Laarbeek Online
portal voor Laarbeek
Platform tot samenwerking voor de bewoners van Laarbeek/Noord-Brabant

 

Buurt Online

Nederland
Noord-Brabant

Nieuws

Algemeen Dagblad
Brabants Dagblad
Eindhovens Dagblad
Financieele Dagblad
Nederlands Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Volkskrant

Algemeen

0492.pagina.nl

Welzijn

Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant

Brandweer

Brandweer Laarbeek

Verder zoeken

Metamonster Laarbeek

 

maandag 2 januari 2006

Persbericht

Galerie Donkersvoort

‘oud – op – nieuw’

26 december 2005 - 19 februari 2006


27 kunstenaars exposeren

tekeningen grafiek schilderijen
keramiek beelden sieraden

John Klassen Amethyst pendant

AQIQI ROB ARBOUW SANNE AVENHUIS DIENTJE VAN BAAR ILSE BACHMANN

LYN BISSCHOPS TAJ DEBI IRMIN EGGENS ANITA EIJGERMANS GONNY GEURTS

LEI HANNEN GERARD HENDRIKS JOPS JACOBS SOLANGE JANSSENS JOHN KLASSEN

CAROLINE KAMPFRAATH MARJOLEIN KRUIJT GERRIT VAN LIESHOUT AD VAN RIEL

JONNE LANJOUW LEONIE MARÉCHAL WENDELA MOOIBROEK HENK WINKELMAN

MARIJKE VAN MUNSTER CAROLINE TEESING LENY VERSCHUUREN CARIN SCHOE

Donkersvoortsestraat 3, 5741 RL Beek en Donk

Tel.0499-422952/06 23005658 E-mail:Donkersvoort@zonnet.nl

http://galerie-donkersvoort.kunstinzicht.nl

Redactie Maartje Pronk

 

 

dinsdag 21 september 2004

Persbericht

Galerie Donkersvoort

EXPOSITIE

SCHILDERIJEN EN BEELDEN

12/09-24/10 vrij.- zon. 1 – 6 u.

 

MADDY RENTENAAR

JOKE MAAN

YOLANDE ACHTERBERG

MARLIES VAN VELZEN

THEO VAN DE WERFF

BEELDHOUWERS UIT EUROPA AZIE U.S.A.

 

Donkersvoortsestraat 3, 5741 RL Beek en Donk

Tel.0499-422952/06 23005658 E-mail:Donkersvoort@zonnet.nl

http://galerie-donkersvoort.kunstinzicht.nl

Redactie Maartje Pronk

 


vrijdag 25 juni 2004

Persbericht

KUNSTEXPOSITIE

In Galerie Donkersvoort te Beek en Donk en in de beeldentuin opent op 27 juni een expositie van diverse kunstenaars uit binnen- en buitenland met uiteenlopend werk. Er worden tekeningen, schilderijen, grafiek, beelden van diverse materialen ,objecten en sieraden getoond. In haar tekeningen, grafiek en olieverfschilderijen gaat Marian Plug verder met haar geheel eigen benadering van het zogenaamde romantisch landschapsschilderij. Daarin is het abstracte even belangrijk, zo niet belangrijker dan de herkenbare voorstelling, meestal natuur. De bronzen beelden van Marti de Greef zijn gestolde momenten, fragmentarische figuren in tegenstelling tot de fysieke aanwezigheid van de manshoge betonnen beelden van Monique Donckers(België) of de ruimtelijke, soms lichtvoetige ‘Staalmeesters’, gevormd uit een stuk massief staal. Verder zijn er bronzen,,marmeren en stenen beelden te zien van Ad Renders Mieke Beijer Monique Donckers (België) Jan van de Pol (België) Roland Höft (Duitsland) Neil Barab en Pasha Stinson (USA) Ivan Carlos Mercurio(Argentinië) Seriban Köksal (Turkije) Terunao Kobayashi ( Japan) en Yuri Matskin (Israël)

Daarnaast is er een thema-tentoonstelling ’Zo vraagt men de boeren de kunst af’ waaraan wordt deelgenomen door Inge Reisberman Els Wiegel Mariet van Hövell tot Westerflier , Nelleke van den Oever en Johan Nieuwborg (België) en waarvoor diverse werken op locatie gemaakt zijn. Te zien zijn schilderijen ,beelden van lood en glas, objecten en sieraden

De openingstijden zijn vr 15.00-21.00 uur, en za zo 13.00-1800 uur of op afspraak.

Op woensdag 30 juni is er een ‘workshop buiten schilderen voor ouders en kinderen’’ onder leiding van Nelleke van den Oever waarvoor men zich vooraf , tegen deelnamekosten, kan opgeven.

Meer informatie op de website http://galerie-donkersvoort.kunstinzicht.nl

27 juni t/m 8 augustus Galerie Donkersvoort.Donkersvoortsestraat 3, 5741 RL Beek en Donk tel 0499-422952/06-23005658

Redactie Maartje Pronk

 

 

vrijdag 26 maart 2004

Persbericht

KUNSTEXPOSITIE

In Galerie Donkersvoort te Beek en Donk start op 28 maart een expositie van de kunstenaars Lyn Bisschops, Marjolein Kruijt, Inge van der Vloed en Rob van Bergen. Er worden olieverf - en materieschilderijen, textiele objecten en beelden van steen en brons getoond.

De kunstenaars zoeken intuïtief en gevoelsmatig naar een beeldende uitdrukkingsvorm, waarin de kern van het artistieke wordingsproces zichtbaar is.Lyn Bisschops maakt schilderijen en hangobjecten met acrylverf ,krijt, zandpasta en natuurmaterialen op papier of met textiele materialen. In de vrouwfiguren "woodwoman" en in amfoorachtige vormen met gelittekende huiden, verhult of onthult ze een kwetsbare maar krachtige binnenwereld .Het zijn geen weergaven van het zichtbare maar ze tracht met haar kunst,de worsteling met het verbeelden van haar innerlijk,uit te drukken. Ze exposeerde in galeries en overheidsgebouwen en in 1992 ontving ze de prijs 'Jonge schilders uit de Euregio'.

Marjolein Kruijt Stones in River

Het werk van Marjolein Kruijt werd gepubliceerd in diverse kunst - en tuintijdschriften, catalogi , de Kunst Kalender 2003 van Tego Chemie en in twee tv- demonstraties RTL4 o.a. in 2003 "Dier enzo" en "Groei en bloei".
In geschilderde landschappen toont ze de schoonheid van de natuur met de ,daarin voelbaar
aanwezige, oude Keltische mystiek en wijsheid. Natuur in haar stilte, herinnering, herkenning, hoop en licht.In Frankrijk, Engeland en Ierland maakt ze tekeningen en aquarellen die ze later uitwerkt in haar atelier.Terwijl ze luistert ze naar Keltische muziek, om de verbinding te sterken, maakt ze de olieverfschilderijen met daarin een symbolisch element, als een reflectie van haar toenemende spirituele bewustwording.
De vrouwfiguren in brons en klei, van Rob van Bergen, zijn robuust, stevig ,expressief en direct. Het gebaar van de maker is hierin even belangrijk als de dynamiek van de houding en de schoonheid van het lichaam van het model. Het ruwe, snelle maakproces is nog zichtbaar in de huid van het beeld,waaraan anatomie en detail ondergeschikt zijn.De beeldhouwer toont de kern van het moment; het vluchtige moment waarop de blik en het gebaar van de maker in de klei samenkomen met het lichaam en de houding van het model.
Rob van Bergen exposeerde regelmatig in bekende galeries buiten de regio evenals Inge van der Vloed. Zij maakt lyrisch abstracte pasteltekeningen en gestileerde stenen beelden . Naast haar beeldend kunstenaarschap werkt zij als kunstzinnig therapeut.Onder invloed van haar gevoel schept ze met krijt of uit steen, verstilde, uitgebalanceerde vormen.Bij het beschouwen bemerkt men hierin een meditatieve en intuïtieve wijze van ontstaan.

De openingstijden van de galerie zijn elke vrijdag van 15.00 tot 21.00 uur ,zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.00 uur en andere tijden op afspraak .
Donkersvoortsestraat 3, 5741 RL Beek en Donk (Laarbeek) Tel. 0499-422952/06 23005658.
Website http://galerie-donkersvoort.kunstinzicht.nl

Redactie Maartje Pronk

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

Overheid

Gemeente Laarbeek
Gemeente Laarbeek (Staatscourant)

Politiek

CDA Laarbeek

Zoeken

Handig

Nederlandse Spoorwegen
OV Reisinformatie
Plattegronden
Telefoongids