Leusden Online
portal voor Leusden
Platform tot samenwerking voor de bewoners van Leusden/Utrecht

 

Buurt Online

Nederland
Utrecht

Nieuws

Algemeen Dagblad
Barneveldse Krant
Financieele Dagblad
Nederlands Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Utrechts Nieuwsblad
Volkskrant

 

 

 

 

dinsdag 29 augustus 2006

Persbericht

Expositie

Patty Harpenau

30 augustus - 30 november 2006

EXPOSITIE van beeldend kunstenares PATTY HARPENAU

in CONFERENTIEHOTEL ISVW, DODEWEG 8 te LEUSDEN

De expositie i.s.m. Amadeus Art is 7 dagen per week te zien in de warme ambiance van het hotel. De toegang is gratis.

Beeldend kunstenares Patty Harpenau (Amsterdam, 1959) heeft haar opleiding genoten op de kunstacademie te Jeruzalem. Hier kwam al snel naar boven dat ze een uitzonderlijk talent voor de schilderkunst bezit. Ze won de persprijs als 'meest veel belovend talent'. Terug in Nederland plaatste een expositie in het Hilton Hotel te Amsterdam haar werk in het middelpunt van de belangstelling. Hetzelfde gebeurde in de Verenigde Staten, waar haar schilderijen en gouaches veel succes oogsten.
Haar werk wordt soms gekarakteriseerd als 'de nieuwe COBRA'. Haar kunstwerken laten een stroom van emoties zien die zij er met volle overtuiging in stopt, authentiek en vooral met de kracht van een geïnspireerd kunstenares.

Veel BN-ers hebben werken van Patty Harpenau thuis hangen. Ook in diverse musea in Nederland zijn werken van haar tentoongesteld.

voor meer informatie...>>>Amadeusart

voor meer....>>> ISVW

Redactie Maartje Pronk

 

 

vrijdag 2 september 2005

Persbericht

PAUL ALEXANDER VAN RIJ

VERKOOPEXPOSITIE SCHILDERIJEN

7 september tot eind oktober 2005

CONFERENTIEHOTEL ISVW

DODEWEG 8 te LEUSDEN

Officiële opening: woensdag 7 september a.s.

tussen 19.00 en 21.00 uur

De expositie i.s.m. Amadeus Art is 7 dagen per week te zien in de warme ambiance van het hotel. De toegang is gratis.

De abstracte schilderijen van Paul Alexander van Rij (Zaandam, 1957) zijn opgebouwd uit meerdere (transparante) kleurlagen die hij tot een doorleefde compositie laat versmelten. Zijn grote inspiratiebron is de Amerikaanse stroming van de abstract impressionisten (Pollock, Rothko, Kline, Motherwell, De Kooning). Hij is gefascineerd door de invloed van tijd, klimaat en mate van gebruik op o.a. oude muren, deuren en panelen. Hij laat deze verweerde elementen in zijn werk terugkomen door onder meer zijn keuze voor specifiek kleurgebruik van zwart/wit, oker en roest. Ook zijn vele reiservaringen zijn een belangrijk thema in zijn werk.

Abstracte kunst in een inspirerende omgeving

Conferentiehotel ISVW is een sfeervolle accommodatie dat onder architectuur van bekende ontwerpers als K.P.C. de Bazel is opgebouwd aan de rand van het bosrijke landgoed Den Treek. De basis van het prachtige complex is de in 1916 door Frederik van Eeden opgerichte Internationale School voor Wijsbegeerte. Een rijk verleden en een overweldigende omgeving maakt Conferentiehotel ISVW tot een excellente toplocatie voor de inspirerende kunst van Paul Alexander van Rij.

voor meer informatie...>>>Amadeusart

voor meer....>>> ISVW

Redactie Maartje Pronk

 


vrijdag 12 augustus 2005

Persbericht

CORNEILLE

Expositie

 

CONFERENTIEHOTEL ISVW, DODEWEG 8 te LEUSDEN

De expositie i.s.m. Amadeus Art duurt tot maandag 5 september 2005.

Zeven dagen per week geopend. Gratis toegang.

Er zijn verschillende bijzondere zeefdrukken uit de jaren ’70 en ’80

te zien en te koop

Corneille wordt op 3 juli 1922 als Guillaume Corneille van Beverloo uit Nederlandse ouders in Luik (België) geboren. In 1940 verhuist hij naar Amsterdam waar hij studeert aan de Kunstnijverheidsschool en een cursus tekenen en etsen volgt aan de Rijksacademie voor beeldende Kunsten. In 1948 richt Corneille samen met Constant, Appel, Rooskens en Wolvecamp de 'Nederlandse Experimentele Groep' op. Deze groep vertegenwoordigt later dat jaar de 'Amsterdamse' tak van de CoBrA groep die in Parijs wordt opgericht. CoBrA is een schilderscollectief van beginnende kunstschilders uit Copenhage, Brussel en Amsterdam. Als symbool gebruiken zij de opgerolde cobraslang. De groep bestaat slechts 3 jaar maar is bij zo'n groot publiek bekend dat op de dag van vandaag de CoBrA groep wereldfaam geniet. Vanaf de late jaren zestig krijgt zijn werk een figuratiever karakter en treden de grote kleurvlakken op de voorgrond. In een lyrische stijl, die hij niet meer verlaat, verhaalt Corneille van wat hij heeft gezien en meegemaakt en schildert hij visioenen van tropische landschappen en tuinen, bevolkt door planten, dieren en vrouwen. Zijn werken zijn altijd uitbundig van kleur en lijken vaak een passage uit een verhaal of gedicht. Inmiddels is Corneille uitgegroeid tot één van de populairste Nederlandse schilders van zijn tijd en geniet zijn werk grote internationale bekendheid.

voor meer informatie...>>>Amadeusart

voor meer....>>> ISVW

Redactie Maartje Pronk

 


maandag 9 mei 2005

Persbericht

EXPOSITIE KRIJN ROOK

Realisme in stillevens

3 MEI - 25 JUNI 2005

CONFERENTIEHOTEL ISVW, DODEWEG 8 te LEUSDEN

In zijn olieverfschilderijen brengt Krijn Rook de schoonheid van alledaagse voorwerpen samen tot intrigerende stillevens; boeiend, verstild, gedetailleerd maar toch ongrijpbaar.

De werken van Rook staan bekend om de prachtige kleurtonen, die harmonieus in elkaar opgaan maar toch zichtbaar blijven en de schilderijen een levendigheid geven die bij slechts weinig stillevens te vinden is. Rook bereikt dat door zijn schilderijen met een zeer fijne lagenstructuur op te zetten waardoor een bijzondere kleurintensiteit en dieptewerking ontstaat.

Of u nu gevangen wordt door de kleuren, de subtiele weergave van materialen en licht of de verrassende composities: Krijn Rook brengt stillevens voor uw ogen tot leven.

De basis van het Conferentiehotel ISVW, gelegen aan de rand van het bosrijke landgoed Den Treek, is de in 1916 door Frederik van Eeden opgerichte Internationale School voor Wijsbegeerte. De accommodatie is niet alleen toegespitst voor cursussen die het Instituut voor Wijsbegeerte aanbiedt, maar is ook bij uitstek geschikt voor zakelijke bijeenkomsten die door het bedrijfsleven en de overheid worden georganiseerd. Het, door architect K.P.C. de Bazel ontworpen, charmante hoofdgebouw stamt uit 1917 en is recent stijlvol gerenoveerd.

In deze tot de verbeelding sprekende omgeving en entourage komt het werk van Krijn Rook bijzonder tot zijn recht. Wilt u genieten van inspirerende kunst in een idyllische en smaakvolle omgeving, dan mag u deze expositie beslist niet missen. Alle geëxposeerde werken zijn te koop, dus zorg dat u er snel bij bent. Het personeel van het Conferentiehotel ISVW maakt u graag wegwijs, zodat u onder het genot van een gratis kopje koffie de bijzondere expositie kunt bezichtigen.

Amadeus Art is dan ook verheugd om het hedendaags realisme van Rook in deze ambiance te kunnen tonen. U bent van harte welkom!

internet: www.isvw.nl

voor meer informatie...>>>Amadeusart

voor meer....>>> ISVW

Redactie Maartje Pronk

 

 

vrijdag 25 maart 2005

Persbericht

EXPOSITIE KAREL APPEL

26 maart - 2 mei 2005


in het ISVW CONFERENTIEHOTEL, DODEWEG 8 te LEUSDEN

De expositie i.s.m. Amadeus Art

duurt van zaterdag 26 maart t/m maandag 2 mei 2005

Er zijn verschillende bijzondere zeefdrukken te zien en te koop waaronder een aantal unieke collector-items die door Karel Appel persoonlijk zijn ingekleurd

Karel Appel is één van de belangrijkste Nederlandse kunstenaars aller tijden. Zijn inspiratie zijn aanvankelijk spontane en onschuldige kindertekeningen (lijnvoering) en afbeeldingen van primitieve volkeren (voornamelijk de Afrikaanse kunst). In 1948 is Appel de mede-oprichter van de vernieuwende Cobra-groep die de naoorlogse moderne kunst in belangrijke mate beïnvloed heeft. Na deze periode is Appel gefascineerd bezig met action-painting: het leven hier en nu, het experiment. Appels werk heeft een dramatisch en agressief allure door het krachtig penseelwerk en de grove, zware lijnen en grote kleurvlakken, waarin voornamelijk fantasiefiguurtjes worden neergezet tegen een vaak niet opgevulde donkere achtergrond.

Met brede kwasten dikke klodders verf schildert en tekent hij rechtstreeks uit de tube. Doordat hij de olieverf dik opbrengt, lijkende kleuren helderder door het oxidatieproces dat daarop volgt. Vanuit de donkere achtergrond komen kleuren en licht naar voren.

Kleurenmagiër Appel laat kleuren leven doordat hij erin slaagt het licht door kleur te mengen.

De basis van het ISVW Conferentiehotel, gelegen aan de rand van het bosrijke landgoed Den Treek, is de in 1916 door Frederik van Eeden opgerichte Internationale School voor Wijsbegeerte. De accommodatie is niet alleen toegespitst voor cursussen die het Instituut voor Wijsbegeerte aanbiedt, maar is ook bij uitstek geschikt voor zakelijke bijeenkomsten die door het bedrijfsleven en de overheid worden georganiseerd. Het, door architect K.P.C. de Bazel ontworpen, charmante hoofdgebouw stamt uit 1917 en is recent stijlvol gerenoveerd.

In deze tot de verbeelding sprekende omgeving en entourage komt het werk van Karel Appel bijzonder tot zijn recht. Wilt u genieten van inspirerende kunst in een idyllische en smaakvolle omgeving, dan mag u deze expositie beslist niet missen. Alle geëxposeerde werken zijn te koop, dus zorg dat u er snel bij bent. Het personeel van het ISVW conferentiehotel maakt u graag wegwijs, zodat u onder het genot van een gratis kopje koffie de bijzondere expositie kunt bezichtigen. U bent van harte welkom!

voor meer informatie......>>>> Amadeusart

Redactie Maartje Pronk

 

 

woensdag 6 oktober 2004

Persbericht

Schilderijententoonstelling van kunstenaar

EMILE SNELLEN VAN VOLLENHOVEN

6 oktober - 3 december 2004


in het ISVW CONFERENTIEHOTEL, DODEWEG 8 te LEUSDEN

Officiële opening op WOENSDAG 6 OKTOBER 2004 om 19.00 uur

door wethouder T.G.W. Jansma van de gemeente Leusden

De avond duurt tot 21.00 uur

De expositie duurt tot en met vrijdag 3 december 2004

Emile Snellen van Vollenhoven (geb. 1956, Den Haag) exposeert i.s.m. met Amadeus Art met nieuwe bijzondere abstracte werken in het ISVW Conferentiehotel (voorheen De Queeste) in Leusden. Emile Snellen van Vollenhoven staat bekend als “The Philosopher with the Brush” en is als kunstenaar geheel en al verbonden met zijn eigen innerlijke visie. In zijn schilderijen verenigt hij zowel het intellectuele als het sensuele en laat deze tegelijkertijd op bijzondere wijze met elkaar contrasteren. Zijn gevoel voor kleuren draagt ontegenzeggelijk bij aan de karakteristieke kwaliteit van zijn tijdloze abstracte schilderijen. Zijn bloemrijke symbolen stellen de kijker in staat om ongeloof uit te schakelen en het is een verdienste van de kunstenaar om ze naadloos aan te laten sluiten binnen de zelfbeschikking van de parameters van een zeer bijzonder samengestelde logica.

De basis van het ISVW Conferentiehotel, gelegen aan de rand van het bosrijke landgoed Den Treek, is de in 1916 door Frederik van Eeden opgerichte Internationale School voor Wijsbegeerte. De accommodatie is niet alleen toegespitst voor cursussen die het Instituut voor Wijsbegeerte aanbiedt, maar is ook bij uitstek geschikt voor zakelijke bijeenkomsten die door het bedrijfsleven en de overheid worden georganiseerd. Het, door architect K.P.C. de Bazel ontworpen, charmante hoofdgebouw stamt uit 1917 en is recent stijlvol gerenoveerd.

In deze tot de verbeelding sprekende omgeving en entourage komen de prachtige abstracte schilderijen van Emile Snellen van Vollenhoven bijzonder tot hun recht. Wilt u genieten van inspirerende kunst in een idyllische en smaakvolle omgeving, dan mag u deze schilderijenexpositie beslist niet missen. Alle geëxposeerde werken zijn te koop, dus zorg dat u er snel bij bent. Het personeel van het ISVW conferentiehotel maakt u graag wegwijs, zodat u onder het genot van een gratis kopje koffie de bijzondere expositie kunt bezichtigen.

Uw komst stellen wij bijzonder op prijs en we hopen u graag te ontmoeten.

Nadere informatie: www.amadeusart.nl

Redactie Maartje Pronk

 

 

maandag 2 augustus 2004

Persbericht

Schilderijententoonstelling

van kunstenaar RUUD DIJKGRAAF

5 augustus - 1 oktober 2004

In het ISVW CONFERENTIEHOTEL, Dodeweg 8 te Leusden
Officiële opening op woensdag 4 augustus 2004 om 19.00 uur
door wethouder K. de Kruijf van de gemeente Leusden
De avond duurt tot 21.00 uur
De expositie duurt tot en met vrijdag 1 oktober 2004

Ruud Dijkgraaf (geb. 1957, Rotterdam) exposeert met nieuwe verrassende abstracte
werken die het bekijken meer dan waard zijn. Tot 1 oktober a.s. zijn deze eyecatchers i.s.m Amadeus Art & Rotown Art te bezichtigen in het ISVW Conferentiehotel (voorheen De Queeste) in Leusden. In zijn abstracte doeken staan de kernbegrippen kracht, schoonheid en wijsheid centraal.

De kracht vloeit voort uit de snelle en ongedwongen manier waarop hij zijn vormen
laat ontstaan. De schoonheid is inherent aan zijn vele toegepaste harmonische kleuren die zich in één blik laten vangen. De wijsheid is het idee in de vorm waarbij de waarnemer zijn eigen interpretatie kan vormen. Met het gebruik van cirkels geeft Dijkgraaf zijn werk een symbolische vitaliteit mee. Zijn werk is regelmatig te zien bij kunstgaleries in België en Nederland.

Het ISVW Conferentiehotel ligt aan de rand van het bosrijke landgoed Den Treek.
De basis van het ISVW Conferentiehotel is de in 1916 door Frederik van Eeden
opgerichte Internationale School voor Wijsbegeerte. De accommodatie is niet alleen
toegespitst voor cursussen die het Instituut voor Wijsbegeerte aanbiedt, maar is ook bij uitstek geschikt voor zakelijke bijeenkomsten die door het bedrijfsleven en de overheid worden georganiseerd. Het, door architect K.P.C. de Bazel ontworpen, charmante hoofdgebouw stamt uit 1917 en is recent stijlvol gerenoveerd.

In deze tot de verbeelding sprekende omgeving en entourage komen de prachtige
abstracte schilderijen van Ruud Dijkgraaf bijzonder tot hun recht. Wilt u genieten van inspirerende kunst in een idyllische en smaakvolle omgeving, dan mag u deze
schilderijenexpositie beslist niet missen.

voor meer informatie..

internet: www.isvw.nl
internet: www.amadeusart.nl
internet: www.rotownart.nl

Redactie Maartje Pronk

 

 

 

 

 

 

Overheid

Gemeente Leusden

Handig

Nederlandse Spoorwegen
Plattegronden
Telefoongids