Roggel en Neer Online
portal voor Roggel en Neer
Platform tot samenwerking voor de bewoners van Roggel en Neer/Limburg

 

Buurt Online

Nederland
Limburg

Nieuws

Algemeen Dagblad
Financieele Dagblad
Limburger
Limburgs Dagblad
Nederlands Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Volkskrant

Verder zoeken

Metamonster Roggel en Neer

 

vrijdag 4 april 2003

Persbericht

 

Authentiek dierencircus brengt gezellig programma

In deze roerige tijden is het een verademing om een echt authentiek spektakel van hardwerkende artiesten als verstrooing te kunnen bekijken.
Afgelopen winter werd er druk gerepeteerd en getraind om het hooggeëerde publiek een aantal verbazingwekkende nummers te kunnen presenteren.
Als eerste regio in Nederland zal de provincie Brabant kennismaken met het CIRCUS BAROCK uit Duitsland, een echt authentiek dierencircus waar de kunsten van mens en dier nog steeds centraal staan zoals het in het traditionele circus hoort.
Drijvende kracht en spil van dit circus is Karin Range, zij is afkomstig uit en geschoold in het voormalig gereputeerde staatscircus van oostduitsland. Haar opleiding als dierentrainster en verzorgster staat er borg voor dat de dieren in haar circus in prima conditie zijn en de dressuren zijn op dergelijke wijze uitgevoerd dat de dieren op geen enkele wijze gestresseerd worden.

Alhoewel de hoofdmoot van het programma dit jaar ligt bij diverse paardennummers, wordt het publiek toch ook vergast op twee roofdierenacts. Te weten de speelse presentatie van Indische tijgers die evenwichtoefeningen en sprongen tonen en een tweede nummer met stoere Afrikaanse leeuwinnen. Dit laatste vast en zeker niet zonder risico, want in het wilde dierenleven zijn het de vrouwtjes die de jagers zijn en die ervoor zorgen dat er vers vlees door de jongen kan verorberd worden, dit maakt dat deze leeuwinnen altijd een tikkeltje aggresiever zijn.
Ook op acrobatisch gebied heeft CIRCUS BAROCK heel wat te bieden, hoog in de lucht bovenaan in de tent komt er luchtacrobatie in de stijl van een echte SPace Power Girl , verder zien we artiesten aan het werk op het kleinst mogelijk podium ter wereld, zij proberen hun evenwicht te houden op een minuscuul houten plankje dat op zijn beurt op een stalen rol heen en weer wiebelt : Trio Rolacking. Maar jonge artiesten hebben nog steeds de toekomst, zo ook de jonge Georgina die acrobatiën op een moderne manier weet te brengen. Het jonge publiek zal dan weer in de ban zijn van de speelse en vrolijke hondjes van het Duo Nawris die ons zelfs vergasten op een prinselijke trouwpartij tussen twee schattige viervoeters.

Maar zoals eerder vermeld doet CIRCUS BAROCK de naam dierencircus alle eer aan door verschillende paardendressuren een ereplaats in het programma te geven:
Hogerijschool op een prachtige Friese hengst, Vrijheidsdressuur van Noorse fjördenpaarden, en de dolle fratsen van een hele kudde ponies, en wat te zeggen wanneer enkele fiere vertegenwoordigers van zuid-amerika de piste betreden, een snuifje folklore met de lama's uit Argentinië en Peru.
Dit duitse circus houdt er bovendien aan om ook een locale act aan het publiek voor te stellen : Hij brengt allerlei speciale standjes op de rug van zijn paard en als klap op de vuurpijl brengt hij vanop die plaats een echte plaatselijke folksong, dus piste vrij voor de enige brabantse cowboy: Cowboy Henk.
Clowns mogen in deze onzekere tijden niet ontbreken aan dit internationale programma, twee verschillende stijlen van grappenmakers kan je hier bewonderen: de Tsjechische clown Nowy met korte intermezzo's tijdens de ombouwpauzes en de vlaamse Arnoldo met grappige sketches, dingen ieder op zijn beurt om de gunst van het publiek. Het spektakel wordt dan ook aan mekaar gepraat door een echte spreekstalmeester die ieder nummer op gepaste wijze in de verf weet te zetten, Eddy Mareco komt eveneens uit Vlaanderen om hier in Nederland de circustraditie verder te zetten.
Afspraak voor twee uur onvervalst, authentiek circusvermaak in de gezellige tent van het CIRCUS BAROCK, plaatsen kan je telefonisch voorbehouden op
06-30 00 75 01, of 06-51 90 28 37
En niet vergeten in tijden waar een ticketje voor een rock-concert algauw 35 € tot 75 € kan kosten, kom je er in CIRCUS BAROCK al in vanaf 5 € voor kinderen en vanaf 10 € voor volwassenen.
E-mail: circusevent@pandora.be

CIRCUS BAROCK KOMT NAAR ROGGEL
EVENEMENTENTERREIN aan het voetbalveld
Van donderdag 10 april t/m zondag 13 april

Uurrooster van de voorstellingen

Donderdag 10 april om 19 uur
Vrijdag 11 april om 19.00 u.
Zaterdag 12 april om 15.00 u. & 19.00 u.
Zondag 13 april om 15.00 u.

VRIJKAART VOOR 1 KIND VOOR ALLE VOORSTELLINGEN

Op vertoon van deze bon 1 kind gratis (-12 jaar) indien vergezeld van 1 betalende volwassene


1 bon per kind, 1 kind per volwassene
Niet geldig samen met andere kortingen of acties

Redactie Maartje Pronk

 

Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

Overheid

Gemeente Roggel en Neer
Gemeente Roggel en Neer (Staatscourant)

Politiek

CDA Roggel
VVD Leudal en Thornerkwartier

Zoeken

Handig

Nederlandse Spoorwegen
OV Reisinformatie
Plattegronden
Telefoongids