Schagen Online
portal voor Schagen
Platform tot samenwerking voor de bewoners van Schagen/Noord-Holland

 

Buurt Online

Nederland
Noord-Holland

Vraag en Aanbod

Nieuws

Algemeen Dagblad
Financieele Dagblad
Nederlands Dagblad
Noordhollands Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Volkskrant

Algemeen

0224.pagina.nl
Digitale Stad Schagen
Rondje Schagen
Schagen.nl

Verder zoeken

Metamonster Schagen

 

woensdag 22 september 2004

Persbericht

Extra opening CWI

op zaterdag 25 september

voor voorlichtingsdag

CWI ZOEKT KANDIDATEN VOOR 1000

LANDMACHTBANEN

De landmacht heeft dit jaar 1.000 banen ter beschikking. Dit is een unieke kans voor veel inwoners uit de Noordkop. Daarom organiseren de CWI's Den Helder en Schagen in samenwerking met de Landmacht een extra voorlichtingsdag op zaterdag 25 september. Voor deze voorlichtingsdag zijn 1.200 werkzoekenden uitgenodigd. Ook belangstellenden die geen uitnodiging hebben ontvangen, zijn welkom op deze dag. Een speciaal ingezette pendelbus rijdt op deze zaterdag met geïnteresseerden heen en weer tussen de Maaskampkazerne en het CWI Den Helder.

De directe aanleiding van deze actie is de sluiting van de Maaskampkazerne. Aan de andere kant zijn er dus dit jaar nog de 1000 banen beschikbaar, terwijl er voor volgend jaar nog eens 4000 bijkomen. Volgens vestigingsmanager Tinus Geertsma van CWI Den Helder zijn deze vacatures heel interessant voor werkzoekenden uit Den Helder, Schagen en omgeving. "Het gaat hier om verschillende banen op diverse niveaus. Het zijn er te veel om op te noemen. De minimumeis is een VBO B of VMBO BBG opleiding. Verder moeten kandidaten de Nederlandse nationaliteit hebben en minimaal 17 jaar en maximaal 31,5 zijn bij aanvang van de aanstelling".

Opleidingen volgen
Het mooiste is volgens Geertsma dat de Landmacht mensen de gelegenheid geeft in zichzelf te investeren. "De Landmacht zoekt in principe kandidaten voor een periode van 4 jaar (je kan ook kiezen voor een carrière als beroeps), en weet dat het leven daarna niet ophoudt. Het mooie daarvan is dat iemand van bijvoorbeeld 26 jaar met een VMBO-opleiding kan kiezen voor een baan als chauffeur, daarnaast een MBO-opleiding kan volgen tot electromonteur. Dan heeft diegene na 4 jaar toch mooi dat diploma op zak en daarmee dus betere kansen op de arbeidsmarkt bij terugkeer in de burgermaatschappij!!" De Landmacht heeft zelfs de mogelijkheid om een opleiding tot verpleegkundige te volgen, hieraan is door de sluiting van het opleidingstraject bij het Gemini zeker behoefte aan.

Voorlichting
Voor de voorlichting zijn 1200 werkzoekenden die bij de CWI's bekend zijn, uitgenodigd. Zij krijgen eerst een voorlichting op het CWI Den Helder, waar de Landmacht speciaal voor deze gelegenheid een klimwand en voertuigen zal neerzetten. Degenen die echt belangstelling hebben, kunnen daarna intekenen voor een ritje naar de Kazerne Maaskant, waar zij nader kennis maken met de Landmacht en enkele demonstraties meemaken.

Banenmarkt 2 oktober
De week daarop, op zaterdag 2 oktober zijn de CWI's weer open van 10.00 tot 15.00 uur. Op die datum wordt namelijk de landelijke Banenmarkt georganiseerd. Vorig jaar bezochten maar liefst 1100 werkzoekenden de Helderse en 300 werkzoekenden de Schagense Banenmarkt. Ook dit jaar worden weer hoge bezoekersaantallen verwacht.

Redactie Maartje Pronk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

Overheid

Gemeente Schagen
Gemeente Schagen (Staatscourant)

Zoeken

Politiek

CDA Schagen

Handig

Nederlandse Spoorwegen
OV Reisinformatie
Plattegronden
Telefoongids