Persbericht

Drie gezichten van osdorp

De Serre

7 februari 2008

Na het verzamelen van ideeën in november, zijn voor de Osdorp oever drie modellen ontwikkeld. Deze modellen worden op 7 februari, vanaf 19.00 uur, in ‘De Serre’ (Pieter Calandlaan 258a) gepresenteerd. Iedereen is die mee wil praten over de drie modellen is van harte WELKOM!

Het toekomstig gezicht van de Osdorp oever van de Sloterplas kan er heel verschillend uit komen te zien. De drie modellen variëren van een strand met twee miniforten in het water, houten kades met een kleine jachthaven en stadstuinen, tot aan groene heuvels met daarin multifunctionele gebouwen. De modellen zijn een vertaling van de aangedragen ideeën en wensen die het stedenbouwkundig bureau BVR heeft verzameld in november en december vorig jaar. De drie modellen zijn vanaf vandaag te zien op www.desloterplasisvanonsallemaal.nl.

Tijdens de slotavond op 7 februari is er ruimte voor debat. Een gevarieerd panel reageert op stellingen, waarna andere aanwezigen door middel van stemkastjes hun mening kunnen geven

Informatiebus:

Van 2 tot en met 7 februari rijdt een informatiebus door Osdorp. De tour is bedoeld om mensen te informeren over de drie modellen. De informatiebus gaat naar verschillende locaties, zoals scholen, verenigingen en moskees. Tijdens deze bezoeken zullen ook de wethouders aanwezig zijn.

De eerste stop van de bustour is zaterdag 2 februari op Tussen Meer.

voor meer informatie..>>Desloterplasisvanonsallemaal

Redactie Maartje Pronk

 

 

dinsdag 18 december 2007

Persbericht

Osdorpers maken weinig gebruik

van financiële toeslagen

Stadsdeelwethouder Baâdoud organiseert

voorlichtingsdag

Inwoners van stadsdeel Osdorp met een bijstandsuitkering maken weinig gebruik van de financiële toelagen waar ze recht op hebben. Dit blijkt uit recente rapportages van de Dienst Werk en Inkomen (DWI), waar stadsdeel Osdorp om verzocht.

De verantwoordelijke wethouder Baâdoud (economische zaken) wil dat meer Osdorpers gebruik maken van de toelagen waar zij recht op hebben. Daarom organiseert hij samen met het DWI begin 2008 een informatiedag in het stadsdeelkantoor Osdorp. Op deze informatiedag kunnen Osdorpers in een persoonlijk gesprek nagaan of zij recht hebben op speciale toeslagen. Als zij in aanmerking komen voor een toeslag, wordt deze direct aangevraagd.

Vanaf 2008 krijgen andere stadsdelen ook ieder kwartaal DWI cijfers, waarin het gebruik van toelagen en voorzieningen wordt weergegeven.

Redactie Maartje Pronk

 

 

maandag 10 december 2007

Persbericht

Winkelstraatmanager

voor Osdorper Ban/Hoekenes

10 december 2007

In opdracht van het stadsdeelkantoor Osdorp is vanaf heden Marciano Braam aangesteld als winkelstraatmanager voor winkelgebied Osdorper Ban/Hoekenes. De heer Braam brengt de wensen en knelpunten van ondernemers in kaart en daar waar mogelijk zoekt hij oplossingen. De winkelstraatmanager werkt nauw samen met de vorig jaar gestarte ondernemersvereniging de “Frisse Start”.

De wethouder van o.a. Economie, Achmed Baâdoud vindt het belangrijk dat het winkelgebied Osdorper Ban/Hoekenes extra aandacht krijgt. “De komst van de winkelstraatmanager sluit mooi aan op het onlangs gestarte participatietraject in de Wildemanbuurt. Wij zijn erg benieuwd naar de ideeën van ondernemers.”

Voor meer informatie is de winkelstraatmanager Marciano Braam telefonisch te bereiken onder 06-23759388. Voor meer informatie over het participatietraject Wildemanbuurt kunt u terecht op www.vernieuwingosdorp.nl

Redactie Maartje Pronk

 

 

maandag 12 november 2007

Persbericht

Het nieuwe gezicht van de Osdorp

oever van de Sloterplas

Stadsdeel Osdorp vraagt om ideeën!

november - december 2007

Op 7 november is van start gegaan ‘De Sloterplas is van ons allemaal’

een grootschalig raadplegingstraject over de ontwikkeling

van de Osdorp oever van de Sloterplas.

Het centrum van Osdorp wordt het nieuwe ontmoetingscentrum van heel Amsterdam Nieuw West. Daarom vernieuwt stadsdeel Osdorp de komende jaren haar centrumgebied. De oever van de Sloterplas is hier een onderdeel van. Vast staat dat het nieuwe stadsdeelhuis op de landtong komt. De bestemming van de rest van de Osdorp oever ligt echter nog helemaal open. Stadsdeel Osdorp nodigt alle Amsterdammers uit om mee te denken over de invulling van deze oever.

In de maanden november en december kunnen Osdorpers en andere Amsterdammers met hun ideeën over de nieuwe Osdorp oever van de Sloterplas aan de slag. Op maandagavond 26 november en maandagavond 3 december organiseert het stadsdeel ideeënavonden.

Ook kunnen bewoners meedoen met een ideeënwedstrijd of via een enquête op de website www.desloterplasisvanonsallemaal.nl. Commercials op AT5 en in de tramlijnen 1 en 17, advertenties en posters roepen betrokkenen op hun ideeën over de toekomst van de Osdorp oever in te brengen. Eend KWEKKER helpt het stadsdeel hierbij.

voor meer informatie...>>>Desloterplasvanonsallemaal

meer...>>>StadsdeelOsdorp

Redactie Maartje Pronk

 

 

donderdag 8 november 2007

Persbericht

Expositie

Ton Beentjes en Anne Oostenbrink

de Meervaart

10 november 2007

Opening zaterdag 10 november om 17.00 uur

door het levendkunstwerk

FABIOLA

Muziek Nachtzuster van de Ziel.

Schilderijen van Ton Beentjes en Anne Oostenbrink

in de Meervaart in Osdorp.

Redactie Maartje Pronk

 


woensdag 19 september 2007

Persbericht

Eerste Albert Heijn XL

Opent

In Amsterdam Osdorp

20 September 2007

Vier buurtbewoners mogen gratis winkelen

Ook Amsterdam heeft nu een Albert Heijn XL. Deze extra grote supermarkt bevindt zich aan het Osdorpplein en opent op donderdag 20 september. De komst van de Albert Heijn XL wordt spectaculair gevierd. “Zo gaan vier buurtbewoners op bijzondere wijze de supermarkt openen. Zij wonnen met een speciale openingsactie een dag gratis winkelen. Wie wil weten hoe vol hun karren uiteindelijk zijn geworden, kan dat zien om 09:00 uur. Dan gaan de vier buurtgenoten letterlijk door het lint en openen zo onze winkel”, zegt supermarktmanager Cantor Barten.

Bij de speciale openingsactie moesten alle deelnemers aangeven voor wie de boodschappen bestemd zijn. Uit alle aanmeldingen koos Albert Heijn er vier uit. De winnaars schenken hun boodschappen aan verschillende doelen. Zo geeft de heer De Vries de inhoud van zijn kar aan de Voedselbank en doet mevrouw Brouwer boodschappen voor het net nieuw gebouwde dierenasiel.

Betaalpaal

Een Albert Heijn XL is een extra grote supermarkt. De klant vindt er het meest uitgebreide supermarktassortiment én een royaal aanbod van onder andere huishoudartikelen, drogisterijproducten, boeken en dvd’s onder één dak. De Amsterdamse XL is zo’n 3.000 vierkante meter groot en speciaal ingericht om met meer gemak boodschappen te kunnen doen. De klant kan traditioneel afrekenen bij de kassa of kiezen voor zelfscanning. “Dan scan je zelf de boodschappen en reken je af bij een betaalpaal. Zelfscanning bestaat al in verschillende Albert Heijn-vestigingen en daar is het een groot succes”, vertelt de supermarktmanager. “Klanten vinden het plezierig om sneller af te kunnen rekenen en de boodschappen al in te pakken tijdens het winkelen.”

Kooktrends

Er zijn verschillende bedieningsafdelingen, zoals de nieuwe Grill & Steak. Daar bestaat het aanbod uit topvlees van Argentijnse kwaliteit die de klant kan laten marineren met kruidenmixen naar keuze. Op het versplein is er keuze uit onder andere diverse groentespecialiteiten, halal-vlees, halal-vleeswaren en de allernieuwste koopconcepten. “Daarmee bereidt de klant op snelle en eenvoudige wijze een heerlijke verse maaltijd”, legt Cantor Barten uit. “Koken met chefkoks is zo’n concept. Het zijn bijzondere menu’s voor twee personen, ontwikkeld door vijf gerenommeerde chefkoks. Een gerecht bestaat uit vier componenten. Op www.ah.nl/kokenmet kun je een filmpje zien waarop de chefkok het gerecht maakt en leuke tips geeft.”

Voordelig

Bij de Albert Heijn XL zijn producten in alle prijsklassen verkrijgbaar: de klant kan kiezen uit de bekende merken, producten van het eigen Albert Heijn-merk en het scherp geprijsde EuroShopper-assortiment. Er is een uitgebreide sortering van grootverpakkingen en een voordeelstraat. “Daarnaast hebben we ook nog eens elke week meer dan 400 Bonusaanbiedingen, en speciale XL-aanbiedingen. Bij ons kun je dus voordelig boodschappen doen”, vindt de supermarktmanager.

Gratis parkeren

De Albert Heijn XL was voorheen een ‘gewone’ Albert Heijn. Een flinke verbouwing zorgde voor de benodigde extra ruimte en een speciale XL-uitstraling. Parkeren kan in de verbouwde parkeergarage. Via een rolband is de winkel binnendoor bereikbaar. “Onze klanten betalen de eerste twee uur geen parkeergeld.” Er gaan 200 medewerkers aan de slag; circa 50 meer dan voorheen. “Met z’n allen gaan we ervoor zorgen dat de klant zich ook in deze Albert Heijn zich snel thuis voelt,” belooft Cantor Barten.

Albert Heijn XL aan het Osdorpplein 229 in Amsterdam-Osdorp is voortaan langer open: maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 22.00 uur, zaterdag van 07:00 tot 22:00 uur.

voor meer informatie...>>>AH

Redactie Maartje Pronk


 

woensdag 4 oktober 2006

Persbericht

EEN PR-DOOS

VOOR OSDORP

Een PR-doos voor Osdorp die het stadsdeel Osdorp (dit jaar 25 jaar oud) op een verfrissende manier laat zien.

Veel herkenning, maar wellicht ook verbazing over wat er allemaal te zien is in dit stukje Zuid-West Amsterdam.

Ontwerper en bedenker van de website Peter Oosterhout.

voor meer informatie...>>>PR-doos

Redactie Maartje Pronk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Correspondenten

  Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

Wat te melden?

Een optreden, een ingezonden brief, een programma, een artikel? Stuur je buurtbericht aan de redactie!

Overheid

Stadsdeel Osdorp


Politiek

D66 Osdorp

Groenlinks Osdorp
Amsterdam Anders/De Groenen
D66 Amsterdam
Mokum Mobiel
GroenLinks Amsterdam
GroenLinks Amsterdam Binnenstad
SP Amsterdam
CDA Amsterdam
Amsterdam Leeft

Teledock-Digitale werkplaatsen
VVD Amsterdam

ChristenUnie-Amsterdam
PvdA Amsterdam
PvdA Binnenstad


Handig

Nederlandse Spoorwegen
Plattegronden
Telefoongids

Amsterdam

020.pagina.nl
Amsterdam.nl
Amsterdam by Bite
dagjeamsterdam.nl
Visit-Amsterdam.nl
Amsterdam.Boogolinks.nl
Amsterdam Hotspots.nl