Baarn Online
portal voor Baarn

Platform tot samenwerking voor de bewoners van Baarn/Utrecht


 

Buurt Online

Nederland
Utrecht

Vraag en Aanbod

 Nieuws

Algemeen Dagblad
Financieele Dagblad
Gooi- en Eembode
Nederlands Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Utrechts Nieuwsblad
Volkskrant

 

Algemeen

035.pagina.nl
Het Groene Stadje Baarn
RegioPlaza

Kerken

Apostolisch Genootschap
Calvijnkerk
Nederlands Gereformeerde Kerk

 

Brandweer

Brandweer Baarn

 

Verder zoeken

Metamonster Baarn

 

 maandag 2 juni 2003

Persbericht

SP/GroenLinks Baarn in actie tegen kabinetsplannen.

SP en Groenlinks Baarn hebben afgelopen zaterdag een folderactie gehouden in het centrum van Baarn tegen de plannen van CDA/VVD/D66. De twee linkse partijen vinden het formatieakkoord een a-sociaal akkoord. Hiermee bedoelen de twee partijen ondermeer de dreigende ontkoppeling van lonen en uitkeringen, het korten op de huursubsidie, de bijzondere bijstand, en keiharde aanpak van de WAO'ers.

De SP en Groenlinks vinden dat het anders en beter kan en moet en roepen op tot politiek en maatschappelijk verzet tegen de plannen van CDA/VVD/D66. SP woordvoerster Jonkers: "Het is verbazingwekkend om te zien dat een partij die zich ooit sociaal-liberaal noemde, hieraan meewerkt."

De twee partijen bieden enkele belangrijke alternatieven:
1. De sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen, uitkeringen gekoppeld houden met de lonen, tegengaan van graaien aan de top, extra belasting op bonussen. De inkomens van de mensen op het minimum verhogen. Geen bezuinigingen op de Bijstand, WW, WAO en de individuele huursubsidie.
2. Een volksverzekering voor de zorg, met inkomensafhankelijke premies: dat biedt versterking van de solidariteit tussen rijk en arm, ziek en gezond en een efficiënte besteding van publieke gelden, omdat overmatige bureaucratie wordt bestreden.
3. Actieve bescherming van natuur, landschap en open ruimte. Ook van de Waddenzee! Geen kernenergie, extra maatregelen op de afspraken van Kyoto na te komen.

GroenLinks: "Het is onaanvaardbaar dat de topinkomens niet hoeven in te leveren, integendeel. Een minister als Remkers die een hoger salaris wil, terwijl men tegelijkertijd overweegt de koppeling tussen lonen en uitkeringen los te laten, is ronduit schandalig. Wij roepen iedereen op om tegen deze voorstellen in verzet te komen."

Redactie Maartje Pronk

 

 

 


Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

Overheid

Gemeente Baarn
Gemeente Baarn (Staatscourant)

 

Politiek

CDA Baarn
PvdA Baarn

 

Zoeken

 

Handig

Nederlandse Spoorwegen
Plattegronden
Telefoongids