Buurt Online Best
portal voor Best
Platform tot samenwerking voor de bewoners van Best/Noord-Brabant

 

Buurt Online

Nederland
Noord-Brabant

Nieuws

Algemeen Dagblad
Brabants Dagblad
Eindhovens Dagblad
Fake Magazine
Financieele Dagblad
Nederlands Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Volkskrant

Algemeen

0499.pagina.nl
Best Online

Welzijn

Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant
Bewonersoverleg

Kerken

Lidwinaparochie

Verder zoeken

Metamonster Best

 

dinsdag 11 januari 2005

Persbericht

AQUARELLEN EN BEELDEN

ALS RESULTAAT VAN EEN WOORDELOOS GESPREK!

Zaterdag 29 januari 2005 Openbare Bibliotheek te Best

"Mens in beweging" luidt het thema van een expositie van intuïtief gecreëerde aquarellen en beelden, gemaakt door Annet Hoeijmans-Boon en 16 mede-exposanten.
De expositie vindt plaats in de Bibliotheek te Best. Een bijzondere expositie, omdat de schilderijen niet planmatig als kunstwerk werden gecreëerd, maar telkens tot stand kwamen na een innerlijke dialoog, een woordeloos gesprek, met als resultaat verbeeldingen in prachtige vormen en kleurschakeringen.

Kunst draagt informatie over in de taal van het hart.
Ons gevoel en ons gedrag worden voor een groot deel bepaald door beelden die ons (onbewust) bezielen. Intuïtief aquarelleren, en ook het beeldhouwen op deze wijze, vraagt om een creatieve invalshoek, verbonden met het verkennen en verbeelden van de diepere lagen van ons bewustzijn. Het is een manier om tot uitdrukking te durven brengen, wat in je leeft, wat jouw hart "beweegt". Het hart heeft andere motivaties, andere beweegredenen, dan het verstand. Beide hebben uiteraard een eigen zeggingskracht en een eigen functie.

Het creatieve proces.
Wat betreft het sluier- schilderen: door laag over laag de sluiers over elkaar te zetten met aquarel en water, ontstaan rijke en transparante kleurschakeringen. De zichtbare kleur wordt vanzelf intenser, maar blijft wel levend licht. Tijdens dit proces ontstaat een woordeloos gesprek met kleuren zonder vorm. Vervolgens ontstaan langzaam vormen en wordt de verbinding tussen het onbewuste en het bewuste zichtbaar en ervaarbaar gemaakt. Dit vraagt vertrouwen. Steeds weer wordt het werk gedraaid, gekanteld. Steeds weer wordt gevraagd om met een open blik, een open hart en een open geest te kijken naar datgene wat zich aandient! Zo wordt, stapje voor stapje, vanuit een nieuw perspectief, dit diepere voelen tot expressie gebracht. Hetzelfde proces is werkzaam tijdens het beeldhouwen en boetseren. Een kunstenaar draagt informatie over in gevoelstaal, de taal van het hart. Deze expositie laat zien waartoe dat kan leiden.

Het is aan de toeschouwer / beschouwer om op zoek te gaan naar, of contact te voelen met zijn of haar verbindingen, associaties, gedachten, gevoelens.
De exposanten hebben geen speciale kunstopleiding gevolgd.
De opening vindt plaats op Zaterdag 29 januari 2005 met een kristallen klankschalen concert gegeven door Annet Hoeijmans-Boon in samenspel met
Lilian de Jong-Theijssen.
Opening: Zaterdag 29 januari 2005 van 10.30 - 11.30 uur.
Plaats: Openbare Bibliotheek te Best
Adres: Raadhuisplein 32 te Best. Entree is gratis.
Verdere informatie: Annet Hoeijmans-Boon Tel; 040-2488502
Email: annet@ennoia.nl

Redactie Maartje Pronk

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

Politiek

CDA Best
D66 Best
PvdA Best

Overheid

Gemeente Best

Zoeken

Handig

Nederlandse Spoorwegen
Plattegronden
Telefoongids