Assen Online
portal voor Assen
Platform tot samenwerking voor de bewoners van Assen/Drenthe

 

Buurt Online

Nederland
Drenthe

Nieuws

Algemeen Dagblad
Drentse Courant
Financieele Dagblad
Nederlands Dagblad
Nieuwsblad van het Noorden
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Volkskrant

Algemeen

0592.pagina.nl
Assen.com
Assen Stad
Kloosterveen
Oostermoer

Kerken

Apostolisch Genootschap
De Kandelaar
Maranatha Kerk Assen-Noord
Nederlands Gereformeerde Kerk
Onafhankelijke Baptistengemeente Assen
Pinkstergemeente Nathanael

Kaarten

Kaart Assen

Verder zoeken

Metamonster Assen

 

woensdag 8 mei 2002.

Ingezonden persbericht.

2000 MEESTERWERKEN THE DUTCH DREAM


Van 8 mei tot 5 juni zal in de dubbeltentoonstelling Stadhuis-DeFKa in Assen werken worden getoond van ondermeer Johan Rumpt, Maria Kromkamp, Sylvia Händel, Jorn Stroetenga, Gerrit ter Beek, Joop Striker, Rita Drok en Erik van Loon. Met dit persbericht richt ik me tot de laatste kunstenaar in de rij. Assen is namelijk de eerste halteplaats van zijn nieuwste hedendaagse "People Art" kunstproject The Dutch Dream en de eerste plaats waar zijn 2000 Meesterwerken worden getoond.

2000 MEESTERWERKEN

De echte kunstliefhebber is het niet ontgaan, van 7 januari tot en met 24 december 2001 hingen in Rotterdam 2000 Meesterwerken van Erik van Loon. Inwoners en bezoekers van Rotterdam Culturele Hoofdstad 2001 konden zich wekelijks verheugen op nieuwe kunstwerken. Erik van Loon eigende daartoe alfabetisch de 100 belangrijkste Europese kunstwerken van de 20e eeuw doormiddel van de "Van Loon Linokleurencirkel" techniek na. Waarna hij de kunstwerken in twintigvoud non-stop verkocht via her-en-der in de stad geplaatste kunstpalen voor slechts € 2.50 elk. Met de "Van Loon Linokleurencirkel" techniek heeft hij de verschillende stromingen binnen de Moderne Kunst teruggebracht tot de basistaal kleur en compositie. In Assen verkoopt hij de laatste overgebleven kunstwerken voor € 50,- elk.

THE DUTCH DREAM

Hij ziet zichzelf als een goudmijn die nog slechts ontgonnen dient te worden. Daarom verkoopt hij van 4 april tot en met 30 september 2002 middels een roadshow 1.000 Aandelen van 1.000 euro elk. Met als doel 1.000.000 euro te onttrekken aan de "culturele kapitaalmarkt". Een Aandeel bestaat uit 6 monochroom geschilderde A-3 kunstwerken en dragen de volgende nostalgische scheepsnamen: De Liefde, de Hoop, de Vrijheid, de Waakzaamheid, het Buitenleven en de Dapperheid. Hij heeft de onderliggende werken vernoemd naar oude VOC schepen, omdat de VOC de grondlegger is van de AEX-Effectenbeurs (zie zijn boek: Simpel Beleggen; ISBN: 90-803974-1-5) en omdat deze namen de geschilderde emoties het best vertegenwoordigen. Om zijn nieuwste hedendaagse kunstproject te laten slagen, verkoopt hij zijn kunstwerken via "Van Loon Aandelen Parties"; een moderne equivalent van Tupperware parties. De kunstenaar presenteert zijn nieuwe kunstwerken dan ook bij kunstliefhebbers thuis. Tenslotte het Aandeel, geeft de komende vijf jaar jaarlijks recht op een nieuw kunstwerk die door de Vriendenkring Erik van Loon ter reproductie zal worden voorgedragen.

Artikelen: KunstAs http://www.erikvanloon.nl/images/avgrafie/2001-02-01;%20KUNSTAS.jpg

Financieel Dagblad http://www.erikvanloon.nl/images/avgrafie/2002-03-30;%20FD.jpg

Rotterdams Dagblad http://www.erikvanloon.nl/images/avgrafie/2003-04-02;%20RD.jpg

Zie voor meer atrikelen http://www.erikvanloon.nl/avegrafie/nl/inhoud.htm


Info: Erik van Loon [:] Beukelsweg 81a [:] 3022 GG Rotterdam [:] 010-4773122 [:] 06-26900289

http://www.erikvanloon.nl

email: e.vanloon@worldonline.nl

redactie maartje pronk.

 

 

Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

Buurten

Kloosterveen

Politiek

CDA Assen
GroenLinks Assen
PLOP
PvdA Assen
SP Assen

Overheid

Gemeente Assen
Gemeente Assen (Staatscourant)

Brandweer

Brandweer Assen

Zoeken

Handig

Nederlandse Spoorwegen
Plattegronden
Telefoongids