Nuenen, Gerwen en Nederwetten Online
portal voor Nuenen, Gerwen en Nederwetten
Platform tot samenwerking voor de bewoners van Nuenen, Gerwen en Nederwetten/Noord-Brabant

Buurt Online

Nederland
Noord-Brabant

Nieuws

Algemeen Dagblad
Brabants Dagblad
Financieele Dagblad
Nederlands Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Volkskrant

Welzijn

Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant

Verder zoeken

Metamonster Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Woensdag 20 december 2000

Open Brief CDA Nuenen

Aan alle betrokkenen bij Jeugd en Politiek

Op woensdag 7 februari a.s. zal het CDA in de grote zaal van het centrum Business tot Business, gelegen aan de Parkstraat hoek Europalaan, een bijeenkomst houden met als titel "Jeugd en Politiek". De bedoeling is om de jeugd aan het woord te laten, en om te zoeken naar de mogelijkheden om de jeugd bij de politiek te betrekken.

Graag zouden wij van uw organisatie cq vereniging en delegatie van bijvoorbeeld 3 personen ontvangen, die met ons deze avond in discussie gaan. De uitdaging is enorm. Per slot van rekening is over 25 jaar onze huidige jeugd het kader van de dan regerende partijen. Iedereen heeft er belang bij die band te verstevigen.

De avond vangt aan om 20.30 uur en eindigt om 22.30 uur, met een drankje. Vooraanmelding van uw komst wordt op prijs gesteld. Wij horen graag van u.

Theo van Lieshout
Voorzitter CDA afdeling Nuenen, Jan Monicxgaarde 5, 2842023. Secretariaat Molvense Erven 244 Nuenen, 2831631.

Dinsdag 12 december 2000

'Buurt moet nú online'

Schiphol-president G. Cerfontaine ziet miljardeninvesteringen in internet als oplossing voor problemen grote steden, aldus een artikel in de Volkskrant van vandaag. De computer kan de sociale wonderolie worden voor achterstandswijken in de grote steden, aldus de strekking van het artikel. De buurt moet nú online, zegt Cerfontaine.

Daar kunnen burgers boodschappen doen, lotgenoten vinden met dezelfde problemen, afspraken maken en buren zoeken met dezelfde interesses. De gemeenschapszin wordt door internet versterkt, de sociale cohesie wordt groter. Het is een kans voor mensen om te communiceren, om informatie te delen. de burgers worden weer een machtsfactor, als zij overal het internet op kunnen.

Aldus de Schiphol-president. Het behoeft geen betoog dat Buurt Online zich volkomen aansluit bij de woorden van Cerfontaine.

Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

Politiek

CDA Nuenen
VVD Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Overheid

Gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten
Gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten (Staatscourant)

Zoeken

Handig

Nederlandse Spoorwegen
OV Reisinformatie
Plattegronden
Telefoongids