Nunspeet Online
portal voor Nunspeet
Platform tot samenwerking voor de bewoners van Nunspeet/Gelderland

 

Buurt Online

Nederland
Gelderland

Nieuws

Algemeen Dagblad
Financieele Dagblad
Gelderlander
Nederlands Dagblad
Gelders Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Volkskrant

Algemeen

0341.pagina.nl

Buurten

Nunspeet Village

Kerken

Vergadering der Gelovigen

Verder zoeken

Metamonster Nunspeet

 

donderdag 7 december 2006

Persbericht

INNOVATIE OP DE ORGELSHOW

IN NUNSPEET

8 - 9 december 2006

De liefhebber van het klassieke orgel kan op vrijdag 8 (van 16:00 tot 21:00 uur) en zaterdag 9 december 2006 (van 10:00 tot 17:00 uur) zijn/haar hart ophalen op de grootste klassieke orgelshow van de Veluwe. De show vindt plaats bij de Hervormde Gemeente De Ontmoeting, Arthur Brietstraat 38 te Nunspeet, en wordt georganiseerd door Johannus Orgelbouw en Verhoog Muziek.

De moderne klassieke orgels zijn lichtjaren verwijderd van de klank van het goede oude harmonium. De nieuwste generatie maakt innovatief gebruik van moderne digitale technologie om de klank van het pijporgel zo dicht mogelijk te benaderen. Men kan zelfs de intonatie van het instrument aanpassen aan de muziek die gespeeld wordt. Zo gaat men bijvoorbeeld naar een "barokke" intonatie bij de muziek van Bach, en een "romantische" intonatie als een koraalbewerking gespeeld wordt. De nieuwe Johannus orgels hebben maar liefst 12 verschillende intonaties aan boord!

Tijdens de show zullen er doorlopend demonstraties door top-organisten zijn, o.a. door de bekende organist Bob van Stempvoort, maar de bezoeker heeft ook de mogelijkheid om zelf achter de orgels plaats te nemen. Een primeur voor Nederland is het nieuwe model Sweelinck Avant-garde, dat o.a. 7 "Super Solo" stemmen biedt: orkeststemmen van uitzonderlijke kwaliteit. De toegang is gratis, en de koffie staat klaar!

voor meer informatie....>>>Verhoogmuziek

meer informatie...>>>Johannus

Redactie Maartje Pronk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

Overheid

Gemeente Nunspeet
Gemeente Nunspeet (Staatscourant)

Politiek

CDA Nunspeet

Zoeken

Handig

Nederlandse Spoorwegen
OV Reisinformatie
Plattegronden
Telefoongids