Doorn Online
portal voor Doorn

Platform tot samenwerking voor de bewoners van Doorn/Utrecht


 

Buurt Online

Nederland
Utrecht

Nieuws

Algemeen Dagblad
Financieele Dagblad
Nederlands Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Utrechts Nieuwsblad
Volkskrant

 

Algemeen

0343.pagina.nl

Verder zoeken

Metamonster Doorn

 

dinsdag 3 januari 2006

Persbericht

VERKOOPEXPOSITIE

CORNEILLE

3 januari tot eind maart 2006

Hotel/Conferentiecentrum Zonheuvel, Amersfoortseweg 98 te Doorn

De expositie i.s.m. Amadeus Art is 7 dagen per week te zien in de warme ambiance van het hotel. De toegang is gratis.

De inmiddels 83-jarige Guillaume Corneille van Beverloo is één van de oprichters van de legendarische Cobra-groep. Corneille behoort tot de belangrijkste vertegenwoordigers van de naoorlogse schilderkunst in Europa. Hij is één van de meest populaire Nederlandse schilders van dit moment en zijn werk geniet internationale bekendheid. Tijdens de expositie in Doorn is een scala aan zeer scherp geprijsde werken aanwezig waaronder een aantal bijzondere door Corneille handingekleurde zeefdrukken. Ook uit de exclusieve New York Rooms Serie uit 1979 zijn unieke werken aanwezig.

voor meer informatie...>>>AmadeusArt

Redactie Maartje Pronk

 


maandag 12 september 2005

Persbericht

VERKOOPEXPOSITIE

HETTY DE OLDE

11 september - 31 december 2005

in Hotel/Conferentiecentrum Zonheuvel,

Amersfoortseweg 98 te Doorn

Officiële opening: zondag 11 september a.s.

tussen 14.00 en 17.00 uur

De expositie i.s.m. Amadeus Art is 7 dagen per week te zien in de warme

ambiance van het hotel. De toegang is gratis.

De abstracte schilderijen van Hetty de Olde (Kampen, 1953) omvatten grote kleurige vlakken die ze met kwast en paletmes opzet. De verschillende kleurlagen laat ze qua compositie, vorm en kleur tot een geheel versmelten. Haar betaalbare werken zijn toegankelijk voor een breed publiek en geschikt voor nagenoeg ieder interieur en (openbare) ruimte. Hotel/Conferentiecentrum Zonheuvel heeft de primeur het decor te zijn van haar eerste grote overzichtstentoonstelling die een prachtig beeld geeft van de ontwikkeling die deze veelbelovende kunstenares in de loop van de tijd heeft doorgemaakt.

Abstracte kunst in een stijlvolle omgeving

Hotel/Conferentiecentrum Zonheuvel in Doorn is een stijlvolle accommodatie die is omgeven door een historisch bosgebied op het gelijknamige landgoed met uitzicht vanaf één van de hoogste punten van de Utrechtse Heuvelrug. Een rijk verleden en een overweldigende omgeving maken dit Hotel/Conferentiecentrum tot een excellente toplocatie voor de abstracte kunst van Hetty de Olde.

voor meer informatie...>>>AmadeusArt

Redactie Maartje Pronk

 

 


dinsdag 3 mei 2005

Persbericht

EXPOSITIE

KUNSTENARES CAROLINA PAULUSSEN

TOT 17 JUNI 2005


Hotel Conferentiecentrum Zonheuvel

Amersfoortseweg 98, Doorn organiseert i.s.m. Amadeus Art

een bijzondere schilderijenexpositie van Carilina Paulussen.

De expositie duurt tot 17 juni 2005. Gratis toegang, 7 dagen per week geopend.

Het centrale thema van de expositie betreft de roos in al zijn diversiteiten waarin Carolina met verrassende kleurschakeringen de symboliek van deze tijdloze bloem vorm geeft.

Carolina Paulussen (Roosendaal, 1963) kiest vaak klassieke thema's als rozen, die ze een eigentijdse dimensie geeft, door een vernieuwende omgeving van warm rood, sprekend helblauw en donkere bruine en violette kleuren. Het afgelopen paasweekend heeft Carolina Paulussen als voorproefje een complete wand in de lobby van Zonheuvel omgetoverd tot een kunstwerk van formaat.

Vernieuwende kunst in een stijlvolle omgeving

Hotel/Conferentiecentrum Zonheuvel in Doorn is een stijlvolle accommodatie die is omgeven door een historisch bosgebied op het gelijknamige landgoed met uitzicht vanaf één van de hoogste punten van de Utrechtse Heuvelrug. Een rijk verleden en een overweldigende omgeving maken dit Hotel/Conferentiecentrum tot een excellente toplocatie voor de vernieuwende kunst van Carolina Paulussen.

Voor nadere informatie over Carolina Paulussen kunt u kijken op:

www.amadeusart.nl

website: www.hcc-hotelgroep.nl

Redactie Maartje Pronk

 

 

dinsdag 22 februari 2005

Persbericht

EXPOSITIE

Bijzondere Kunstenaars

26 maart 2005 organiseert Amadeus Art een gevarieerde expositie van bijzondere kunstenaars in Hotel/Conferentiecentrum Zonheuvel, Amersfoortseweg 98 in Doorn. Dagelijks geopend, gratis toegang.

Onder meer zijn er schilderijen en zeefdrukken te zien en te koop van Hans Truijen, Jacques Tange, Herman Brood, Anton Vrede, Carolina Paulussen, Sylvia Kristel, Peter Klashorst, Clemens Briels, Peter Klashorst, Casper Faassen en Joep Klinkenbijl.

Prachtige kunst in een stijlvolle omgeving

Hotel/Conferentiecentrum Zonheuvel in Doorn is een stijlvolle accommodatie die is omgeven door een historisch bosgebied op het gelijknamige landgoed met uitzicht vanaf één van de hoogste punten van de Utrechtse Heuvelrug. Een rijk verleden en een overweldigende omgeving maken dit Hotel/Conferentiecentrum tot een excellente toplocatie voor prachtige kunst.

Nadere informatie: www.amadeusart.nl

email: amadeus-art@home.nl

Tel. (013) 5182829

Redactie Maartje Pronk

 


maandag 1 november 2004

Persbericht

EXPOSITIE

NIEUWE KUNSTSTROMING H-POP

MET EKATERINA MORé

IN CONFERENTIECENTRUM ZONHEUVEL DOORN

Op zondag 12 december a.s. tussen 14.00 en 17.00 uur opent de Russische kunstenares Ekaterina Moré i.s.m. Amadeus Art een zeer bijzondere schilderijenexpositie (duurt tot 9 januari 2005) in conferentiecentrum Zonheuvel, Amersfoortseweg 98 in Doorn.

Linda de Mol

Ekaterina Moré is het boegbeeld van de nieuwe kunststroming H-POP die door middel van krachtige kleuren een positieve, menselijke warmte wil verbeelden en Moré doet dat op onnavolgbare wijze. H-POP, afgeleid van Human POsitive Painting, is een vervolg op de Pop-Art en geeft een belangrijke omslag in denken weer. Draaide bij Pop-Art alles om populaire, bijna banale gebruiksvoorwerpen. Bij H-POP verdwijnen deze levenloze voorwerpen en maken plaats voor de mens en zijn gevoelens.

Ekaterina is inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde naam in de Duitse kunst- en galeriewereld dat ze in korte tijd in de ban heeft gebracht van haar bijzondere, expressieve schilderijen met stijlvolle, moderne vrouwen die sterk en zelfbewust zijn, maar tegelijkertijd onbenaderbaar en kwetsbaar. Achter hun ogen gaat een dieper verlangen schuil, wat Moré op een weergaloze manier weergeeft. Elk schilderij ademt een zwoele, warme sfeer uit die de kijker als een magneet aantrekt. Ook in de Nederlandse en Belgische kunstwereld staat Ekaterina Moré op het punt van een grote doorbraak.

voor meer informatie...>>>website: www.amadeusart.nl

AVU Amadeus Art Galerie
Prinses Julianaplein 66
3817 CS Amersfoort
Openingstijden:
Maandag: 13.00-18.00 uur
Dinsdag, woensdag en vrijdag: 09.00-18.00 uur
Donderdag: 09.00- 21.00 uur
Zaterdag: 09.00-17.00 uur

website: www.amadeusart.nl

Redactie Maartje Pronk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

 

Politiek

CDA Doorn
GroenLinks Doorn

 

Overheid

Gemeente Doorn

 

Handig

Nederlandse Spoorwegen
OV Reisinformatie
Plattegronden
Telefoongids