Dordrecht Online
portal voor Dordrecht
Platform tot samenwerking voor de bewoners van Dordrecht/Zuid-Holland

 

Buurt Online

Nederland
Zuid-Holland

Vraag en Aanbod

Scholen

Da Vinci College

Nieuws

Algemeen Dagblad
Financieele Dagblad
Havenloods
Nederlands Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Volkskrant

Algemeen

078.pagina.nl
Dordt.nl
078.Startkabel.nl
Drechtsteden.startkabel.nl
Taxicz.nl
Hoogvorst.startbewijs.nl/Buurten

Amstelwijck

Crabbehof

Zuidendijk

Bewonersvereniging Renaissance

Kerken

Apostolisch Genootschap
Baptistengemeente Dordrecht
Christelijke Gereformeerde Kerk Dordrecht-Zuid
Doopsgezinde Gemeente
Kerk van de Nazarener
Evangelische Gemeente JOZUA
Pinkstergemeente Kom en Zie

Reddingsbrigade

Dordtse Reddingsbrigade

Verder zoeken

Metamonster Dordrecht

 

donderdag 5 oktober 2006

Persbericht

Er even tussenuit

met Solo en Charlie Dée

in Bibelot

vrijdag 6 oktober 2006

Op vrijdag 6 oktober zullen zowel het duo Solo als de singer-songwriter
Charlie Dée een optreden verzorgen in Bibelot. Solo bracht onlangs het album
'Solopeople' uit en Charlie Dée heeft sinds de release van haar, in januari
uitgebrachte, debuutalbum 'Where do girls come from' nog niet stil gezeten.

Met hun eerste album, 'Songs 'n Sounds', waarvan de hitsingle 'Mind' afkomstig is, wist Solo het publiek al te boeien. De indrukwekkende optredens in het voorprogramma van Spinvis' theatertournee en de tournee waarbij het publiek luisterde via een koptelefoon hielpen Solo hier een handje bij. Nu ligt de opvolger 'Solopeople' in de winkels, van diezelfde J. Perkin (alias Michiel Flamman, die enkele jaren geleden debuteerde met Exhibit en voor Birgit de hits 'I Know' en 'Few Like You' schreef) en Simon Gitsels (voormalig toetsenist van onder meer diezelfde Birgit en Mathilde Santing). De plaat staat vol met perfecte popliedjes zoals de single 'Come Back to Me', pakkend en vol verlangen. Zeer recentelijk bracht Solo de single, 'Opportunities', uit.

Het debuutalbum 'Where Do Girls Come From' van de Rotterdamse Charlie Dée is het definitieve bewijs dat Nederland een zangeres met internationale allure rijker is. Charlie Dée is minder oppervlakkig dan popmuziek en muzikaal gevarieerder dan de meeste singer-songwriters. Met haar "on-Nederlandse stemgeluid" laat ze het publiek in vervoering achter. Ze schakelt moeiteloos over van breekbare zanglijnen naar melodieuze conversaties. Geïnspireerd door Rickie Lee Jones, Joni Mitchell en Carole King schrijft ze songs met inhoud. Ze neemt je mee naar vroeger, schildert kleine portretjes en laat hier en daar een kritische noot klinken. Haar songteksten verwoorden verbazing en onbegrip over het alledaagse leven. Het is het magisch-realisme van Charlie Dée, die de wereld met 'Where Do Girls Come From' een spiegel voorhoudt.

meer informatie...>>>Bibelot

meer....>>Solopeople

meer...>Charliedee

Redactie Maartje Pronk

 dinsdag 1 maart 2005

Persbericht

Nationale Wijkbeurs 2005

Hét evenement voor betrokken burgers

Zaterdag 23 april vindt in Utrecht de Nationale Wijkbeurs 2005 plaats.

Een dag bedoeld voor mensen uit het hele land die werken aan het creëren van een sterke samenleving. Tijdens de beurs kunnen burgers, beroepskrachten en bestuurders kennis en ervaringen uitwisselen over burgerinitiatieven die de dynamiek in onze samenleving versterken. Hoe geven burgers zelf invulling aan hun rol ten aanzien van de sociale kwaliteit van Nederland, het samen-leven van verschillende generaties en culturen? Tijdens de Nationale Wijkbeurs wisselen presentaties van vernieuwende initiatieven af met debatten over kansen en bedreigingen in onze maatschappij. Een bruisende dag vol workshops, brainstorms, discussies, entertainment, een informatiemarkt en presentaties.

De Nationale Wijkbeurs vindt voor de derde keer plaats. Bezoekers maken tijdens de beurs kennis met initiatieven die het samenleven in onze gemixte buurten een slinger geven en kunnen daarnaast zelf hun inbreng geven. Bijvoorbeeld tijdens één van de diverse workshops zoals die over maatjesprojecten voor tieners of een discussie over islam & dialoog.

Naast de diverse workshops kunnen bezoekers gedurende de hele dag deelnemen aan het EigenWijze Buurt-spel. Een spel, waarbij spelers aan de hand van allerlei vragen stilstaan bij de sfeer en beleving van hun wijk. Het spel is ontwikkeld door Stichting WijkAlliantie en Shell Cares en heeft als doel het vormen van een ideaal bewonersnetwerk. Het Nieuwegeinse College van B&W, raadleden en bewoners speelden het spel al samen. Het Utrechts Nieuwsblad kopte naar aanleiding van dit avondje EigenWijze Buurtspelen: "Volgende keer groet ik je, want nu kennen we elkaar".

Tijdens de beurs vindt ook de uitreiking plaats van de EigenWijze Buurt-prijs. Bewoners uit Dordrecht, Almere en Amsterdam zijn op dit moment aan de slag met het voorbereiden en uitvoeren van allerlei buurtacties om deze prijs voor het beste 'kleurrijke buurtelftal" in de wacht te kunnen slepen.

De Nationale Wijkbeurs 2005 vindt plaats op zaterdag 23 april van 9.00 uur tot en met 18.00 uur in de wijk Kanaleneiland te Utrecht. Inschrijven kan vanaf 2 maart 2005 via www.wijkalliantie.nl. Hier staat binnenkort ook het programma en een routebeschrijving online.

voor meer informatie....>>>> Wijkalliantie

Redactie Maartje Pronk

 

 

vrijdag 20 juni 2003

Persbericht

Lustrum wijkfeest zaterdag 21 juni 2003

Renaissance 10 jaar b(l)oeiend !

Een dag volop activiteiten voor groot en klein

Van 15.00 tot 24.00 uur

kinderdorp - barbecue-live muziek

info: de website www.renaissance.dordt.nl

Redactie Maartje Pronk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

Overheid

Gemeente Dordrecht
Gemeente Dordrecht (Staatscourant)

Politiek

CDA Dordrecht
D66 Dordrecht
Eco-Dordt
PvdA Dordrecht
VVD Dordrecht

Beter Voor Dordt

Zoeken

Handig

Nederlandse Spoorwegen
OV Reisinformatie
Plattegronden
Telefoongids