Haarlemmerliede en Spaarnwoude Online
portal voor Haarlemmerliede en Spaarnwoude
Platform tot samenwerking voor de bewoners van Haarlemmerliede en Spaarnwoude/Noord-Holland

 

Buurt Online

Nederland
Noord-Holland

Vraag en Aanbod

Nieuws

Algemeen Dagblad
Financieele Dagblad
Nederlands Dagblad
Noordhollands Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Volkskrant

Brandweer

Vrijwillige Brandweer Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Buurten

Ruigoord Online

Genootschappen

Vrijmetselarij

Verder zoeken

Metamonster Haarlemmerliede en Spaarnwoude

 

woensdag 6 augustus 2008

Persbericht

Kunstmarkt Spaarndam

de laatste Kunstmarkt

9 augustus 2008


Als de laatste Spaarndamse kunstmarkt achter de rug is lopen er een week later vaak weer zoekende mensen over de Westkolk, die zonder succes zoeken naar de markt. Vergis u dus niet en kom op 9 augustus naar Spaarndam als u dit jaar nog een kunstmarkt wilt bezoeken. Het is de moeite waard, zoals bijvoorbeeld met cartoonist / schilder Hans van Pelt en het vrouwen-shanty-koor Grace Darling. Ook kunstmarktzanger van het eerste uur Paul Marselje zal er te horen zijn.

De cartoons van Hans van Pelt

De kunstenaarscarrière van Hans van Pelt startte veelbelovend met cartoons in Vrij Nederland en De Lach. Vooral de tekenaar Yrrah was, en is nog steeds, zijn grote voorbeeld. Tevens kan Hans op gezette tijden de olieverf en kwast niet laten liggen, geïnspireerd door Willem de Kooning en het vroege werk van Karel Appel. De twee technieken, tekenen en schilderen, vullen elkaar aan hoewel ze elk een ander aspect van zijn belevingswereld weergeven.
De cartoons van Hans zijn soms een vaak milde, dan weer een keiharde kritiek op mis(ver)standen in de samenleving. Dieren-en mensenleed zijn onderwerpen waarbij hij zich nauw betrokken voelt en waarvoor hij zich middels viltstift en papier wil inzetten. Maar ook de kleine, dagelijkse voorvallen in zijn omgeving vormen een onuitputtelijke bron voor nieuwe productie. Zijn tekeningen zijn een directe en spontane reactie op wat hij waarneemt. De tekenaar fotografeert zonder camera en schrijft zonder tekstverwerker. Hans werkt regelmatig in opdracht van weekbladen en tijdschriften.
De totstandkoming van de schilderijen van Hans is een langduriger proces dan dat van de tekeningen. De doeken reflecteren zijn diepere emoties. In combinatie met fantasie krijgen flarden van dromen en herinneringen een definitieve vorm in olieverf.

Paul Marselje op Spaarndamse Kunstmarkt met oud en nieuw werk

Eenmaal per jaar wil Paul Marselje gewoon langs de kant van de weg zitten en zijn liedjes zingen. Hij kiest daar sinds 1971 altijd de Spaarndamse kunstmarkt voor uit. "Bij mijn optredens wordt soms hard geklapt en soms wat minder hard. Je Weet dan nooit waarom, daar moet je naar raden. Maar als de mensen op de Westkolk voor je staan te luisteren zeggen ze gewoon wat ze er van vinden. Dat is heel verfrissend," zegt de Haarlemse singer-songwriter en politicus.
Paul Marselje staat in de regio Haarlem vaak in de belangstelling. Hij bracht nog niet zo lang geleden een CD uit ('Daar woon je') met negentien liedjes waarin de regio Haarlem een hoofdrol of bijrol speelde. Tal van bekendere Haarlemse muzikanten speelden er op mee en het album werd goed ontvangen.
In dezelfde periode werd een Philips-LP uit de zeventiger jaren opnieuw uitgebracht op CD. De Haarlemse oud-wethouder was daardoor, op veel podia en ook op radio en TV te horen. Wie dat heeft gemist, of er geen genoeg van kan krijgen is zaterdag de hele dag welkom op de Spaarndamse kunstmarkt.
Behalve het repertoire van deze CD's zingt hij de hele dag ook nieuwer werk. Zo zitten er voorproefjes tussen van een mogelijk nieuwe CD, dit keer weer een CD met chansons zonder verwijzingen naar onze regio.

Vrouwenshantykoor Grace Darling

Wat zijn "shanties"? Het verhaal gaat dat negerslaven die in 1850 vrijkwamen naar New Orleans trokken. Op de plantages probeerden zij het werk dragelijk te maken met het zingen van liedjes. Ze brachten hun werkliederen mee aan boord en men zegt dat deze "shanties" werden genoemd. De manier van zingen werd overgenomen door de blanke zeelieden.
Om de "shanties" te begrijpen moet je iets van zeilschepen weten. "Shanties" horen namelijk speciaal bij zeilschepen. Toen de stoomschepen kwamen, verdwenen de "shanties". Nu worden ze gezongen door mensen die het leuk vinden om ze te zingen.
Hinke Hillige is al weer een paar jaar de muzikaal leidster van dit vrouwenshantykoor Grace Darling. Vrouwenshantykoor 'Grace Darling' uit IJmuiden heeft haar naam ontleend aan Grace Darling, een dochter van een Engelse vuurtorenwachter, Grace heeft in haar korte leven (ze leefde van 1815-1842) veel schipbreukelingen gered. De naam van het koor is dus een hommage aan deze vrouw. www.gracedarling.nl

Win een kunstwerk

Iedere bezoeker kan op de markt op een kaartje zijn/haar naam en adres achterlaten. Rond 16 uur op deze laatste marktdag worden door een vertegenwoordiger van de dorpsraad de winnaars geloot, die met een fraai kunstwerk naar huis gaat. Deelname is kosteloos en niet alleen voor de degenen die een aankoop doen. Iedereen kan meedoen.

bereikbaarheid, tijden en prijzen

Wie komt kan het best de fiets, de bus (lijn 14 vanaf het Delftplein) of de benenwagen nemen, want er is in Spaarndam niet veel plaats voor auto's. Vlak buiten het dorp ligt aan de Slaperdijk wel een parkeerplaats, maar die is snel vol. Er vaart dit jaar geen rondvaartboot uit Haarlem naar de markt.
* markt: 10 tot 17 uur
* marktmuziek: 10:30 tot 16:30 uur
* driekwartiersconcert: 15 tot 16 uur; toegang €3,-. Kinderen tot 12 jaar gratis

voor meer informatie..>>Marseljekunstmarkten

Redactie Maartje Pronk

 donderdag 16 februari 2006

Persbericht

Harpduo in de Oude Kerk

van Spaarndam

26 februari 2006Op zondagmiddag 26 februari vindt in de Oude Kerk van Spaarndam een zeer bijzonder concert plaats.

Harpduo Bilitis (met Eva Tebbe en Ekaterina Levental) brengt een Spaans-Frans programma met werken van Turina, Ravel en De Falla.

Het concert vindt plaats in de (verwarmde) Oude Kerk van Spaarndam (Kerkplein 2 in Spaarndam-west). Toegang 7 euro (incl. programmaboekje en glas wijn na afloop). Het concert begint om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur.

voor meer informatie...>>> Oudekerk.ontheweb.nl

Redactie Maartje Pronk

 


vrijdag 8 april 2005

Persbericht

Open dag Spaarnwoude Resort

Op zondag 10 april geeft Spaarnwoude Resort zich weer bloot, u kunt op onze beide locaties dan binnen een kijkje nemen en buiten meedoen aan verschillende activiteiten. Bij locatie Het Buitenhuis kunt u deelnemen aan een rondleiding door ons resort heen met 2 feestzalen,
6 vergaderzalen en 20 luxe hotelkamers. Op het programma staat ook een buffetproeverij met gerechten die u terugvindt in ons dinerbuffet. Skeelers zijn voor de helft van de prijs te huur.
Bij locatie De Watergeus kunt aan bijna alle activiteiten GRATIS deelnemen, onder andere: boogschieten, de zeephelling, vlottenbouwen, verschillende onderdelen van een zeskamp en nog heel veel meer. U krijgt ook nog eens flinke korting op de huur van kano's, waterfietsen en roeiboten. Kortom voor zowel jong als oud is er genoeg te beleven. Zelfs voor vervoer tussen onze locaties is gezorgd.

U bent van 11:00 uur tot 17:00 uur van harte welkom op de het Buitenhuis, Oostbroekerweg 17 en De Watergeus, Genieweg 36 te Velsen-Zuid. Voor inlichtingen kunt u ons bellen op 023-5340603 of mailen naar info@spaarnwouderesort.com

Redactie Maartje Pronk

 

 

donderdag 25 november 2004

Persbericht

Oude Kerk Concerten

zondag 28 november 2004

In het prachtige plaatsje Spaarndam, beroemd om zijn vis en om Hans Brinkers, wordt dit seizoen in de Oude Kerk van het dorp een concertserie georganiseerd.

Deze wordt gereorganiseerd door de stichting Vrienden van de Oude Kerk Spaarndam. Na het zeer succesvol verlopen eerste concert vindt op zondag 28 november het tweede concert in de serie plaats. Uitgevoerd zal worden het pas geschreven trio La Fête Nocturne de Printemps van Hans Riphagen voor cello, klarinet en sopraan.

Het repertoire wordt aangevuld met solo's duetten en trio's met cello, klarinet, fluit en zang. Een heel gevarieerd klassiek programma met medewerking van: Karin van Arkel (sopraan), Anja van Doorn (klarinet), Eline Doeks (cello) en Alwin de Vries (fluit).

De concerten beginnen om 15.00 uur en duren ongveer een uurtje. Daarna kan er onder het genot van een een glaasje wijn en limonade voor de kinderen nagepraat worden met de leden van de groep.

Oude Kerk Concerten

Zondag 28 november 2004

trio La Fête Nocturne de Printemps

15.00 uur

6 euro (incl. programmaboekje en drankje na afloop)

Volgende concerten zijn op:
zondag 30 januari 2005 (Ronald Moerman ensemble met intrumentale muziek van Mozart en tijdgenoten)
zondag 27 februari 2005 (Leny van Schaik)
zondag 3 april 2005 (Overveens Vocaal Ensemble met o.a. Brahms)
zondag 24 april 2005 (Rhythm & Juice zal zorgen voor een spetterend slotakkoord van de serie)

Redactie Maartje Pronk

 

 

dinsdag 19 oktober 2004

Persbericht

Oude Kerk Concerten

van start

31 oktober 2004

Op Zondagmiddag 31 oktober om 15.00 uur vindt in de Oude Kerk van Spaarndam (Kerkplein 2 Spaarndam-west) de eerste van een serie van zes 'Oude Kerk Concerten' plaats.

Op deze zondagmiddag treed a-cappella ensemble Qrieus op (www.qrieus.nl).
Qrieus bestaat uit 2 dames en 3 heren uit Haarlem en Velserbroek.
Zij zingen populaire muziek, maar een stukje klassiek of jazz wordt ook niet geschuwd.
In tijdspanne beslaan de liederen ongeveer 192 jaar (naar boven afgerond) en reken maar dat er in die tijd veel gebeurd is.
Na afloop is er gelegenheid nog even na te praten met de leden van Qrieus onder het genot van een drankje.
Toegang: 6 euro incl programmaboekje en eerste consumptie.

De volgende concerten in de serie zijn op zondagmiddag 28 november 2004,

30 janurai 2005, 27 februari 2005, 3 april 2005 en 24 april 2005.

Datum: 31 oktober 2004
Tijd: 15.00 uur
Plaats: Oude Kerk Spaarndam (Kerkplein 2, Spaarndam-west)
Optreden van: a-cappella ensemble Qrieus

Redactie Maartje Pronk

 

 

vrijdag 23 juli 2004

Persbericht

Muziek uit de Regio

OP EN ROND DE KUNSTMARKT

SPAARNDAM

24 juli 2004

 

Wie afgelopen zaterdag de eerste zonnige Spaarndamse kunstmarkt van dit jaar heeft gemist kan de schade aanstaande zaterdag 24 juli 2004 inhalen. Aan de Spaarndamse Westkolk strijken om 10 uur bij de muziektent opnieuw kunstenaars en muzikanten neer. De Spaarndamse kunstmarkt heeft in Nederland een goede naam. Bezoekers komen van ver en de kunstenaars staan in de rij om er te mogen staan. Het zijn dan ook echte kunstmarkten en geen verkapte braderieën. Er is geen walmende patatkraam, maar er zijn wel echte Hollandse poffertjes te koop. Er is geen mechanische achtergrondmuzak, maar er is wel eerlijke straatmuziek van Paul Marselje. In de naastgelegen Oude kerk is er om drie uur een driekwartiers concert van een klarinetkwartet. De markt sluit om 17 uur. Je kan aanstaande zaterdag om 10 uur met de rondvaartboot uit het oude stadshart van Haarlem naar de kunstmarkt over het fraaie Spaarne.

Bezoekers van de markt kunnen gratis meedoen aan de verloting van een fraai schilderij. Het is een werk van de hand van Marianne de Graaf en het zal op 14 augustus, de laatste marktdag van dit jaar, worden verloot. Het werk van Marianne de Graaf gaat al sinds jaren snel van de hand op de Spaarndamse kunstmarkt, dus er mag veel belangstelling worden verwacht voor de verloting.

Paul Marselje met Spoor 3a terug tussen de kramen

Het is voor singer-songwriter Paul Marselje even terug in de tijd. In 1971 zong hij voor het eerst op de Spaarndamse kunstmarkt en in 1973 verscheen zijn LP Spoor 3a. Die LP is dit jaar als CD verschenen en ook op de markt te koop. Hij zal er beslist na lange tijd weer eens liedjes van zingen, ergens midden op de markt tussen de kramen. Paul Marselje heeft als zanger het hart op de tong. Hij bemint, ontroert, beschouwt of bespot en bezingt zo op milde toon wat er om hem heen gebeurt. Als je het zo beziet is Paul Marselje een troubadour, ook al zegt die naam hem niet zoveel. Zijn eigen Nederlandstalige liedjes kunnen je boeien, bekoren of vrolijk maken. Onberoerd laten ze je nooit.

Ooit begon Paul Marselje in de kleine Haarlemse Waagtaveerne. Zodra zijn eigen liedjes in de zeventiger jaren wat bekender werden, kwam zijn carrière in een stroomversnelling. Er kwamen veel aanbiedingen om op te treden in clubs en kleine theaters, hij kreeg een platencontract, verzorgde radio- en televisieprogramma's en trad op bij buitenlandse festivals. Maar Nederlandse liedjes raakten uit de gratie. In de tachtiger jaren besteedde hij meer aandacht aan zijn tweede grote passie: de stad Haarlem. Hij is zelfs een tijdje raadslid en wethouder van de historische bloemenstad. Door de jaren heen schreef Paul Marselje nogal wat teksten over Haarlem en omgeving. Tegenwoordig mag je weer Nederlands zingen en wordt hij weer gevraagd om op te treden en dat doet hij nog steeds met plezier.

Mandala's van Yvonne Borgers

In één van de kramen staat Yvonne Borgers met haar mandala's. Het woord Mandala stamt uit India. Het is een cirkel waarin voor haar belangrijke dingen symbolisch worden afgebeeld. De mandala wordt door Tibetaanse monniken gebruikt tijdens de meditatie; de mandala straalt rust uit. Yvonne Borgers werkt niet vanuit een bepaalde levensbeschouwelijke overtuiging, maar puur vanuit haar gevoel. Rust, balans en evenwicht zijn voor haar belangrijk, vandaar dat het Jin-Jan teken regelmatig in haar werk terugkomt. Het leuke van mandala's is dat iedereen zijn eigen verhaal er bij kan maken. Behalve Yvonne Borgers staan op de markt ook Rosemary Thöne met bronzen beelden, Leny Mol met aquarellen, Ineke Ligtermoet met protretten, Sandra Witteman met sierraden en Reinier Blaauw met abstracte schilderijen. Wie er nog meer achter de kramen staan is te lezen op http://www.marselje.nl/kunstmarkten .

Klarinetten van Ka9i Kwartet in driekwartiersconcert
De Ka9i klarinettisten spelen bij de harmonie Soli te Driehuis. In de beginjaren timmerde het kwartet aan de weg op diverse regionale en nationale concoursen voor solisten en ensembles. De laatste jaren treden zij geregeld op in de regio.Het repertoire is mede door de instrumentatie zeer divers, variërend van klassiek tot moderne muziek, volksmuziek als klezmer et cetera. Op het programma staan onder meer werken van Kurt Weil, Jacques Brel, Gershwin en nog wat lichtere werken. De uitvoerenden zijn Anja Jansen, Irene van Westerhoven, Kees Schoorlen Carlo Nolten. Het driekwartiersconcert in de oude kerk van Spaarndam begint om 15 uur. Toegang €2,-. Kinderen jonger dan 12 jaar gratis.

Midden in recreatiegebied Spaarnwoude
Spaarndam is ook zonder de kunstmarkt een bezoekje waard. Spaarndam is één van de oudste en mooiste beschermde dorpsgezichten van ons land. Je kan er dwalen langs de oude huisjes aan de hoge oude Ydijk of langs het water bij Taanplaats en Riet-pol. Aan de Westkolk kan je bijkomen op een fraai terras of je gaat naar het beeldje van Hans Brinkers met-z'n-vinger-in-de-dijk, boven één van de vijf sluisjes. Spaarndam ligt midden in het recreatiegebied Spaarnwoude (met water, bossen, vele kilometers fietspad en talloze andere sportieve recreatiemogelijkheden) en is daardoor een ideale fietsbestemming vanuit Haarlem, de IJmond en Amsterdam.

Ga fietsen of neem de rondvaartboot
Wie naar de Spaarndamse kunstmarkten komt, kan het beste de fiets, de bus of de (rondvaart)boot nemen en de auto thuis laten. De rondvaartboten van de rederij Woltheus vertrekt uit Haarlem-centrum om 10 uur bij Spaarne 11A, tegenover het Teylers Museum. U vaart dan weer terug om 13:15 uur. Reserveren is aan te raden, omdat de boten regelmatig vol zijn: Rederij Woltheus Cruises Haarlem, 10 - 17 uur: 023 - 535 77 23 (maandag gesloten). Om 11:30 en 12:15 uur zijn er bij voldoend belangstelling rondvaarten vanaf de markt over de Mooie nel.

tijden
10 tot 17 uur
driekwartiersconcert: 15 uur

Meer informatie?
http://www.marselje.nl/kunstmarkten/
of:
Paul Marselje
Denijs van Hullelaan 30, 2015GN Haarlem HOLLAND
023 - 524 10 28
info@marselje.nl

Redactie Maartje Pronk

 


maandag 12 juli 2004

Persbericht

Wegens succes een blijvertje:

vijf zomerse kunstmarkten in

Spaarndam


Aan de Spaarndamse Westkolk strijken zaterdag 17 juli bij de muziektent weer kunstenaars, poffertjesbakkers en muzikanten neer. Naast vertrouwde gezichten achter de kramen, zijn er steeds ook nieuwe gezichten op de markt. Meer dan dertig goed gevulde kramen bieden de bezoeker een ruime variatie in stijl en techniek. Schilders, tekenaars, grafici, keramisten, batikwerkers, zijdeschilders, siersmeden of glasbewerkers; ze zijn allemaal te bewonderen op de Spaarndamse Westkolk. En je kan er aanstaande zaterdag met de rondvaartboot naar toe over het fraaie Spaarne.

Het zijn echte kunstmarkten, geen braderieën dus. Er is geen walmende patatkraam, maar er zijn wel echte Hollandse poffertjes en wafels te koop. Er is geen mechanische achtergrondmuzak, maar er is wel eerlijke straatmuziek van het hoogste niveau. In de naastgelegen Oude kerk is er om drie uur een driekwartiers concert.

Schilderij te winnen
Bezoekers van de markt kunnen gratis meedoen aan de verloting van een fraai schilderij (zie afbeelding). Het is een werk van de hand van Marianne de Graaf en het zal op 14 augustus, de laatste marktdag van dit jaar, worden verloot. Het werk van Marianne de Graaf gaat al sinds jaren snel van de hand op de Spaarndamse kunstmarkt, dus er mag veel belangstelling worden verwacht voor de verloting.

Astrologie als inspiratie
Bezoekers zien op de kunstmarkt graag verrassing en herkenning. Het werk van schilder Wim van der Kolk bijvoorbeeld is herkenning en verrassing tegelijk. Hij volgde aan de academie voor beeldende kunsten St. Joost in Breda de opleiding grafisch ontwerper om zich daarna in Amsterdam als freelancer te vestigen. In de jaren tachtig volgde hij een cursus astrologie, waarna hij een eigen praktijk liet ontstaan. Naast het geven van consulten en lezingen ontdekte hij dat de horoscoop een bron van inspiratie bleek; begin jaren negentig maakte hij zijn eerste horoscoopprenten, waarna hij dit met maansknopenschilderijen en gedichten uitbreidde.

Elke horoscoop heeft volgens van der Knoop twee maansknopen: de noordelijke en de zuidelijke die altijd recht tegenover elkaar liggen. Zij geven informatie over je 'weg' in het leven, de wereld waar je vandaan komt, een vorig leven ervaring. De voorstelling heeft volgens van der Knoop dus symbolen en kleuren van twee 'werelden'.

Midden in historisch Spaarndam en recreatiegebied Spaarnwoude
Spaarndam is trouwens ook zonder de kunstmarkt al een bezoekje waard. Samen met de markt heeft men er een unieke zomerse zaterdag. Spaarndam is één van de oudste en mooiste beschermde dorpsgezichten van ons land. Je kan er dwalen langs de oude huisjes aan de hoge oude Ydijk of langs het water bij Taanplaats en Riet-pol. Aan de Westkolk kan je bijkomen op een fraai terras of je gaat naar het beeldje van Hans Brinkers met-z'n-vinger-in-de-dijk, boven één van de vijf sluisjes. Spaarndam ligt midden in het recreatiegebied Spaarnwoude (met water, bossen, vele kilometers fietspad en talloze andere sportieve recreatiemogelijkheden) en is daardoor een ideale fietsbestemming vanuit Haarlem, de IJmond en Amsterdam.

Ierse muziek van The Three Craws: een traditie op de kunstmarkt
Een jaar zonder The Three Craws op de kunstmarkt is ondenkbaar. Jaar in jaar uit komen er bezoekers speciaal voor hun geluid naar de kunstmarkt. Ook dit jaar zal het raak zijn, als zij hun plek tussen de kramen zoeken. Mensen drommen om de drie muzikanten met hun rechtstreekse stemmen, zonder opsmuk. Bij herkenning wordt er meestal luidkeels meegezongen en het maakt schijnbaar dorstig. Op het nabijgelegen terras aan het water ontmoeten muzikanten en luisteraars elkaar altijd opnieuw. En wie thuis van ze wil genieten kon op de markt hun CD kopen.

Moussorgsky's schilderijententoonstelling in driekwartiersconcert
Het driekwartiersconcert aanstaande zaterdag brengt dit keer een blaaskwintet in de traditionele bezetting van fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot. men speelt een bewerking van Moussorgsky's prachtige schilderijententoonstelling. Al wandelend - met steeds terugkerende promenades - gaat u van schilderij naar schilderij. Elk schilderij met zijn eigen verhaal en muzikale inhoud. Moussorgsky schreef het stuk in 1874 naar aanleiding van een tentoonstelling van zijn vriend de schilder Hartman. Vooraf wordt een korte toelichting over de compositie gegeven.

De uitvoerenden zijn:
· Fluit - Laurie Boltjes
· hobo - Ronald Moerman
· klarinet - Marijke Admiraal
· hoorn - Peggy Wildeman
· fagot - Margo Huggers

Het driekwartiersconcert in de oude kerk van Spaarndam begint om 15 uur.
Toegang €2,-. Kinderen jonger dan 12 jaar gratis.

Ga fietsen of neem de rondvaartboot
Wie naar de Spaarndamse kunstmarkten komt, kan het beste de fiets, de bus of de (rondvaart)boot nemen en de auto thuis laten. De rondvaartboten van de rederij Woltheus vertrekt uit Haarlem-centrum om 10 uur bij Spaarne 11A, tegenover het Teylers Museum. U vaart dan weer terug om 13:15 uur.

Reserveren is aan te raden, omdat de boten regelmatig vol zijn: Rederij Woltheus Cruises Haarlem, 10 - 17 uur: 023 - 535 77 23 (maandag gesloten). Om 11:30 en 12:15 uur zijn er bij voldoend belangstelling rondvaarten vanaf de markt over de Mooie nel.

Meer informatie?
http://www.marselje.nl/kunstmarkten/

of: Paul Marselje
Denijs van Hullelaan 30, 2015GN Haarlem HOLLAND
023 - 524 10 28, 06 - 10 66 73 84, fax 023-544 31 03
info@marselje.nl

Redactie Maartje Pronk

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

Overheid

Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude
Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude (Staatscourant)

Kerken

SOW-gemeente Halfweg-Zwanenburg

Politiek

CDA Haarlemmerliede-Spaarnwoude

Zoeken

Handig

Nederlandse Spoorwegen
OV Reisinformatie
Plattegronden
Telefoongids