Buurt Online

Waterlandkerkje Online
Buurt Online

Waterlandkerkje Online is een platform voor buurtbewoners van Waterlandkerkje. Colofon

 

Buurt Online

Nederland
Oostburg

Webcams

Webcam Waterlandkerkje 

Nieuws

BN/De Stem editie Zeeland
Omroep Zeeland Nieuws
PZC

Algemeen

Ons Dorp Waterlandkerkje

Bedrijven

De Appelaere
van Burg metaalbewerking

Buurten

Boerenhol
Breskens
Candzand
Groede
Hoofdplaat
IJzendijke
Nieuwvliet
Oostburg
Schoondijke
Waterlandkerkje
Zuidzande

Zoeken

 

Plattegronden

Kaart Waterlandkerkje (Engels)

Straten

Bakkersdam
Bakkerstraat
P.C. Boutensstraat
Cathalyneschans
Cathalynestraat
Driedijk
Elmarestraat
Kanonhof
Ketelaarstraat
Klein Brabant
Liniedijk
Molenstraat
Molenweg
De Munte
Nieuveltweg
Passageulepolder
Stuerboutstraat
Tersteijnstraat
Torontostraat
Wijk B

 

vrijdag 11 april 2003

ingezonden berichten

ZOMER 2003

Kunst uit 't Kerkje

Verborgen artistiek talent
van Kerkjenaren in zicht.

Org. p.c. Stichting Oude Zeeuwse Kerken
Waterlandkerkje

De dorpsraad zoekt nieuwe leden

Zoals u weet, hebben wij een actieve dorpsraad die tal van activiteiten organiseert, zowel alleen als in samenwerking met anderen.
Tevens zijn er contacten met de gemeente over subsidies, veranderingen in het dorp en aan- en opmerkingen die u aan ons doorgeeft om ons dorp leefbaar te houden.
Door drukke werkzaamheden en/of andere interesses heeft of gaat een aantal leden ons bestuur verlaten. Om toch ons werk te kunnen blijven doen, moeten wij als dorpsraad een dringend beroep doen op u om zich aan te melden als nieuw bestuurslid. Informatie kunt u inwinnen bij voorzitter Donald de Betue, tel.: 45 20 32.
We hopen dat de dorpsraad zijn werk ook in de toekomst kan blijven doen, dankzij uw hulp. Bij voorbaat dank en hopelijk tot ziens.

Van de dorpsraad

Het verenigingsjaar is weer begonnen en we kunnen terugkijken op een geslaagde wafelactie een succesvolle lampionoptocht en limonadebal i.s.m de Werkgroep Dorp.
Volgende evenement is uiteraard Koninginnedag, dit jaar op een woensdag. Jong en oud worden dan ook weer uitgenodigd om samen deze dag te vieren. Het programma ziet er voorlopig als volgt uit:

09.30 uur: spelletjescircuit in en rond het dorpshuis
13.00 uur: rondgang muziekvereniging "Geduld Overwint"uit IJzendijke.
13.30 uur: spectaculaire zeskamp met diverse deelnemende ploegen. Na afloop prijsuitreiking, dit alles op het voetbalveldje.
19.00 uur: Koninginnebolling in de bolbaan

Voor de deelnemers zijn er weer mooie prijzen te winnen en voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd.

Heeft uw ploeg zich nog niet aangemeld?? Doe dit dan nu!! Zo snel mogelijk!!!! Zie de affiches op school, in de bolbaan en de publicatiekast bij het dorpshuis.

U ziet er is voor elk wat wils, laten we er met zijn allen een gezellige dag van maken.

Wafelactie

Evenals de vorige jaren werden de wafels weer als zoete broodjes verkocht. Helaas hebben we dan ook diverse mensen moeten teleurstellen, maar desondanks hebben we weer een fantastische opbrengst van € 431.11. Een ieder hartelijk bedankt voor de medewerking en de steun voor onze Kerkje Koerier.

 

Burgerlijke Stand

Geboren:

Stijn Basting op 29 maart 2003,
Elmaerestraat 39

Komen wonen:

Onze Petra "Vriends"
Nu niet Stuerboutstraat maar Elmarestraat 36

 

Paasbrood

Benodigdheden:
500g patentbloem, 100 g suiker, 100 g boter, 1 blokje verse gist (bakker), ¼ l melk, 1 ei, 3 dooiers, vanillesuiker, beetje zout

Geduld is een schone zaak en dat geld zeker voor het bereiden van brood: neem er de tijd voor, vooral het rijzen vraagt geduld en tijd…

Bereiden:
Helft van de melk beetje verwarmen, de gist erin oplossen en met een beetje bloem een zacht mengsel van maken. Bestuiven met bloem en afgedekt op een warme plaats laten rijzen. Rest van de melk verwarmen en met suiker, boter, ei dooiers en vanillesuiker mengen. Zodra er scheurtjes in de bloem van het melk- gist mengsel te zien zijn deze met de overige benodigdheden en de rest van de bloem tot deeg verder verwerken. Laten rusten in een afgedekte kom. Deeg tot dubbele volume laten rijzen. Opnieuw kneden (als het deeg te veel plakt nog een beetje bloem toevoegen) en in drie gelijke grote stukken snijden. Met de hand tot even lange staven rollen en een vlecht maken. Op een ingevet bakblik leggen en met theedoek afdekken. Ca. 1/3 laten rijzen op een warme plaats. Met ei-water mengsel besmeren en in een voorverwarmde oven bij ca. 180ºC een klein half uurtje bakken. Het brood moet mooi goudbruin zijn. Variatie: wie wil, kan ook in rum gedrenkte rozijnen onder het deeg mengen.
Erg lekker nog warm met boter en een lekker kopje koffie! Smakelijk!


Wist u dat…

Champagne Charlie met Rinus de Vuyst uit Waterlandkerkje in het voorprogramma van de bluesformatie "Vage Klachten" in het Ledeltheater stond? Of was het toch andersom?
Arjen Leyte het afgelopen 14 en 15 maart heel druk had met het organiseren, presenteren, coördineren, enz. met de Bonte Avond op het Zwincollege? Er waren dansende, zingende en springende talenten te zien, ook uit Waterlandkerkje.
Ook meisjes van een benzinepomp zonder benzine kunnen vallen?
Er vanaf heden geen jeugd-(vanaf 10 jaar)fuiven meer gehouden kunnen worden in het Dorpshuis?
Het sleutelbeheer van het Dorpshuis in handen is van Cees Floren, Stuerboutstraat 93, telefoon 451828?

 

Reünie nieuws
In de vorige koerier plaatsten we een oproep om de namenlijsten in school of op onze website eens te bekijken. Al op de dag dat de Kerkje Koerier werd rondgebracht, stroomden de eerste reacties binnen. Daardoor konden we ons adressenbestand uitbreiden met flink wat namen van oud-leerlingen. Al die mensen die reageerden: heel erg bedankt! Uw reactie blijkt een broodnodige aanvulling te zijn op de oude schoolarchieven.
Inmiddels staat er op de site en hangt er op het prikbord ook een lijst met 'vermisten'. Namen van oud-leerlingen en oud-leerkrachten waarvan we de huidige adressen niet kunnen vinden. Ook daar kregen we al enkele reacties op, soms het volledige adres, soms een tip om verder te zoeken, soms weer nieuwe namen.
De uitnodigingen zijn nog niet de deur uit, dat gebeurt uiterlijk de tweede week van april. Bent u oud-leerling, met een geboortejaar tussen (1937) 1938 en 1985, houd dan uw brievenbus goed in de gaten. 15 april nog niets ontvangen? Neem dan alstublieft onmiddellijk contact met ons op: Reüniecommissie, p.a. Molenstraat 63, 4508AG Waterlandkerkje, of stuur een mailtje naar: wkerkje@kennisnet.nl
De nog steeds veranderende namenlijsten en de lijst met 'vermisten' kunt U vinden op de website en op het prikbord in school.
Geïnteresseerd in oude schoolfoto's ? Op de site staan er een aantal. We kregen ze via de brievenbus of per e-mail. Echt hartstikke mooi om te zien!! Mocht u ook een foto beschikbaar willen stellen…….. graag. Het maakt en houdt onze site boeiend en zorgt ervoor dat het de moeite waard blijft om nog eens terug te gaan: http://people.zeelandnet.nl/draaitb/obskerkje.htm
Namens de reüniecommissie: Theo Buijsse.
(datum reünie: zaterdag 24 mei, van 15.00 tot 21.00 uur) wordt vervolgd


 

Zeeland op zijn smalst

Het is zomer in zeeland, in de maand maart. Zoveel zon hebben we in jaren niet gezien, in jaren niet gezien, olé. Maar is het allemaal schone schijn of is er ergens stront aan de knikker? Neem nou die vogelpest, in zeeland, nou die is er niet en ook nooit geweest maar toch moest ieder zijn kippetjes binnen houden, leg dat maar eens uit aan een echte Zeeuwse scharrelkip, hele dagen in een hokje opgesloten, dat is toch geen leven, dat beestje kan gewoon zijn ei niet kwijt. De Haan die stond maar steeds te trappelen om naar buiten te mogen en dan nog maar niet te praten van die mestkippen die door hun poten zakken omdat ze te zwaar worden, dat is toch onnodig dierenleed. Hier gaat het bekende spreekwoord niet op, maar eerder andersom, beter de lucht van tien dan een dooie in de hand, nee minister Veerman zal er heus geen veertje om laten en daar in Brussel liggen ze er al helemaal niet wakker van.
Of dieAmerikaan die op bezoek was in Breskens met de Fast Ferry meegekomen op zoek naar de tunnel en toen hij de weg vroeg aan een boertje aldaar en de boer met drukke gebaren het probeerde uit te leggen waarop de Amerikaan zei, ceep quiet, waarop de boer antwoordde niks noddeju ik ben al mien kippen kwait riej noe mao deu na die betonne pupe kan 3 euro betalen om dr een kjeer deu te meugen bij gie glad zot.
Ja, Zeeland is een attractie rijker of liever twee, een tunnel van ene kant naar de andere kant en het voet fietsveer van onze kant naar de overkant, maar als je dan aan de andere kant bent is deze kant weer overkant, je snapt er toch niks meer van tegenwoordig.
En nu maar klagen dat we het zo erg vinden dat de boot niet meer vaart, tenminste geen auto's meer overzet. En vroeger maar kankeren op dat ding: of hij was te laat of je moest een uur wachten of je kon helemaal niet meer mee. En als je dan eenmaal in de foyer zat, was de koffie niet te zuipen of de soep was snert of als het een beetje waaide, en maar schommelen en maar schommelen, dan kapseisde je met koffie en al omver, over je zondagse broek, en als de mensen je dan met een natte broek nabij je kruis zagen lopen werd je al snel in de zeik gezet, nee zo leuk was dat allemaal niet, maar ja als het schip gezonken is dempt men de put.en de beste stuurlui staan nu aan wal, die zijn letterlijk tussen wal en schip terechtgekomen. Alleen in Schoondijke zeggen ze tegen elkaar: "het is stil op straat."

 

Wist u dat ….

Ja, natuurlijk wist u het. Alle Kerkjenaren wisten het. U kreeg een mededeling in de bus, u kon het lezen in de krant en u kon het horen op de radio. En toch was er slechts een handjevol bezoekers in de kerk bij het concert van de muziekgroep 'West-Zuid-West 'op zaterdagavond 22 maart.

Jammer …..

Weet u wat u gemist heeft …..

Een optreden van een groep van vijf enthousiaste mensen die prachtige volksmuziek en -zang, vertolkten op verschillende instrumenten, zoals accordeon, fluit, klarinet, gitaar, viool, Vlaamse doedelzak! en vooral niet te vergeten de menselijke stem.
Het was prachtig! De mensen van de organisatie hadden iets moois in huis gehaald.
Komt u volgende keer ook naar het kerkje op 't Kerkje om een 'apart' concert bij te wonen of een expositie te bekijken? U, als Kerkjenaar, wilt toch zeker ook dat het kerkje open blijft.!!

Tot ziens!!!

Anneke Triou

Redactie Maartje Pronk

 

 

vrijdag 7 maart 2003

ingezonden berichten

Kerkdienst in W. Oudeman

Het is langzamerhand traditie aan het worden, één keer in het jaar (najaar) komen de parochianen met hun pastoor Eric De Leenheer uit Waterland Oudeman in grote getale naar ons hervormde kerkje voor een oecumenische kerkdienst. En één keer in het jaar gaan de Kerkjenaren naar de katholieke kerk in Waterland Oudeman.
Het koffiedrinken na de dienst is altijd erg gezellig.
Op zondag 23 maart a.s. is de beurt aan Waterland Oudeman. Iedereen die dit eens mee wil maken is van harte welkom op 23 maart a.s. in de katholieke parochie te Waterland Oudeman, de dienst begint om 9.00 uur. Ds Marien Grashoff en pastoor De Leenheer leiden deze dienst.
Wie geen vervoer heeft kan even bellen naar Annie Tazelaar. Tel: 455188.

 

Reünie-nieuws

De reüniecommissie heeft inmiddels van ongeveer 300 oud-leerlingen de namen en huidige adressen kunnen achterhalen. In maart worden de uitnodigingen verstuurd aan oud-leerlingen met een geboortejaar dat ligt tussen 1938 en 1985. Nu al hebben we gemerkt dat door verschillende oorzaken onze lijst niet 100% volledig kan zijn. Om toch zoveel mogelijk iedereen te bereiken worden de namenlijsten begin maart in school opgehangen en ook op onze internetsite geplaatst:

http://people.zeelandnet.nl/draaitb/obskerkje.htm

Via deze lijsten kunnen alle betrokkenen controleren of ze voorkomen op onze lijst. Staat uw naam er niet op en behoort u wel tot onze doelgroep: neem dan snel contact op met de commissie. Oud-leerlingen van wie we de namen niet konden vinden zullen we op dezelfde manier onder de aandacht brengen, in de hoop dat iemand ons helpen kan.
Het programma van de dag zelf (24 mei is onze streefdatum) hebben we op papier rond. Informatie hierover volgt en komt natuurlijk ook op de site en in de uitnodiging te staan.
Er zijn heel wat mensen die in Waterlandkerkje de kleuterschool bezochten en vervolgens elders naar de lagere school gingen. Ook in die groep oud-leerlingen schijnt er volop belangstelling voor de reünie te zijn. Helaas hebben wij daar geen namen van. Hoor je tot die groep en wil je ook graag de reünie bijwonen, neem dan even contact op en geef je naam, adres, geboortejaar aan ons door, bij voorkeur schriftelijk: Reüniecommissie, p.a. Molenstraat 63, 4508AG Waterlandkerkje.
Ook een emailadres is van harte welkom natuurlijk (dat geldt voor alle reünisten trouwens). Je kunt het mailen naar: wkerkje@kennisnet.nl.
De reüniecommissie: Marga Wilschut-Verheije, Gert-Jan Oudijk, Tosca Vervaet-Faes, Teun van Keeken en Theo Buijsse. Wordt vervolgd…

Nieuws van biljartclub "de Pomerans"

Donderdag 20 februari heeft de biljartvereniging afscheid genomen van Han Hofman, jaren lang was zij het barmeisje op de donderdagavond. We zijn dus onthand en zoeken een vervangster, leeftijd en huidskleur is niet belangrijk.
Verder nieuws van de biljartvereniging is dat er op 8 maart weer een toernooi wordt gespeeld. We hebben een gezellige ploeg, het biljarten is natuurlijk wel serieus maar er moet ook ruimte zijn om te lachen en om gezellig te praten.
Er kunnen ook nog leden bij: wil je ook een avond per week fijne ontspanning (door spanning) kom gerust eens snuiven op de donderdag avond vanaf 19.00 uur tot 10.30 uur.
Deze competitie loopt op zijn eind maar de volgende competitie (voor een wisselbeker) kun je zeker meedoen.
Naast de competitie zijn er ook regelmatig toernooien en wordt er af en toe tegen andere verenigingen gespeeld.


ZESKAMP KONINGINNEDAG
voor straatteams, buurtteams, familieteams, vriendenteams enz.

De dorpsraad Waterlandkerkje organiseert samen met een aantal vrijwilligers op Koninginnedag een echte zeskamp.

Deelname is mogelijk voor ploegen in de leeftijdscategorie van 10 t/m 14 jaar en voor ploegen in de leeftijd van 15 jaar t/m 60 jaar. Let op: zowel jongens en meisjes, dames en heren als "gemengde" ploegen.
De ploegen moeten uit tenminste 4 deelnemers/deelneemsters bestaan en bij voorkeur aangevuld zijn met maximaal 2 reserves.
De zes spectaculaire spelonderdelen worden gehouden op het sportveld achter de school.
Om half twee 's middags is de start en om vijf uur diezelfde middag moet bekend zijn welk team de doldwaze opdrachten het leukste en het beste heeft uitgevoerd.
De zeskamp zal alleen doorgaan bij voldoende deelnemende ploegen.

Voor informatie en zo spoedig mogelijke aanmelding (uiterlijk voor 14 april a.s.): Donald de Betue, Tersteynstraat 6, 4508 AM Waterlandkerkje. Telefoon: 452032 of e-mail: dedebetue@zeelandnet.nl. Mis het niet, maak een ploeg en geef je snel op!

 

Gevraagd

Witte lakens voor toneel (schimmenspel).
Telefoon: 0117 45 34 90.


Aankondiging

Dit jaar is er tijdens de Meerminnefeesten op de zondagmiddag weer een Playback Show!

Vlag van 't Kerkje!

Wie wil er een vlag met het wapen van Waterlandkerkje? Graag willen we de interesse voor zo'n vlag peilen. Hoe meer mensen er een bestellen, hoe lager de drukprijs is. Zodra we weten of er genoeg belangstelling is, kunnen we een voorbeeld laten maken. Voor meer informatie kunt u bellen met Cees van Oostrum, 0117 45 34 90 of Johan de Nood, 0117 45 22 93.

 

De Waterlanders op rijm

Geïnspireerd door wat ik hoorde en zag en wat ik hoorde, de enorme lach.
Dat meneer Sjoerd enorm kan dichten en daarmee de zaal liet verlichten.
En mocht u wat slaperig zijn geweest, bij de opkomst van Gina bent u zeker wakker geweest.
De rol van Hans Outemvast, die met zijn optreden de lachspieren heeft belast.
Bram met zijn stout gedrag en grove taal, bracht uitkomst in het einde van het verhaal.
Degene met de minste tekst van het verhaal, was prettig aanwezig voor ons allemaal.
De lijn van het stuk, gedragen door de dokter met zijn assistenten, ging niet uit de weg voor wat lastige vrouwen en venten.
Eén speler die een dubbele rol bracht, speelde die met al haar kracht.
Sara, die als "stille" moest spelen als een gek, aan talent geen gebrek.
Niet te vergeten een dorpsbewoner met nieuwe naam, zagen wij als Eddy Wally op het podium staan.
Dit alles opgeluisterd door dans, muziek en licht, voor de kijker een compleet gedicht.
Het is u bij binnenkomst en aan de bar vast niet ontgaan dat u een vriendelijk woord kreeg te verstaan.
Hoe krijg je zoiets op papier, a; dat gelach en getier?
Ik zal u vertellen, als u niet bent geweest, dan heeft u iets gemist, een enorm feest.
Ik ben misschien een aantal vergeten, omdat je als kijker niet alles kunt weten.
Het gordijn zal zomaar niet open en dicht zijn gegaan, maar wie daar heeft gestaan??
Eenieder die het anders heeft ervaren, die mag zijn verhaal voor later bewaren.
Ik spreek de hoop uit dat " De Waterlanders" blijven bestaan, anders weet ik niet waar ik volgend jaar heen moet gaan!

Een fan.

 

Succes voor"De Waterlanders"

Het toneelstuk "In't Zottekot", geschreven door Johny Pycke en gespeeld door Toneelclub "De Waterlanders", oogstte veel succes. Voor vier keer een uitverkochte zaal speelden ze de sterren van de hemel, de lachsalvo's waren dan ook niet uit de lucht. Vooral om onzen Eddy (Steve) werd hartelijk gelachen maar natuurlijk ook om die rare dichter meneer Sjoerd (Wim) en wat te denken van Hans Outumvast (Cees) of de grove taal van Bram (Herjan)?. Ook dwong de soufleur (Bets) respect af met haar stille spel, evenals de dubbelrol van Janny die zowel het hulpje Nelly als de rol van Sara subliem neerzette net als haar compagnon Coby (Miranda), die een gespleten persoonlijkheid speelde alsof het haar dagelijks werk was. De twee verpleegsters Maaike en Dotty gespeeld door (Joyce en Sjoukje) stonden voor de eerste keer op de planken en deden dit met volle overgave. De Dokter (Katrien) zette op autoritaire wijze een voortreffelijke rol neer, even werd het in de zaal stil, en de spanning steeg toen Gina (Mandy) uit de kleren dreigde te gaan, maar door tussenkomst van dokter en verpleging kwam daar vroegtijdig een einde aan, dit tot spijt van het publiek. Ook Gina oogstte veel bewondering met haar vurig spel, haar wiegende heupen en rollende ogen. Dat er ook jeugdig talent aanwezig was, bewezen Monica, Mieke, Lynn en Melanie die de figuratie voor hun rekening namen, evenals de dansact die op de muziek van Michael Jackson (Earth Song) uitstekend uitgevoerd werd. Ook het strakke en sobere decor oogstte veel bewondering, de spelers die prachtig geschminkt waren door Esther, Esther, Cees en Ans. Het hele gebeuren werd uitmuntend belicht door Ronny en Frans. Dit alles werd mede een succes door de muzikale intermezzo's, gedraaid en uitgezocht door Jan. Van deze muziek is CD gemaakt getiteld "De Waterlanders 2003". Voor de liefhebbers te bestellen bij de redactie van deze krant (Kostprijs 5€) met nummers zoals "opzij, opzij", "Wild Thing", "Little Green Bag" en natuurlijk "Chérie "by Eddy Wally en vele andere mooie nummers, in totaal 19.

 

Nieuws van biljartclub "de Pomerans"

Donderdag 20 februari heeft de biljartvereniging afscheid genomen van Han Hofman, jaren lang was zij het barmeisje op de donderdagavond. We zijn dus onthand en zoeken een vervangster, leeftijd en huidskleur is niet belangrijk.
Verder nieuws van de biljartvereniging is dat er op 8 maart weer een toernooi wordt gespeeld. We hebben een gezellige ploeg, het biljarten is natuurlijk wel serieus maar er moet ook ruimte zijn om te lachen en om gezellig te praten.
Er kunnen ook nog leden bij: wil je ook een avond per week fijne ontspanning (door spanning) kom gerust eens snuiven op de donderdag avond vanaf 19.00 uur tot 10.30 uur.
Deze competitie loopt op zijn eind maar de volgende competitie (voor een wisselbeker) kun je zeker meedoen.
Naast de competitie zijn er ook regelmatig toernooien en wordt er af en toe tegen andere verenigingen gespeeld.


Beste motorvrienden

Graag wil ik langs deze weg alle vrijwilligers bedanken die mij geholpen hebben bij het organiseren en verzorgen van de Meerminnenrit voor motoren tot en met het bouwjaar 1965. Zonder deze mensen was het niet mogelijk geweest! Ik hoop dat iedereen er net zoveel plezier aan beleefd heeft als wij.
Aan de opkomst kunnen we opmaken dat er in ieder geval veel belangstelling voor was: in 2002 deden er 33 Motorfietsen mee en in 2000 zelfs 42, dit is erg veel voor een oldtimerrit! Vanaf dit jaar word er helaas geen tocht meer georganiseerd. Met vriendelijke groet,
Stanny Cauwels.

 

Wetenswaardigheden

De redactie van de Kerkje Koerier probeert iedere maand weer de laatste nieuwtjes en wetenswaardigheden in de dorpskrant te zetten. Als u ook een verhaaltje of stukje voor de Koerier hebt, bijvoorbeeld als er nieuwe mensen op het dorp zijn komen wonen of uw oude buren verhuisd zijn, als er een kindje is geboren of als u iets zoekt, te verkopen of te ruilen hebt, laat het ons dan weten via Jan Meesen, Turkeijeweg 15, e-mail: jmeesen@zeelandnet.nl.

Redactie Maartje Pronk


 

vrijdag 7 februari 2003

ingezonden berichten

Nieuws van de "Waterlanders"

Nog even en dan is het zover, de uitvoering van het toneelstuk "In't Zottekot".
Na een paar maanden wekelijks repeteren, met ups en downs, is het voor de leden van de toneelclub tijd om op de planken te gaan. Vier uitvoeringen staan gepland te weten: vrijdag 14, zaterdag 15 februari, vrijdag 21 en zaterdag 22 februari. Op deze laatste avond is er bal na met het orkest "De Consumpties". Ook op de 3 andere avonden is er gelegenheid om nog wat na te kletsen, een drankje te nuttigen en eventueel een dansje te doen, want ook dan wordt er muziek gedraaid.
Kaarten kunnen nog steeds besteld worden op de bekende voorverkoopadressen, 22 februari is nagenoeg uitverkocht. Voor de andere data zijn er nog ruim voldoende kaarten te verkrijgen. Dus reserveer snel want op is op, i.v.m. brandpreventie mogen er niet te veel mensen tegelijk in het Dorpshuis.

Leuk is te vermelden dat er ook een dans-act door een paar jonge meiden ten tonele wordt gebracht, zij nemen ook de figuratie voor hun rekening, reden te meer om naar dit jeugdig talent te komen kijken. Ook het stuk is zeker de moeite waard, want wie eens eens een avondje lekker wil lachen, moet zeker komen kijken. Zelfs de spelers liggen nog regelmatig in een deuk tijdens de repetities, is het niet om de rare gedichten die meneer Sjoerd (Wim) uitkraamt, dan wel om de dwaze Eddy (Steve) die namelijk echt denkt dat hij Eddy Wally is. Of wat te denken van Bram (Herjan) met zijn prachtig accent, en dan de praat die hij slaat, om rode oortjes van te krijgen. Dan hebben we nog een echte striptease-act door Gina (Mandy), kortom reden zat om op een van de avonden richting Dorpshuis te gaan. U komt toch ook?

 

Meerminnefeesten 2003

De voorbereidingen voor de komende feesten zijn alweer in volle gang. Artiesten zijn geboekt, vergunningen verleend en het comité werkt samen met een aantal ondersteunende groepen hard aan de nieuwe editie van ons 3-daagse dorpsfeest dat uitgegroeid is tot een evenement voor de hele streek. Voor de laatste stand van zaken kunt u kijken op de eigen website van de Meerminnen:

www.meerminnefeesten.com.

Schrijf ook eens iets in het pas opengestelde gastenboek!

 

Oproep

Zoals u weet, wordt ons fraaie kerkje ieder jaar door vele honderden belangstellenden bezocht. Dit is mogelijk doordat vrijwilligers, voornamelijk in de zomermaanden, "de kerk openhouden".
Momenteel is er gebrek aan enkele vrijwilligers. Het zou erg jammer zijn als bezoekers voor een gesloten deur komen te staan. Als u uw steentje bij wil dragen aan deze mooie vorm van promotie voor de kerk en dus voor ons dorp, neem dan contact op met Annie Tazelaar, telefoon 45 51 88.

 

Gijsje

Soms verdwijnt een vertrouwde verschijning zomaar opeens uit het dorp. Wie kende niet Gijsje (Gijsberta, jawel Gijsje was een vrouwtje), het hondje van de bistro?
Welnu, sinds oudejaarsavond ontvangt Gijs haar hapkluiven en biefstukken met zachte roomsaus in de hondenhemel. Na een mooi bestaan (bijna 14 jaar!) als mede-eigenaar van Bistro In Den Koning dankt Gijsje zijn aardse vrienden, mens en mededieren, voor vele jaren genoeglijk samenzijn.


Redactie Maartje Pronk


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

 

Overheid

Gemeente Oostburg
Gemeentewapen Oostburg
Verkiezingsuitslagen Oostburg

Politiek

CDA Oostburg
D66 Zeeuws Vlaanderen
Dorpsbelangen & Toerisme

Handig

Nederlandse Spoorwegen
OV Reisinformatie
Plattegronden
Telefoongids

Verenigingen

Biljartclub de Pomerans
Krulbolvereniging de Meermin
Onderwatersportvereniging Narwal
Z.E.V.A.C.

Geschiedenis

Geschiedenis Waterlandkerkje (Engels)
Voormalig gemeentewapen Waterlandkerkje

Recreatie

Bistro In den Koning
Dorpshuis
Klein Brabant:groepsaccomodatie en minicamping
Krulbolbaan De Meermin
Meerminnefeesten

Wonen

Nieuwbouw Molenstraat