Huizen Online
portal voor Huizen

Platform tot samenwerking voor de bewoners van Huizen/Noord-Holland


 

Buurt Online

Nederland
Noord-Holland

Vraag en Aanbod

 Nieuws

Algemeen Dagblad
Financieele Dagblad
Gooi- en Eembode
Nederlands Dagblad
Noordhollands Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Volkskrant

Rechtswinkel

Rechtswinkel Huizen

Algemeen

Huizerplein
RegioPlaza
Bibliotheek Huizen
Winkelweb Huizen
South Sea Jazz Huizen


Kerken

Hervormd Huizen

Reddingsbrigade

Huizer Reddingsbrigade

Verder zoeken

Metamonster Huizen

 

 

 

dinsdag 28 maart 2006

Persbericht

Passie-Paas Concert

met Deo Juvante

in de Kruiskerk

Op woensdag 12 april a.s. vindt er in de Kruiskerk te Huizen een uniek concert plaats, geheel in het teken van de Lijdenstijd, Pasen en de voorbereiding naar het Paasfeest.

Het bekende koor Deo Juvante uit Huizen verzorgt deze avond in samenwerking met de commissie 'Bijzondere Diensten Kruiskerk'. Net als vorig jaar belooft het een stijlvol en zeer afwisselend gebeuren te worden, waarbij naast de prachtige muziek ook ruimte is voor een kort liturgisch moment.
Deo Juvante wordt op deze bijzondere avond muzikaal begeleidt door Het Groot Nationaal Strijkorkest, Judith Sportel, sopraan en de bekende organist André de Jager. Ds. G. van Goch neemt het liturgisch gedeelte voor zijn rekening.
Deo Juvante beschikt over een groot en uiteenlopend muziekrepertoire en brengt tijdens dit concert een uiterst gevarieerd programma. De unieke opbouw - weergegeven in instrumentale muziek, zang en liturgie - van de Lijdenstijd naar het Paasfeest zal hierin duidelijk naar voren komen.
Gezien de vele positieve reacties vanuit het publiek na de eerste uitvoering in 2005 is de verwachting dat ook dit jaar het concert in de Kruiskerk opnieuw volledig uitverkocht zal zijn.
De algehele muzikale leiding ligt in de handen van dirigent Bert Moll.

Aanvang van het Passie-Paas Concert: 20.00 uur. Kerkdeuren open vanaf: 19.15 uur. De toegangsprijs bedraagt € 7,00 per persoon. De kaartverkoop is inmiddels gestart en ook dit jaar is het aantal kaarten beperkt!
Voor kaartverkoop: mw. D. van den Broek, tel: 035 -526 27 12. Eveneens zijn kaarten verkrijgbaar bij Chr. Boekhandel 'De Echo' , Kerkstraat 50 te Huizen.


Redactie Maartje Pronk

 

 

woensdag 5 oktober 2005

Persbericht

Zaterdag 8 oktober 2005

Bazaar in de

Kruiskerk te Huizen

Het is bijna zover: de gemeente van de Kruiskerk organiseert op zaterdag 8 oktober alweer voor de vijfde keer een Bazaar. Zo zijn er een Huizer Kaasmarkt en een rommelmarkt, wordt antiek verkocht, maar ook ‘zo-goed-als-nieuw’, zijn er boeken en platen, bloemen, wenskaarten en noem maar op.

U kunt mooie prijzen winnen bij het Rad van Avontuur, met lootjes en enveloppen. En als u trek krijgt, zijn er broodjes hamburger, kroket en/of haring, koffie en thee met een traktatie, een glaasje fris of een pilsje of een lekkere (warme) kop soep

De gemeente hoopt u op zaterdag 8 oktober te mogen ontmoeten op het schoolplein van de Beatrixschool, naast de Kruiskerk, aan de Jacob van Wassenaerstraat in Huizen.(hoek Naarderstraat / K.Doormanlaan) De Bazaar opent om 10.00 uur en we hopen om 16.00 uur los te zijn.

Inleveren van Bazaar/rommelmarkt-spullen van ma 3 tot vr 7 okt van 1900 tot 2000 uur (ingang Naarderstraat)

Redactie maartje Pronk

 

 

woensdag 14 april 2004

Persbericht

Opbrengst evenement naar Rotary-actie Polio de Wereld uit

Rotaryclub Huizen organiseert

driedaags golfevenement rond

landgoed Oud Naarden

Rotaryclub Huizen organiseert op 14, 15 en 16 mei een grootschalig crosscountry golf-evenement op de historische gronden van Oud Naarden.

De opbrengst komt ten goede aan de Internationale Rotary-actie Polio de Wereld Uit. Met deze actie heeft Rotary zich tot doel gesteld polio de wereld uit te bannen voor 2005. Dankzij deze actie is het aantal polio-gevallen sinds 1988 gedaald van 350.000 in 125 landen naar 2880 in 20 landen. Tot nu toe werd voor deze actie 378 miljoen dollar opgehaald. Het golfevenement krijgt dan ook als ondertitel mee: 'De laatste slag voor polio!'

Het parcours van het evenement heeft een lengte van ongeveer 7 km en gaat over dammen en boerenerven. Soms moet een brede sloot overgestoken worden met een roeiboot (met hulp van de Zeeverkenners Montgommery), soms moet een stuk van het parcours worden afgelegd met paard en wagen. De uit 14 holes bestaande Stableford-wedstrijd is op de gronden en de weilanden tegenover boerderij Oud Naarden en op terreinen ten westen van de Valkeveenselaan en ten zuiden van de Meentweg. Eigenaren en boeren stellen hun land ter beschikking en zullen in de week voor het evenement de weilanden maaien.

'We zijn ontzettend blij met de medewerking van al deze mensen; alleen door hun coöperatieve inzet kunnen we deze klus klaren. Want het wordt echt een heel groot evenement met naar we verwachten een paar honderd mensen. Er is heel veel animo voor golf-evenementen en de eerste tientallen inschrijvingen zijn al binnen. We rekenen dan ook op een heel goede opbrengst voor de polio-actie', aldus voorzitter Gerrit Visscher van Rotaryclub Huizen.
Start en finish zijn op de Valkeveenselaan. Er wordt gespeeld met "best ball" en wintergreens. De sloten langs de percelen zijn "out of bounds", wat natuurlijk niet geldt als er over een watergang gespeeld moet worden. Er wordt op 14, 15 en 16 mei in twee groepen gestart met flights van 5 personen.

Het doel van dit spectaculaire crosscountry golfevenement is fondswerving voor Rotaryclub Huizen. Dankzij de medewerking van landeigenaren, boeren en vrijwilligers komt het positieve saldo van dit evenement ten goede aan de internationale Rotary-actie Help polio de wereld uit. Hoofdsponsors van het evenement zijn Westland Kaas Groep, Rabo Huizen en Slokker.

Deelnemen
Het gehele programma, inclusief een lunch of diner en enkele consumpties, kost € 100 per deelnemer. Ook is het mogelijk als bedrijf één of meerdere flights te reserveren om zo op sportieve wijze de strijd aan te gaan met collega's of relaties. Opgeven kan via de site van Rotaryclub Huizen, www.rotary.nl/d1570/huizen.

Het Comité van Aanbeveling van het crosscountry-golfevenement bestaat uit de burgemeesters van Naarden en Huizen, burgemeester dr. J. P. Rehwinkel en burgemeester drs. H.J. Verdier. Ook Rotary-gouverneur drs. J. Iseger heeft zitting in het comité.

Redactie Maartje Pronk

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

Overheid

Gemeente Huizen
Gemeente Huizen (Staatscourant)

Politiek

CDA Huizen

Huizen 2000
PvdA Huizen
VVD Huizen
VVD Jongeren Huizen

Wethouder CDA Huizen Jannie Bakker

Zoeken

Handig

Nederlandse Spoorwegen
OV Reisinformatie
Plattegronden
Telefoongids

Brandweer

Brandweer Huizen