Driebergen-Rijsenburg Online
portal voor Driebergen-Rijsenburg
Platform tot samenwerking voor de bewoners van Driebergen-Rijsenburg/Utrecht

 

Buurt Online

Nederland
Utrecht

Vraag en Aanbod

Nieuws

Algemeen Dagblad
Financieele Dagblad
Nederlands Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Stichtse Courant
Telegraaf
Trouw
Utrechts Nieuwsblad
Volkskrant

Algemeen

0343.pagina.nl
Driebergen.net
Driebergen Web

Kerken

Xpoint

Verder zoeken

Metamonster Driebergen-Rijsenburg

 

woensdag 7 mei 2003

Persbericht

JUNIOR KAMER HEUVELRUG

VIERT 2e LUSTRUM

Op zaterdag 10 mei 2003 bestaat Junior Kamer Heuvelrug 10 jaar!

Een feestelijke dag, die met de huidige, aspirant en oud-leden, én andere betrokkenen wordt gevierd.
Voor Junior Kamer bestaat haar lustrum niet alleen uit feestvieren. Ook een jarenoude traditie maakt deel uit van de dag: het opknappen van 15 bankjes in de bossen van het Utrechts Landschap op de Heuvelrug. Kortom, een dag om niet snel te vergeten.

In de vroege ochtend van 10 mei zullen een aantal Kamerleden de bossen tussen Doorn en Amerongen intrekken. Gewapend met materiaal om de bankjes, gemaakt van oude gekapte bomen, te herstellen en schoon te maken. Voor Junior Kamer Heuvelrug is het vanzelfsprekend de bankjes goed te onderhouden, aangezien zij deze zelf tien jaar geleden als installatieproject heeft aangeboden aan het Utrechts Landschap.

Met het Utrechts Landschap is door de jaren heen een hechte band ontstaan. Zo heeft JKH meerdere malen baten en sponsorgelden aan deze partij geschonken. Het Utrechts Landschap benutte het geld voor diverse projecten zoals onder meer het ECODUCT aan de A12. Een ecoduct zorgt ervoor dat dieren zich veilig van de éne naar de andere kant van de snelweg kunnen verplaatsen.

Niet alleen het Utrechts Landschap geniet van hulp van Junior Kamer Heuvelrug. Jaarlijks steunt Junior Kamer d.m.v. projecten en evenementen goede doelen, zoals bijv. de Pleisterclowns, Stichting Bartimeus en Liz Hartel (paardrijden voor gehandicapten). Een voorbeeld van een jaarlijks terugkerend evenement is het concert. Was het in 2002 nog een concert met klassieke muziek, waarvan een deel van de opbrengsten werd uitgekeerd aan Stichting Papageno. Dit jaar zal het een concert zijn met een genre muziek dat een bredere doelgroep aanspreekt. Meer informatie hierover volgt in de loop van het jaar.

Wat is Junior Kamer?
Junior Kamer is een krachtige organisatie van jonge, ambitieuze mensen, die hun leiderschap- en managementcapaciteiten ontwikkelen door samen te werken in maatschappelijke relevante projecten en door trainingen te organiseren, te volgen, te geven of te ontwikkelen en door samen te werken in sociale en zakelijke netwerken.

Junior Kamer Heuvelrug bestaat momenteel uit 25 enthousiaste leden. Belangstellenden voor lidmaatschap kunnen zich richten tot Saskia van Bohemen, tel. 030 - 691 65 64 of s.bohemen@tcnpp.com.

Samen met haar huidige én nieuwe leden hoopt Junior Kamer Heuvelrug nog vaak een lustrum te kunnen vieren.

Redactie Maartje Pronk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

Overheid

Gemeente Driebergen-Rijsenburg
Gemeente Driebergen-Rijsenburg (Staatscourant)

Politiek

CDA Driebergen
D66 Driebergen
Progressief Driebergen
VVD Driebergen

Brandweer

Vrijwillige Brandweer Driebergen-Rijsenburg

Zoeken

Handig

Nederlandse Spoorwegen
OV Reisinformatie
Plattegronden
Telefoongids