Hilversum Online
portal voor Hilversum

Platform tot samenwerking voor de bewoners van Hilversum/Noord-Holland


 

Buurt Online

Nederland
Noord-Holland

Buurt op het Web

Hilversumse Meent
Hilversum Zuid
Over 't spoor

Nieuws

Algemeen Dagblad
Financieele Dagblad
Gooi- en Eembode
Nederlands Dagblad
Noordhollands Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Volkskrant

 

Algemeen

035.pagina.nl
RegioPlaza
Winkelsinhetgooi.nl

 

Buurten

Boomberg

Chrysantenstraat

Gijsbrecht van Amstelstraat

Havenstraat

Kleinrome

Kerkelanden

Liebergerweg

RKZ-buurt

Vituszicht

Zeeheldenbuurt

Brandweer

Brandweer Hilversum
Regionale Brandweer Hilversum (unofficial)

Kerken

Apostolisch Genootschap
Apostolisch Genootschap II
Bethlehemkerk
HH Vitus-Willibrordparochie
Kerkgenootschap Elim Pinkstergemeente
SOW-gemeente Middenwijk

Verenigingen

Vereniging tot Behoud van Anna's Hoeve

Wereldouders

Verder zoeken

Metamonster Hilversum

 

maandag 12 december 2005

Persbericht

Jongeren helpen de gemeente

aan een jongerensite

Een website, door en voor jongeren gemaakt, die informeert over jeugd- en jongerenbeleid en stimuleert om daarover mee te denken.

Dat is samengevat het doel van de campagne waarvoor wethouder Patrick van de Brink en Marco van Straalen, raadslid en voorzitter van de werkgroep Jeugdparticipatie, op donderdag 1 december de aftrap hebben gegeven. Dat gebeurde om 13.00 uur op het A. Roland Holstcollege aan de Schuttersweg, om 13.45 uur op het ROC van Amsterdam Gooi en vechtstreek aan de Arena en om 14.30 uur bij de Sint Aloysius aan de Prins Bernhardstraat.

Jeugdparticipatie, één van de uitgangspunten van jeugdbeleid, stimuleert dat jeugdigen met respect voor hun eigen leefwereld en positie een actieve inbreng hebben bij de ontwikkeling en uitvoering van beleid. Omdat internet daartoe een nuttig instrument is, daagt de werkgroep Jeugdparticipatie jongeren onder de 23 jaar uit een eigen site te ontwerpen. Met het oog daarop zijn op Hilversumse scholen posters en flyers verspreid, waarin jongeren worden geattendeerd op de actievoorwaarden (www.hilversum.nl). Jongeren die niet in Hilversum wonen maar hier wel een studie volgen of op school zitten, kunnen via het webbureau van de gemeente Hilversum (webbureau@hilversum.nl) vrijstelling aanvragen en vervolgens meedoen.

De winnaar van de ontwerpwedstrijd ontvangt een kledingcheque van € 500,-.

Procedure
De prijsvraag start op 29 november 2005 en sluit op 13 januari 2006. In de week van 16 januari 2006 buigt een jury, bestaande uit 2 politici, 2 deskundigen en 2 jongeren, zich over de ontwerpen. Bij de beoordeling let de jury op creativiteit, techniek (structuur en klikbaarheid) en "look and feel": zal het ontwerp de Hilversumse jongeren aanspreken, vinden ze zichzelf in het ontwerp terug?
Afhankelijk van het aantal inzendingen zal de jury 3 of 5 ontwerpen nomineren. Deze genomineerde ontwerpen zullen op 27 januari 2006 bekend worden gemaakt en worden gepubliceerd op de website van de Gemeente Hilversum en in de lokale media. Vanaf 30 januari tot 14 februari 2006 zal er, via internet, gestemd kunnen worden op de genomineerde ontwerpen. Voor die jongeren die thuis niet over internet beschikken, zal met scholen, de bibliotheek, buurthuizen, enz. overlegd kunnen worden hoe het stemmen dan mogelijk gemaakt kan worden. De prijsuitreiking vindt eind februari plaats.

Redactie Maartje Pronk

 

 

dinsdag 26 april 2005

Persbericht

Oproep !!!!!

Jeugdoperette Vereniging

“Lentebloemen”

De Jeugdoperette Vereniging “Lentebloemen” werd in oktober 1950 in Den Helder opgericht en bestaat dit jaar 55 jaar. De artistieke leiding van deze vereniging is nog steeds in handen van de oprichters uit 1950. Charla van Tetering-Knies. In Den Helder beter bekend als tante Charla.

Deze tante Charla is direct na de bevrijding begonnen met deze hobby. En wel In Hilversum, bij Buurtvereniging “Het Ruitersche Boschje”. De opvoeringen werden gegeven in de grote zaal van Ons Gebouw aan de Havenstraat.

Eén van de eerste stukken die daar werden opgevoerd waren “Goudmuiltje” en “Rhodia”. Herinnert u zich dat nog of heeft er zelf in mee gespeelt dan zijn wij in Den Helder opzoek naar u. Of herkent u zich op de bijgaande foto neem dan contact met ons op.

U kunt ons bellen op: 0223-631608 of 0223-632752

Ook kunt een E-mail sturen naar: lentebloemen@wxs.nl

Redactie Maartje Pronk

 

 

vrijdag 25 maart 2005

Persbericht

de ARENA in Hilversum omgetoverd in het leukste indoor speelparadijs, genaamd ‘KINDERSPEELLAND’.
Drie dagen lang kunnen kinderen van 3 tot 12 jaar van 10-17 uur spelen in twintig opblaasbare attracties.
Zo kan er geklauterd worden op veel hindernisbanen. Er zijn verschillende glijbanen, ballenbakken, luchtkussens, sport en spel, enz. Voor de jongere kinderen zijn er duidelijk andere speelobstakels dan voor de oudere jeugd.

In dit leukste in door Speelparadijs kunnen de kinderen de gehele dag spelen voor een entreeprijs van Euro 5,00. Begeleidende volwassenen betalen Euro 2,50. Natuurlijk is er ook gelegenheid voor een hapje en een drankje.
Veel speelplezier alle kinderen in Hilversum en omgeving in Paas KinderSpeelland in de Dudok Arena.
Info : Simi Helmond BV tel: 06-53848622
meer informatie...>>>Kinderspeelland

Redactie Maartje Pronk

 

 

maandag 14 maart 2005

Horeca vreest Megabios op Mediapark

BRON: Gooi en Eemlander zaterdag 12 maart 2005

Horecaondernemers in het centrum van Hilversum zijn zeer ongerust over de mogelijke komst van een megabioscoop op het mediapark. Horecavoorzitter Teus Kroon meent dat de dreiging zo serieus moet worden genomen, dat de afgelopen twee dagen alvast onder bioscoopbezoekers bij City en Euro een enquête is gehouden naar de eventuele gevolgen.

Wethouder Karen Heerschop heeft gevraagd de uitkomst snel aan haar te overhandigen. De eigenaar van het mediapark, TCN Property Projects, bevestigt dat de bouw van een megabioscoop een optie is die de gemeente is voorgelegd. Woordvoerder Niels Kranenborg: ,,Het is een mogelijkheid die goed zou aansluiten bij de rest van de activiteiten op het mediapark en mediagerelateerd is. Het is een optie, meer wil ik daar voorlopig niet over zeggen."

Volgens Kroon is er behoorlijke onrust onder de horecazaken. De eigenaren van cafés en restaurants zijn bang dat bioscoopbezoekers voor of na de voorstellingen niet naar het centrum komen om iets te eten of te drinken. Dat gaat niet alleen omzet schelen. ,,Er gaat ook een belangrijk onderdeel van het uitgaansleven in het centrum verloren. Als je daar dan toch een publiekstrekker wil, doe dan iets nieuws en zet er een casino. Daar gaan ook stemmen voor op", aldus Kroon.

Hij voorziet dat de opening van een megabioscoop aan de noordrand van Hilversum sluiting betekent van City aan de Herenstraat en van Euro bij het Langgewenst. City heeft vier zalen met 658 stoelen, terwijl Euro - die weg moet van de plek naast de markt - drie zalen telt met 501 stoelen.

Om te weten hoe bioscoopbezoekers zullen reageren, heeft horecapersoneel gisteravond en donderdagavond in beide bioscopen publiek gevraagd of zij nu voor af na de film een cafeetje pikken of naar een restaurant gaan. Ook is gevraagd wat zij vinden van de plannen voor een enorme bioscoop op het mediapark. De resultaten van de enquête waren gisteravond nog niet beschikbaar. JT Bioscopen in Bunschoten, eigenaar van City en Euro, reageert voorlopig niet.

Wethouder Karen Heerschop zegt dat de megabioscoop onderdeel is van uitgebreide voorstellen waarover de gemeente druk overlegt met TCN. De uitkomst van de enquête vindt ze nuttig voor het beoordelen van de effecten van de TCN-plannen voor de binnenstad. Voor de zomer wil het college duidelijkheid hebben over wat er gaat gebeuren.

Redactie Maartje Pronk

 

 

dinsdag 7 januari 2003

'Buurt op het Web'

fotograaf: Fred van de Biezen

Wethouder Gerben Karssenberg en de gelukkige winnaar 'Buurt op het Web' 2002

 

Juryrapport Buurt op het Web:

Bart Heller en Shiva de Winter


Beste mensen,

Voor we over gaan tot het presenteren en becommentariëren van de 13 deelnemende sites, zullen we eerst uitleggen op basis van welke criteria we als driekoppige jury naar de verschillende sites gekeken hebben.

We hebben erop gelet of de site grotendeels uit buurtinformatie bestaat en of de site voldoende interactieve mogelijkheden bezit. Met andere woorden is er een forumfunctie, gastenboek of mailadres waarop je kunt reageren als bezoeker van de site. Een ander criterium betreft de actualiteit van de aanwezige informatie, of te wel staan er niet te veel oude en achterhaalde berichten op de site. Ook werd gekeken of de informatie divers van aard is, staat er voor iedereen wat interessants of informatiefs op de site. Een ander belangrijk punt is of de site gebruiksvriendelijk is, hierbij kan onder andere gedacht worden aan duidelijk zichtbare links, korte laadtijd, voor iedere browser geschikt, enzovoort. Tenslotte hebben we ook nog gekeken naar de aantrekkelijkheid van de site. Hierbij waren de aandachtspunten ondermeer kleurstelling, aanwezigheid fotomateriaal en vormgeving.

Na deze verduidelijking zullen we u meenemen met een virtuele tocht door Hilversum, die begint in het Centrum en eindigt in de Hilversumse Meent. Per wijk zullen de deelnemende sites aan bod komen. De mogelijkheden van de sites zullen worden gepresenteerd met een beamer en een internetverbinding, dus hopelijk laat de techniek ons niet in de steek. Ieder jurylid zal vanuit zijn eigen invalshoek nog het één en ander zeggen over de site. Laten we beginnen met de "ronde van Hilversum"!

De wijk Centrum is goed vertegenwoordigt met 3 deelnemende websites. We beginnen met Klein Rome. De site is zeer makkelijk in het gebruik. Bij binnenkomst is in één oogopslag te overzien wat de mogelijkheden zijn op deze site. Duidelijk zichtbaar is dat het gaat om een eigen ontwerp, wellicht dat er nog eens goed naar de kleurencombinatie gekeken moet worden. Er worden een aantal interactieve mogelijkheden geboden, zoals het zelf kunnen posten van activiteiten en verhalen door buurtbewoners. Jammer is het echter dat de buurtbewoners nog maar weinig gebruik maken van de geboden mogelijkheden, dat zou de hoeveelheid en actualiteit van de buurtinformatie zeer ten goede komen. Het aanwezige fotomateriaal over de buurt in vroegere tijden is zeer leuk en aantrekkelijk.


De volgende deelnemer is Vituszicht. Deze site is actief in dezelfde buurt als de net gepresenteerde site van Klein Rome. Hier wordt gebruik gemaakt van HetNet clubs. De site is gemaakt als ondersteuning van het landelijk opgestelde initiatief Buurtenonline. De lay-out is aangepast aan de tijd van het jaar. Er zijn flink wat mogelijkheden met deze site. Niet altijd duidelijk is of de geboden informatie direct betrekking heeft op de buurt, maar het aanbod is in ieder geval wel divers. Het forum en de mogelijkheid voor de bewoners om berichten te versturen draagt bij tot het interactieve karakter van de site. Heuglijk feit is dat sinds de oprichting eind oktober jongstleden al meer dan 650 bezoekers zijn komen "buurten".

De laatste deelnemer in het Centrum is de Havenstraat. Deze site is opgericht om de Havenstraat een wat positievere uitstraling te geven. De middenstand heeft zijn medewerking verleend aan dit initiatief. Nu is het de beurt aan de bewoners om een actieve bijdrage te leveren. De website oogt aantrekkelijk, is vrij rustig opgebouwd en is in ieder geval niet schreeuwerig. Het prikbord zorgt voor een interactief aspect, bewoners en ondernemers kunnen hier letterlijk van alles kwijt.

Op naar een ander deel van Hilversum. We gaan naar het Noordwestelijke villawijk, vertegenwoordigt door de site van de Boomberg. Het betreft één van de eerste buurtsites van Hilversum. Deze site bezit enorm veel informatie over de buurt. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid en actueel. Heel leuk zijn de elektronische enquête en de "te koop rubriek". Op het eerste gezicht is de beschikbare informatie gericht op institutioneel nieuws, met name formele en officiële zaken van gemeentezijde. Om het voor alle buurtbewoners aantrekkelijk te maken zou de site op sommige punten best wat "opgeleukt" mogen worden. De site is verder zeer gebruiksvriendelijk, het zogenaamde verdwalen is bijna onmogelijk.

Ook dit gedeelte van Hilversum laten we weer achter ons, verder met Hilversum-Zuid. Deze wijk heeft 4 deelnemers en is daarmee kwantitatief het beste vertegenwoordigd. We beginnen met de Gijsbrecht van Amstelstraat. Deze site is een initiatief van de bewonersorganisatie van deze straat. Uit het informatieaanbod blijkt dat de voornaamste reden tot oprichting van deze site, de aanstaande herinrichting betreft. De vormgeving is rustig en aantrekkelijk. Er moet nog worden gewerkt aan interactieve mogelijkheden, die ontbreken momenteel nagenoeg op de website. Realisatie van die bewuste mogelijkheden zullen de site een enorme meerwaarde opleveren.

De volgende deelnemer is de Zoutkeet. Deze website is ontwikkeld voor en door het wijkcentrum. Er is veel informatie over de activiteiten van dit centrum zelf te vinden, maar minder over de buurt zelf. Wellicht dat dit laatste in de toekomst onder het kopje buurtnieuws meer uitgebreid kan worden. De site is gebruiksvriendelijk, niet internetdeskundigen kunnen makkelijk hun weg vinden. De aankleding van de site is zelf ontworpen en er is handig gebruik gemaakt van allerlei internetmogelijkheden.

De tocht door Hilversum-Zuid vervolgt zich via de Chrysantenstraat, gelegen in het Bloemenkwartier. Deze site bestaat nog maar enkele maanden, maar oogt al zeer "volwassen". De "straat" is ruim gevuld met allerlei soorten actuele en gevarieerde buurtinformatie; van de historie van de straat en haar bewoners, geboorten in de straat, tot formele informatie over het veranderde rooster van het GAD. Interactieve mogelijkheden zijn er in de vorm van een gastenboek, forum en polls. De site is verder makkelijk en goed in het gebruik en oogt erg "gezellig".

We beëindigen dit deel van Hilversum in Kerkelanden. Deze wijk maakt net als Vituszicht gebruik van HetNet. Dit gebruiksvriendelijke concept biedt vele mogelijkheden en wordt bovendien goed bijgehouden. Op interactief gebied is er ook het één en ander beschikbaar, er is een forum aanwezig en de mogelijkheid tot chatten is zeer leuk. De aanwezige informatie is divers van karakter en heeft direct betrekking op de buurt. Een aanrader is echter om het achtergrondmuziekje te verwijderen, omdat dit na enkele minuten storend gaat werken. Verder is duidelijk zichtbaar dat hier in slechts een aantal maanden flink aan is gewerkt.

We trekken nu iets meer in oostelijke richting en belanden in de Zuidoostelijke villawijk. Hier doen we de Sophialaan aan. Het gaat hier om een relatief jonge site die grafisch zeer netjes in elkaar is gezet. De site oogt helder, duidelijk en overzichtelijk. Wat betreft diversiteit zijn er reeds een aantal mogelijkheden, maar zichtbaar is dat het om een site in opbouw gaat. De informatieverstrekking kan iets beter en de interactieve mogelijkheden moeten nog worden uitgebouwd. De potentie om uit te groeien tot een aantrekkelijke site voor buurtbewoners is echter duidelijk aanwezig.

Na dit korte uitstapje gaan we noordwaarts verder en passeren de spoorlijn. We komen uit in de Nieuwe wijk over 't spoor. Hier vinden we 3 websites. De eerste is de Liebergerweg. De eerste aanblik laat tal van mogelijkheden zien in de vorm van aanwezige knoppen. Bij nadere bestudering blijken het merendeel van deze knoppen echter foutmeldingen te geven. Kortom de site moet nog uitgewerkt worden en een echte beoordeling komt nu nog te vroeg. Hier geldt het motto "vooral doorgaan", dan komt het allemaal wel goed.

Voor de volgende site, Hilversum-Oost, geldt een beetje het zelfde verhaal als net. De aanzet is er, maar verdere uitwerking is noodzakelijk. Wat wel alvast een leuk begin is, dat er van iedere straat foto's zijn op te vragen. Verwarrend is echter het feit dat je na het intikken van het internetadres blijkt te belanden in een website over Hilversum Noord. Over het laatste moet nog maar eens goed nagedacht worden. Er is nog veel werk aan de winkel, maar het zal allemaal wel goed komen.

De laatste site in deze wijk is die van Anna's Hoeve. De jury vindt deze site op zichzelf aantrekkelijk en informatief van karakter. Het aanwezige fotomateriaal levert een duidelijk beeld op van de schoonheid van dit gebied. Het feit is alleen dat we deze site moeilijk als een "bewonerssite" kunnen beschouwen. Het is echter wel zeer goed dat deze site er is en hopelijk nodigt het andere "verenigingen" uit tot het bouwen van een dergelijke kwalitatief goede site.

Tenslotte beëindigen we onze virtuele tocht door Hilversum in de Hilversumse Meent. Normaal ligt deze wijk kilometersver van de rest van Hilversum verwijderd, maar via het internet is dit gebied zeer makkelijk te bereiken. Deze site maakt gebruik van het concept van Buurt-Online. Er is veel actuele informatie te vinden over de buurt, maar er zijn ook veel links die verwijzen naar adressen buiten de buurt. De site heeft in een jaar tijd behoorlijk veel "bezoek" gehad, jammer is het echter dat de bezoekers niet via een gastenboek of forum hun ervaringen op "papier" kunnen zetten. Het plaatsen van beeldmateriaal kan er wellicht voor zorgen dat de site een wat "gezelliger" aanblik krijgt. Een oprecht advies is dat het best wat minder strak mag, dat verhoogt de aantrekkelijkheid van de site.

We hebben alle aanwezigen in de zaal nu een korte impressie gegeven van de 13 deelnemende websites. Onze uiteindelijke keuze voor de winnaars van de hoofd- en aanmoedigingsprijs zal zo dadelijk door wethouder Gerben Karssenberg publiekelijk worden bekend gemaakt. De website die de hoofdprijs in ontvangst mag nemen scoorde wat ons betreft gemiddeld het hoogste op alle 6 de verschillende criteria. De website die de aanmoedigingsprijs overhandigd zal krijgen hoeft niet direct als één na beste site te worden beschouwd, maar wordt door ons gezien als een site die best een "steuntje in de rug" kan gebruiken om door te kunnen groeien tot een dynamische site.

We zullen de deelnemers niet langer in spanning laten wachten en de microfoon nu doorgeven om te horen te krijgen wie de winnaars zijn.

 

Overhandiging Aanmoedigingsprijs aan de website van Klein Rome door wethouder Gerben Karssenberg.


Zo juist hebben alle aanwezigen de deelnemende websites kunnen zien. Daar zaten prima sites tussen. De keuze om te komen tot 2 winnaars was dan ook niet makkelijk te nemen. Maar ja, eens moet de knoop worden doorgehakt.

De buurtsite die volgens de jury in aanmerking komt voor de aanmoedigingsprijs, kan als volgt worden omschreven: een zelf ontworpen overzichtelijke site, waar buurtbewoners worden uitgenodigd om de site te vullen met informatie, activiteiten, beeldmateriaal en verhalen. Er is sprake van een site die de buurtbewoners veel kan bieden.

Wat deze site echter nodig heeft is een beetje extra aandacht. Buurtbewoners moeten op de hoogte worden gebracht van het bestaan van deze site, zodat ze optimaal gebruik kunnen maken van het aanbod. Uiteraard zijn er nog een aantal verbeterpunten, middels het overhandigen van de aanmoedigingsprijs, hoopt de jury de maker van deze site te prikkelen om deze verbeteringen in de nabije toekomst aan te brengen, zodat de site nog aantrekkelijker, beter en dynamischer kan worden.

Hierbij maak ik de winnaar van de aanmoedigingsprijs bekend: Klein Rome. Zou de maker zo vriendelijk willen zijn naar voren te komen, dan overhandig ik u de geldprijs. Geeft u Klein Rome een hartelijk applaus.

 

foto: Music Group Mandingo

 

Overhandiging hoofdprijs aan de website van de Chrysantenstraat, door wethouder Gerben Karssenberg


Nu komt het moment waarop iedereen in de zaal heeft zitten wachten. Het sluitstuk van de avond, de bekendmaking van de winnaar van de hoofdprijs. De volgens de jury als beste uit de bus gekomen buurtsite van Hilversum. De website die naar hun mening gemiddeld het hoogst heeft gescoord op de criteria, buurtinformatie, interactiviteit, actualiteit, diversiteit, gebruiksvriendelijkheid en aantrekkelijkheid.

De woorden van de jury met betrekking tot deze prijswinnaar luiden als volgt:

"Dit is zonder meer de absolute winnaar. Buurt op het Web in de meest ware zin des woords. De site ziet er mooi en netjes uit, is overzichtelijk, biedt een keur aan interactieve mogelijkheden en biedt vooral erg leuk en gevarieerd nieuws uit de buurt. Vooral aan de aard van dit nieuws is te zien dat het écht een site is van de bewoners zelf en dat de site gemaakt is voor de bewoners zelf. Hier kan gesproken worden van Buurt op het Web in optima forma".

Na deze lovende woorden van de jury, zal ik nu bekendmaken wie de gelukkige prijswinnaar is. De site die volgens de jury wordt uitgeroepen tot

"beste" buurtsite van Hilversum is ……. De Chrysantenstraat.

Wil de maker naar voren komen, dan kan ik de verdiende prijs overhandigen.Aanwezigen geef De Chrysantenstraat een warm applaus.Wilt u nog wat kwijt aan de zaal, dan krijgt u daar nu uitgebreid de gelegenheid toe.

 

foto: Digitale discussie

Redactie Maartje Pronk


 

vrijdag 8 november 2002

'Buurt op het Web'

Het opzetten van buurtsites vergroot de betrokkenheid van buurtbewoners bij de buurt. Bewoners gaan actief in hun eigen omgeving op zoek naar informatie en nieuwtjes voor de site. Internet is een goed medium om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen. Iedereen kan op deze manier in aanraking komen met informatie -en communicatietechnologie. Buurtbewoners zullen zelf de sites gaan beheren.

Bewoners maken een eigen website met nieuws, informatie en achtergrondartikelen over hun eigen buurt. De buurtredactie bepaalt zelf wat er op de buurtsite komt. Discriminatie, sex, drugs, het expliciet aanprijzen of afkeuren van bepaalde religie of politiek en commerciële activiteiten horen daar niet bij.

Prijsvraag
Aan 'Buurt op het Web' is een prijsvraag verbonden. Een onafhankelijke jury is momenteel bezig de deelnemende buurtwebsites te beoordelen. De meest complete, actuele en interactieve websites kunnen meedingen naar een hoofdprijs en een aanmoedigingsprijs. De hoofdprijs vertegenwoordigt een geldbedrag van € 453. De aanmoedigingsprijs zal € 340 bedragen. Nieuwe buurtsites kunnen zich nu nog aanmelden, maar let op de sluitingsdatum nadert, te weten op 17 november 2002.

De prijsuitreiking zal op vrijdagavond 13 december 2002 plaatsvinden in het Hilversumse raadhuis. Op die betreffende avond zal er ook een digitale discussie worden georganiseerd, waarbij verschillende interactieve vormen van bewonersparticipatie gepresenteerd zullen worden.

 

Deelnemende websites,

ingedeeld naar wijk,

zijn:

Centrum:

Havenstraat

 

Kleinrome

 

Vituszicht

 


Noordwestelijke Villawijk:

Boomberg

 


Zuidelijke Stadswijk:

Gijsbrecht van Amstelstraat

 

Hilversum Zuid

 

Kerkelanden

 

Chrysantenstraat

 

Buurtcentrum de Zoutkeet

 


Zuidoostelijke Villawijk:

Sophialaan

 

Nieuwe wijk over 't spoor:

Over 't spoor

 

Hilversumse Meent:

Hilversumse Meent

 

Informatie of aanmelden
Buurt op het Web
Contactpersoon: Erik Bres
Bezoekadres: Koninginneweg 10, 1217 KZ Hilversum
Postadres: gemeente Hilversum, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum
Tel. 035 - 629 2411
E-mail: e.bres@hilversum.nl

Redactie Maartje Pronk

 

vrijdag 1 november 2002

Buurt op het Web, zie de buurt Hilversumse Meent, meer dan 11050 bezoekers hebben de website al eens een bezoek gebracht zie verder.... Hilversumse Meent

Het project "Buurt op het Web", een samenwerkingsverband tussen de gemeente Hilversum en Stichting Buurt Online heeft als doel elke Hilversumse wijk van een buurtsite te voorzien. Het uitgangspunt is de betrokkenheid van bewoners bij hun wijk te vergroten door middel van internet. De gemeente heeft in dit project een initieŰrende en faciliterende rol. Wijkco÷rdinatoren en opbouwwerkers van het SIS werken hieraan mee.

Het is de bedoeling dat bewoners de buurtsites verder ontwikkelen en onderhouden. Het is tenslotte hun eigen buurtsite. Interesse of meer informatie? U kunt zich wenden tot Erik Bres, co÷rdinator van het project, tel 629 2411. Emailen mag natuurlijk ook: E.Bres@hilversum.nl

Redactie Maartje Pronk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overheid

Gemeente Hilversum

Politiek

CDA Hilversum
D66 Hilversum
DLP Hilversum
GroenLinks Hilversum
Leefbaar Hilversum
PvdA Hilversum
VVD Hilversum


Handig

Nederlandse Spoorwegen
OV Reisinformatie
Plattegronden
Telefoongids

Omroep

Omroep.nl

 

Zoeken