Bolsward Online
portal voor Bolsward
Platform tot samenwerking voor de bewoners van Bolsward/Friesland

 

Buurt Online

Nederland
Friesland

Vraag en Aanbod

Nieuws

Algemeen Dagblad
Financieele Dagblad
Leeuwarder Courant
Nederlands Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Volkskrant

Algemeen

0515.pagina.nl

Bedrijven

Winkelstraat Bolsward

Kerken

Het Keerpunt
Kerk van de Nazarener

Verder zoeken

Metamonster Bolsward

 

woensdag 30 juni 2004

Persbericht

The Gents zingen Duruflé's Requiem

foto: Marco Borggreve

Dirigent Peter Dijkstra en zijn 15 Gents maken furore met hun cd's en concerten in binnen- en buitenland. Ook het komende seizoen zal weer in het teken staan van bijzondere concertprogramma's en cd's. Met hun unieke klank, grote mate van flexibiliteit en weergaloze interpretatie, blazen The Gents nieuw leven in het zeer uiteenlopende, bekende en minder bekende, repertoire.

Dirigent Peter Dijkstra

foto: Marco Borggreve

In januari 2005 zal, bij het cd-label Channel Classics, de cd 'Lux Æterna' uitkomen, met daarop o.a. het Requiem van de Franse componist Maurice Duruflé. Voor het Requiem (Duruflé's grootste en meest imposante werk voor mezzosopraan, bariton, orgel en kamerkoor) worden The Gents uitgebreid met vrouwenstemmen tot een kamerkoor van 28 zangers. Tevens zingen The Gents op deze cd de sfeervolle 'Messe cum Jubilo', voor mannenstemmen, orgel en baritonsolo. Enkele a-capella motetten voor mannenensemble van componist Francis Poulenc maken dit Franse programma compleet. Medewerking aan de cd wordt verleend door mezzosopraan Christianne Stotijn en bariton Mattijs van de Woerd. Organist Erwin Wiersinga zal het geheel begeleiden.

Voorafgaand aan de cd-opname, zullen ter voorbereiding in juli 2004 drie try-out concerten plaatsvinden in kerken met orgels die bijzondere geschikt zijn voor dit postromantische Franse repertoire, t.w.: 1 juli, Martinikerk te Bolsward (Hinsz-orgel), 2 juli, Josephkerk te Haarlem (Adema-orgel) en 3 juli, Catharinakerk te Utrecht (Maarschalkerweerd-orgel). Aanvang: 20:00 uur. Entreeprijs: 15 euro. (Kaartverkoop voor aanvang bij de entree.)

Info: www.thegents.nl / 06 - 533 88 373

Redactie Maartje Pronk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Correspondenten

 

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

Politiek

CDA Bolsward
ChristenUnie Bolsward
D66 Bolsward

Overheid

Gemeente Bolsward
Gemeente Bolsward (Staatscourant)

Zoeken

Handig

Nederlandse Spoorwegen
Plattegronden
Telefoongids

Recreatie

VVV Friesland