Lisse Online
portal voor Lisse
Platform tot samenwerking voor de bewoners van Lisse/Zuid-Holland

 

Buurt Online

Nederland
Zuid-Holland

Nieuws

Algemeen Dagblad
Financieele Dagblad
Leidsch Dagblad
Nederlands Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Volkskrant

Algemeen

0252.pagina.nl
0252-lisse.startkabel.nl

Verder zoeken

Metamonster Lisse

 

dinsdag 27 maart 2007

Persbericht

B4KIDS start twee BSO's in Lisse

monopolie SKOL ten einde

22 maart 2007

B4KIDS opent dit jaar twee centra voor buitenschoolse opvang (BSO) in Lisse, BSO Speelbos en sport-BSO Kanjers.

Dit brengt een einde aan de monopoliepositie van SKOL. BSO Speelbos start in mei 2007 bij scoutingvereniging Shawano's. In het gebouw is ruimte voor dertig kinderen. BSO Kanjers biedt plaats aan veertig kinderen en richt zich met name op sport en spel.

De sport-BSO wordt gevestigd bij hockeyvereniging Hisalis op sportpark Ter Specke en opent, naar verwachting, in september 2007 haar deuren. Beide locaties bieden veel ruimte, bewegingsvrijheid en uitdaging.

Speelbos is uniek in zijn soort. De omgeving rond de scoutingvereniging biedt eindeloze mogelijkheden en bewegingsvrijheid door het omliggende terrein met veel gras en bomen. Speelbos wordt opgezet in samenwerking met de scoutinggroep, wat extra materiaal en mogelijkheden biedt voor de kinderen van de BSO.
Het uitgangspunt van sport-BSO Kanjers is kinderen het plezier van bewegen laten ervaren. Spelen, sporten en bewegen is voor kinderen van levensbelang en hierdoor leren zij de mogelijkheden van het lichaam. Dagelijks zullen gediplomeerde sportdocenten zorgen voor een gevarieerd aanbod aan activiteiten, waardoor de BSO een bijdrage levert aan de ontwikkeling van de kinderen. Bij beide BSO's geldt voor plaatsingen tot 31 december 2007 een korting van 25% op de uurprijs.

Met de nieuwe BSO's biedt B4KIDS kinderen een omgeving waarin zij zich kunnen ontwikkelen en veilig kunnen spelen met anderen. De kinderen worden vrijgelaten in wat zij doen, het is immers hun eigen vrije tijd. Wel worden ze gestimuleerd mee te doen aan de activiteiten. Op woensdag- en vrijdagmiddag is er meer tijd om dingen te ondernemen en deze dagen bieden daarom meer mogelijkheden voor speciale activiteiten of uitstapjes. In de schoolvakanties worden de BSO's de hele dag geopend.

voor meer informatie...>>>B4KIDS

Redactie Maartje Pronk

 

 

maandag 13 maart 2006

Persbericht

Lisser Kaninefaten

zorgden voor een chaos

met resultaat

zaterdag 11 maart 2006

Afgelopen zaterdag was het chaos in de bibliotheek van Lisse.

De Lisser Kaninefaten trokken alles uit de kasten en computers van de bibliotheek om optimaal te scoren en op een wel verdiende 6e plaats te eindigen bij de Cyberhike 2006.

Dit jaar streden verschillende scoutingverenigingen van heel Nederland tegen elkaar in een virtueel opgezet Afrika. Het vooraf aangegeven thema Afrika zorgde er voor dat er allerlei attributen zoals Afrikaanse maskers, verentooien en olifanten in de bibliotheek van Lisse werden verzameld om het "hiken" door Afrika nog spannender en leuker te maken.
Bij de virtuele reis met de groep werd van plaats tot plaats gereisd waarbij er bij elke plaats 12 vragen beantwoord moesten worden en minimaal 10 antwoorden correct moesten zijn. Soms zijn deze vragen zo lastig dat zelfs het antwoord niet in de bibliotheek te vinden is. Om dan niet meteen te hoeven stoppen met de hike, mogen "doe-opdrachten" worden ingestuurd. Deze opdrachten verschillen van "ga met je blote voeten in een schaal negerzoenen staan" tot en met het nadoen van een levende olifant. Indien goedgekeurd, mogen deze opdrachten in de plaats van niet gevonden antwoorden ingevuld worden.
Om het thema in te luiden kregen de deelnemers van de Kaninefaten een heerlijke Afrikaanse maaltijd voorgeschoteld om met gevulde buikjes om 18:00 uur klaar te staan voor het startschot. En klaar stonden ze, om zes uur precies werd de eerste vragenlijst uitgeprint en begon de chaos die nog wel even zou duren. De zoekers startten de computers, grepen de boeken uit de kast om tot de antwoorden te komen. Ondertussen werden auto's volgeladen met Afrikaanse attributen om op pad te gaan naar de aangegeven locatie voor de doe- opdrachten.
Ook dit jaar waren de eisen van de doe-opdrachten weer streng maar gelukkig is niets onmogelijk bij scouting. Leden poseerden graag in bikini om voor een bekend model in te vallen, en verkleed als Beatrix en een autocoureur dansend door dansschool Welkom was niet een uitdaging. Diverse Lisserse uitgaansgelegenheden en ondernemingen verleenden medewerking om de scouting een handje te helpen. De brandweer startte een brandweerauto, poolcentrum het Hart hielp mee met het bouwen van een piramide van keus en een medewerker van de Albert Heijn ging graag op de foto met Chatman.
Toen de avond ten einde liep werden nog snel de laatste vragen opgezocht en foto's ingestuurd om maar net dat ene verschil te maken. De zoekers typten als ze nooit getypt hadden en geen enkel boek stond meer op zijn plaats. Om 23:00 werd er geroepen dat het over was, en iedereen slaakte een zucht.
Nadat alle lijnen gesloten waren moesten er nog een half uurtje in spanning gewacht worden voordat de uitslag via de chatbox werd bekendgemaakt. De Kaninefaten hebben goed gescoord, ze eindigden op de zesde plaats waardoor ze honderd deelnemers achter zich lieten. Na een half uurtje was de bibliotheek weer zoals we hem kennen, en ging iedereen tevreden en vol van een leuke avond naar huis.

voor meer informatie...>>>LisserKaninefaten

Redactie Maartje Pronk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

Overheid

Gemeente Lisse
Gemeente Lisse (Staatscourant)

Politiek

CDA Lisse
D66 Lisse

Zoeken

Handig

Nederlandse Spoorwegen
OV Reisinformatie
Plattegronden
Telefoongids