Houten Online
portal voor Houten
Platform tot samenwerking voor de bewoners van Houten/Utrecht

 

Buurt Online

Nederland
Utrecht

Vraag en Aanbod

Nieuws

Algemeen Dagblad
Financieele Dagblad
Nederlands Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Utrechts Nieuwsblad
Volkskrant

Algemeen

Digitale Gemeente Houten
HoutenWeb

Kerken

Nederlands Gereformeerde en Christelijke Gereformeerde Kerk Houten
SOW-gemeente Houten
Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) Houten

Verder zoeken

Metamonster Houten

 

woensdag 6 oktober 2004

Persbericht

Heksen avond in Houten

met de bekende Heks Susan Smit

dinsdag 19 oktober 2004

Susan Smit is bekend geworden door haar vele optredens in de media als pleitbezorger van de moderne hekserij.

Iedere keer weer moet ze vooroordelen overwinnen, want velen zijn verbaasd als ze een jonge moderne vrouw ontmoeten die zich volmondig heks noemt.

In haar boek Heks beschrijft Susan Smit haar persoonlijke zoektocht naar moderne hekserij. Via opmerklijke ervaringen, ontmoetingen met onder anderen de bekende heksen Laurie Cabot en Zsuzsanna Budapest, en uitgebreid onderzoek probeert ze de vooroordelen over heksen uit de wereld te helpen. Ze stort zich in rituelen, viert heksenfeesten en leert werken met magie, kruiden en mineralen. Na een jaar en een dag is Smit ervan overtuigd dat ze haar ware roeping heeft gevonden. Uiteindelijk laat ze zich inwijden als heks.


Susan geeft een lezing over hekserij in Houten (Utrecht)
Dus als je wilt komen , kom op tijd want vol is vol!!!!

ZAAL OPEN VANAF 19.30
AANVANG 20.00
TOEGANG 5 EURO

LOCATIE:
Sociaal cultureel centrum de Grote Geer, Snoeksloot 62,3993HM Houten
Info: 0347-370570 of via onze website: http://PARANORMALESTICHTING.TK

Redactie Maartje Pronk

 

 

vrijdag 16 april 2004

Persbericht

Paranormale Avond

Met Martin Reul

Psychometrie met voorwerpen

DINSDAG AVOND 20 April 2004

Martin Reul doet op deze avond psychometrie (helderziende waarnemingen) via voorwerpen .

Dus op deze avond krijgt u inzicht in wat uw ring, foto of sieraad vertelt over uw verleden, heden en toekomst.

Martin Reul is een zeer bekend Paragnost die vooral bekend is om zijn zuivere manier van werken

ZAAL OPEN VANAF 19.30
AANVANG 20.00
TOEGANG 5 EURO

LOCATIE:
Sociaal cultureel centrum de Grote Geer, Snoeksloot 62,3993HM Houten
Info: 0347-370570 of via onze website: http://PARANORMALESTICHTING.TK

Redactie Maartje Pronk

 


vrijdag 19 maart 2004

Persbericht

Wie is Claudia van der Sluis

Op Dinsdagavond 23 maart komt de Heks en schrijfster Claudia van der Sluis

Spiritueel Magazine Zuid Holland Zuid
Door Greetje Touw

Toen ergens in juni haar boek ‘Moderne Heksen’ in een Amsterdams restaurant officieel werd geïntroduceerd, had Claudia van der Sluis er geen idee van dat er binnen twee maanden een tweede druk van haar boek het licht zou zien.
Voor ons reden genoeg om eens met Claudia te gaan praten om te weten te komen wat haar zo fascineerde om een boek over hekserij te schrijven en vervolgens zelf ook heks te worden.

‘Ik ben journaliste en al jaren bezig met de tarot. Daar wilde ik graag een boek over schrijven. Ik benaderde uitgeverij Schors, maar voor dat onderwerp was weinig interesse. Tijdens het gesprek bleek dat men wel in de hekserij was geïnteresseerd. Toeval of niet – ik heb zelf altijd iets met heksen gehad en niet lang voor dat gesprek er zelfs een ontmoet, wat ik tè gek vond’.
Claudia nam de uitdaging aan en startte een uitgebreid onderzoek. Daardoor werden ook al haar eigen vragen over hekserij beantwoord en kwam ze er achter dat heksen eigenlijk gewone mensen zijn die zich ten doel hadden gesteld anderen te helpen en als een soort wegwijzer fungeerden om bijvoorbeeld de weg terug te vinden naar de natuur en dergelijke.
‘Ín mijn boek staat het antwoord op de vele vragen die ik zelf over hekserij had en daarom is het heel geschikt voor beginners. Maar tijdens alle gesprekken die ik met heksen voerde en alle informatie die ik daardoor kreeg, begon ik me af te vragen of ik zelf misschien ook een heks was, want ik voelde er steeds meer verbondenheid mee.’

Hoe komt het toch dat het woord Heks zo’n negatieve klank heeft?

‘Dat is ontstaan in de tijd van de heksenvervolging in de Middeleeuwen en heeft met de instelling van de kerk in die tijd te maken. Iedereen die tegen het christendom was moest uitgebannen worden. Vrouwen die zich met kruiden bezig hielden werden al gauw heksen genoemd en buiten de gemeenschap gehouden omdat ze een bedreiging vormden voor anderen die ook met de geneeskunde te maken hadden. Zij hebben daarom heleboel kennis geheim moeten houden. Volgens de overleveringsverhalen zijn in sommige gevallen kinderen of zelfs vreemden ingewijd in die geheime kennis. Zij gaven dat op hun beurt ook weer door. Vandaar dat veel dingen nu weer bekend worden. ’

In je boek heb je het over heksen en over Wicca. Wat is het verschil?

‘Bij de Wicca wordt de nadruk op de religie gelegd. Men vereert de Godin. Dat gebeurt in de ’gewone’ hekserij vaak niet. Wicca kent een priesterschap waar een zware studie aan vooraf gaat. Het is mijns inziens een mengeling van hekserij, magie en religie. Soloheksen bepalen zelf hoe ze aan hun kennis komen, dat gaat niet volgens een vast stramien.

Een Wicca is dus een religieuze heks?

‘Religie houdt in dat je verbondenheid zoekt met het goddelijke. Wicca’s kennen de EENHEID van alles of zoeken naar middelen om die eenheid te bewerkstelligen. De God of de Godin voelt hij of zij als de kracht in zichzelf en als je dat in jezelf vindt, vind je het ook in ieder ander. Een wicca volgt een speciale opleiding en krijgt inwijdingen in de coven of in een opleidingsgroep (soms zijn covens ook opleidingsgroepen, maar niet altijd). Een soloheks werkt alleen, maar kan wel de opleiding in een coven gevolgd hebben.

Wordt er wel eens misbruik gemaakt van ‘de kracht van een Wicca?

‘Natuurlijk komt dat ook voor dat een Wicca gaat manipuleren, zodat hij of zij macht krijgt, maar dat heb je overal, in alle religies en kerken. Ook een Wicca zal mensen op weg helpen, maar de mensen moeten het uiteindelijk zèlf doen en het ook in zichzelf zoeken. Het verschil tussen hekserij en het christendom is, dat je gemotiveerd wordt om juist zelf te denken en te doen en autonoom bezig te zijn. Het is belangrijk áls je met hekserij begint, dat je geestelijk gezond bent en je leven redelijk op orde hebt en helder denkt. Het mag nooit een vlucht zijn als je een labiel persoon bent en een oplossing zoekt voor je problemen.

In je boek wordt ook gesproken over inwijdingen. Hoe sta je daar zelf tegenover?

‘Er zijn mensen die het belangrijk vinden om op een traditionele manier ingewijd te worden, dat wil zeggen: in een coven door een hogepriester/hogepriesteres. Dat is hun eigen keuze. Ik persoonlijk voel dat anders. Er zijn geen regels nodig over hoe men een inwijding moet doen of beleven, regels zijn bedacht. Een inwijding is een bevestiging van een overgangssituatie, van bijvoorbeeld een innerlijk, diep spiritueel proces waarbij je tot bepaalde inzichten bent gekomen. Ik kan mij met behulp van het goddelijke ook zelf inwijden.

Hebben heksen ook plichten?

Ik denk dat je de plicht hebt om verantwoordelijk te zijn over de stappen die je zet in het leven. Verantwoordelijkheid nemen dus. Want bij alles wat je doet weet je dat je het minstens driemaal terugkrijgt. Verder doe je, doordat je een leven lang aan het leren bent, veel kennis op en vind ik het eigenlijk wel een plicht om dat belangeloos en zoveel mogelijk door te geven aan diegene die er om vraagt.

Dus kom op tijd . want vol is vol !!!!!

LOCATIE:

DINSDAG AVOND 23 Maart 2004
ZAAL OPEN VANAF 19.30 AANVANG 20.00
TOEGANG 5 EURO

Sociaal cultureel centrum de Grote Geer, Snoeksloot 62,3993HM Houten
Info: 0347-370570 of via onze website: http://PARANORMALESTICHTING.TK

Redactie Maartje Pronk

 


dinsdag 3 maart 2004

Persbericht

Kerkgebouw "Het Kruispun†"

wordt geopend

Gereformeerde kerk te Houten krijgt eigen centrum.
Open dagen voor Houten en omgeving.

Medio maart is het dan zover. Na een voorspoedig verlopen bouw- en inrichtingsperiode kunnen we als gereformeerde kerk (vrijgemaakt) ons nieuwe kerkgebouw aan Het Spoor 51 betrekken. De architectuurcentrale Thijs Asselbergs te Haarlem heeft het gebouw ontworpen. Voor de architect was het ontwerp een uitdaging: zijn allereerste kerk. De splitsing in een vergadercentrum en kerkgedeelte met een "knik" in de verbinding tussen beiden is uniek. Het gebouw is gerealiseerd door aannemer Heijmerink te Bunnik.
We willen het openingsfeest niet tot één dag beperken. Op vrijdag 12 maart wordt het gebouw officieel geopend in het bijzijn van genodigden zoals vertegenwoordigers van B&W, de gemeente Houten, de aannemer, de architect, andere kerken en gemeenten uit Houten en omgeving..
Zaterdagmiddag 13 maart van half drie tot vijf uur is er een rondleiding voor belangstellenden uit Houten of van elders. U kunt genieten een hapje, een drankje, een muziekje en nog veel meer. Iedereen van harte welkom!
Op zondagmiddag vanaf half vijf willen we ieder van harte uitnodigen naar de nieuwe kerk te komen om met ons een dienst mee te maken.
Zoals uit de naam van de nieuwe kerk blijkt, willen we de dood van Jezus Christus aan het kruis centraal stellen. Maar het nieuwe kerkgebouw is ook een plek waar heel verschillende mensen elkaar ontmoeten.…. . Het lijkt wel een druk kruispun†. Kom maar langs!

Redactie Maartje Pronk

 

 


woensdag 18 februari 2004

Persbericht

Paranormale Avond in Houten

Met Paragnost Ton Bons

DINSDAG AVOND 24 februari 2004

ZAAL OPEN VANAF 19.30 AANVANG 20.00

TOEGANG 5 EURO


Paranormale avond met Ton Bons,Ton doet op deze avond psychometrie a.d.h.v. voorwerpen, en bloemen(die hij zelf mee brengt .

Dus op deze avond krijgt u inzicht in wat uw ring of foto u te vertellen heeft, over uw verleden, heden en toekomst, aangevuld met psychometrie(helderziende waarnemingen) wordt het een avond die weer geheel anders is dan andere avonden

Wie is Ton Bons
Biografie van Ton Bons
Ik ben geboren op 24 februari 1961 en woonachtig in Giessen Noord Brabant. Op zeer jonge leeftijd kwam ik in aanraking met paranormale verschijnselen; dingen ``gewoon`` weten terwijl dit eigenlijk in normale omstandigheden niet mogelijk was. Ik besloot echter om hier niets mee te doen totdat het steeds duidelijker werd dat deze waarnemingen ook in mijn dagelijkse leven steeds meer de overhand kregen.
Mijn werk als paragnost spitst zich toe op Psychometrie, d.w.z. het invoelen en aanvoelen van voorwerpen en foto´s die ik met behulp van mijn gids, de Heilige Sint Antonius kan vertalen naar voor ons begrijpbare, gesproken taal.
Wat is nu PSYCHOMETRIE

Bij psychometrie doet men waarnemingen aan de hand van persoonlijke voorwerpen, bijvoorbeeld foto's, trouwringen, sieraden, horloges en bloemen. Deze voorwerpen hebben een uitstraling, ook wel fluïdum genoemd. Een psychometrist(e) (medium, paragnost) voelt aan het voorwerp en kan dan iets vertellen over die persoon.

LOCATIE:

Sociaal cultureel centrum de Grote Geer, Snoeksloot 62,3993HM Houten

Info: 0347-370570 of via onze website: http://PARANORMALESTICHTING.TK

Redactie Maartje Pronk

 


vrijdag 6 februari 2004

Persbericht

Paranormale Avond in Houten

Met Paul Bregman

DINSDAG AVOND 10 februari 2004

ZAAL OPEN VANAF 19.30

AANVANG 20.00

TOEGANG 5 EURO


Paranormale Met Paul Bregman .Paul doet op deze avond psychometrie a.d.h.v. numerologie .

Dus op deze avond krijgt u inzicht in wat uw getallen u te vertellen hebben, over uw verleden, heden en toekomst, aangevuld met psychometrie(helderziende waarnemingen) wordt het een avond die weer geheel anders is dan andere avonden, u zult versteld staan wat de getallen u te vertellen hebben,

Wat is numerologie

Numerologie is de leer van de getallen. Bij numerologie gaat men er van uit dat toeval eigenlijk niet bestaat, maar een speciale betekenis heeft. De gegevens van je geboorteplaats en familienaam bepalen volgens de umerologie je karakter en je lot!
Numerologen geloven dat de getallen alle ervaringen van het leven weerspiegelen. Elk getal kan positief of negatief uitwerken. Bij de zogenaamde hoekgetallen komt dit nog krachtiger naar voren.

LOCATIE:

Sociaal cultureel centrum de Grote Geer, Snoeksloot 62,3993HM Houten

Info: 0347-370570 of via onze website: http://PARANORMALESTICHTING.TK

Redactie Maartje Pronk

 

 


maandag 17 november 2003

Persbericht

'Herinneringen' in Woonhuisgalerie

Uilenburg

Woonhuisgalerie Uilenburg heeft voor de 'donkere dagen voor kerstmis' een mooie expositie ingericht met het thema 'Herinneringen'. Er is werk te zien van drie kunstenaars: Mieke de Waal met schilderijen, Miriam Severijns met beelden in brons en keramiek en Margo Nelissen met sieraden in goud en zilver.
Mieke de Waal woont in Geldermalsen, waar zij ook haar atelier heeft. Zij gaat in haar werk veel terug naar haar vroege jeugd. Op deze expositie zijn schilderijen te zien, waarop in vage contouren jonge meisjes staan afgebeeld. Juist door de gezichten vaag te houden, roepen deze schilderijen vooral bij vrouwen herinneringen op aan haar eigen jeugd. Daarnaast laat zij zich ook inspireren door het typische Betuwe-landschap om haar heen. Zo is er op de expositie een serie schilderijen te zien van fruitbomen in bloei. Op het doek werkt zij in gemengde techniek, met inkt en acryl. Er is ook een interessant ruimtelijk object van haar te zien: een meisjesjurkje, gemaakt van landkaarten, met borduuurwerk in elkaar gezet. Miriam Severijns put in haar werk consequent uit haar herinneringen aan studiereizen naar Afrika. Haar beelden, in brons of keramiek, zijn veelal vrouwfiguren, soms ook vogels. Haar beelden hebben - zonder gebruik van glazuur, soms met toevoeging van natuurlijke materialen, wat kleurpigment of bijzondere details - een grote zeggingskracht. Margo Nelissen verwerkt zilver- en gouddraad met behulp van textiele technieken als breien, haken en weven tot bijzondere halssieraden, armbanden en spelden. Zij combineert het draad ook met natuurlijke materialen zoals stenen, koraal, gedroogde zaden. Haar sieraden ontstaan meestal associatief, met als inspiratiebron een bepaalde symboliek, een tijdsperiode of gevonden materialen.

De expositie loopt van 16 november tot en met 7 december. Buiten de openingstijden in het weekend, zaterdag en zondag van 13.- tot 18.- uur, is ook bezoek op afspraak mogelijk. Uilenburg bevindt zich aan de Loerikseweg 11 in het Oude Dorp van Houten, tel. 030-6379330. Voor meer informatie en afbeeldingen van kunstwerken kunt u kijken op www.artmediate.nl.

Redactie Maartje Pronk

 

 

vrijdag 18 juli 2003

Persbericht

FILES OP DE STAART IN HOUTEN

Junior Kamer Kromme Rijn is gestart met de bouw van de ‘UFO landingsplaats voor buitenaardse culturen’.

De bouw van dit, door Martin Riebeek ontworpen, unieke kunstproject, op en tussen de rotondes van de Staart, is maandag 30 juni jl. begonnen. Dit geeft in de ochtendspits, vanwege het afsluiten van de binnenste rijbaan op de oostelijke rotonde, vertraging op de op- en afrit van de A27.
In de avondspits ontstaat er geen extra vertraging, omdat de binnenste rijbaan van de oostelijke rotonde voor 16.00 uur weer vrijgegeven wordt voor het verkeer.

Voor de bouwvak vakantie wordt op de oostelijke rotonde het zand gebracht met daaroverheen de asfaltlaag waarop het UFO platform komt. Op de andere, westelijke, rotonde zal het fundament voor de verkeerstoren gelegd worden. De officiële onthulling zal plaatsvinden in september 2003.

Wat is Junior Kamer Kromme Rijn
De Junior Kamer Kromme Rijn (JKKR) (met leden uit Houten, Odijk, Wijk bij Duurstede, IJselstein, Nieuwegein en Utrecht) bestaat uit een groep jonge, ambitieuze mensen die hun capaciteiten verder ontwikkelen door samen te werken aan maatschappelijk relevante projecten. Zo organiseert de Kamer regelmatig projecten voor het goede doel. De Kamer ontwikkelde het markante Landmark langs de A27 (1994). Daarna werd onder meer voor de volgende organisaties geld bij elkaar gebracht: CliniClowns ,Muziekschool Houten, stichting Doe een Wens en het Algemeen Kinderkoor Houten. De JKKR is onderdeel van een nationaal en internationaal netwerk van Junior kamer. Het motto van Junior Kamer is ‘entrepreneurs in action’.

Voor inlichtingen:
Junior Kamer Kromme Rijn, Rijn van Lynden, telefoon 06-22882888
Internet: http://www.jkkr.nl of www.ufolandingsbaan.nl
E-mail: pers@jkkr.nl

Redactie Maartje Pronk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

Politiek

D66 Houten
GroenLinks Houten
Houtens Belang
PvdA Houten
CDA-Houten
VVD-Houten

Overheid

Gemeente Houten
Gemeente Houten (Staatscourant)

Zoeken

Handig

Nederlandse Spoorwegen
OV Reisinformatie
Plattegronden
Telefoongids