Bennebroek Online
portal voor Bennebroek
Platform tot samenwerking voor de bewoners van Bennebroek/Noord-Holland

 

Buurt Online

Nederland
Noord-Holland

Vraag en Aanbod

Radio / TV

Nieuws

Algemeen Dagblad
Financieele Dagblad
Haarlems Dagblad
Nederlands Dagblad
Noordhollands Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Volkskrant

Algemeen

023.pagina.nl
Welkom in Bennebroek
023-bennebroek.startkabel.nl

Verder zoeken

Metamonster Bennebroek

 

vrijdag 10 november 2006

Persbericht

Het 'vroege interventie'-project

reduceert kans op hart- en vaatziektes

aanzienlijk.

Huisartsen en apothekers zijn in Bennebroek een project gestart waarbij 50-plussers dagelijks een lage dosering geregistreerde medicijnen innemen. Het gaat dan om medicijnen die in staat zijn het cholesterolgehalte en de bloeddruk te verlagen en klontering van bloedplaatjes tegen te gaan (bloedverdunners).

Wetenschappers hebben onderzocht dat deze, op recept bij apotheken verkrijgbare, medicijnen het aantal hart- en vaatziektes substantieel kunnen terugdringen. Wald & Law (Universiteit van Londen) stellen dat een reductie van minimaal 80% mogelijk is) Daarnaast hebben ze berekend dat mensen een aantal jaren leven. (Zie het artikel op de website)

Het project is geen vrijbrief voor een ongezonde leefstijl Het blijft van het grootste belang dat men niet rookt, beweegt en gezond eet.

Hoewel het project, dat zich dus richt op vroege interventie, in eerste instantie was bedoeld voor de huisartsenpraktijk in Bennebroek, komen de huidige deelnemers uit heel Nederland en België.

Op de website kan men zien of men in aanmerking komt voor een uitnodiging bij een huisarts. Als men wordt uitgenodigd bepaalt de arts, na onderzoek, of men geschikt is voor deelname. Een lab-onderzoek, twee weken na de start van de deelname, maakt deel uit van het project.

voor meer informatie...>>>Combipill

Redactie Maartje Pronk

 

 

vrijdag 28 april 2006

Persbericht

Branding Radio

viert Koninginnedag!

Zaterdag 29 april is het Koninginnedag en Branding Radio

doet daar uitgebreid verslag van!

De programmering zal iets worden gewijzigd zodat U als luisteraar volledig op de hoogte bent van alle gebeurtenissen in Heemstede en Bennebroek.

Er zal geschakeld worden naar het Wilhelminaplein te Heemstede vanwaar diverse optredens ten gehore worden gebracht. Ook zullen onze verslaggevers door beide plaatsen op zoek naar leuke evenementen en bijzonderheden. Heeft een bijzonder activiteit, gebeurtenis of verhaal tijdens Koninginnedag? Laat het ons dan weten.

Reageren kan vóór vrijdag via redactie@brandingrtv.nl of belt U naar 023 5288 289

Voor een actueel overzicht van de gebeurtenissen en uitzendingen op Koninginnedag verwijzen wij U graag naar www.brandingrtv.nl

Redactie Maartje Pronk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

Overheid

Gemeente Bennebroek
Gemeente Bennebroek (Staatscourant)

Politiek

CDA Bennebroek

Zoeken

Handig

Nederlandse Spoorwegen
Plattegronden
Telefoongids