Sittard-Geleen Online
portal voor Sittard

Platform tot samenwerking voor de bewoners van Sittard-Geleen/Limburg


 

Buurt Online

Nederland
Limburg

 Nieuws

Algemeen Dagblad
Financieele Dagblad
Limburger
Limburgs Dagblad
Nederlands Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Volkskrant

Algemeen

046.pagina.nl
Sittard-Geleen
Sittard.nu

Brandweer

Brandweer Sittard

Kerken

Apostolisch Genootschap
Baptisten Gemeente Sittard-Heerlen

Verder zoeken

Metamonster Sittard

 

 

 

 

 

 

 

 

maandag 12 december 2005

Persbericht

Cor van Laarhoven pauselijk onderscheiden

De heer Cor van Laarhoven (70) uit Deurne nam op 26 november 2005 afscheid als bestuurslid van de Nederlandse Katholieke Sportbond (NKS) Voetbal. Voor zijn uitstekende werk kende paus Benedictus XVI hem het erekruis Pro Ecclesia et Pontifice (vert.: Voor Kerk en Paus) toe. Deze onderscheiding werd hem door de zeereerwaarde heer André Monninkhof, nationaal geestelijk adviseur van de NKS, op 10 december 2005 tijdens de Algemene Ledenvergadering van de NKS in Vught opgespeld.

Sinds 1979 was de heer Van Laarhoven lid van een districtsbestuur (eerst in district Zuid I en nadien in district Zuid II) en vanaf 1993 ook van het landelijke bondsbestuur. Zijn talenten, van beroep was hij leraar, stelde hij ook ter beschikking aan de opleiding van jeugdkaderleden van de lidverenigingen van NKS-Voetbal. Van zijn bestuurlijke kwaliteiten is ook ruimschoots gebleken, want tot april 1994 was hij lange tijd wethouder van de gemeente Deurne geweest.

Binnen het bondsbestuur van NKS-Voetbal behartigde de heer Van Laarhoven sinds 1993 de portefeuille 'Ondersteuning Clubbesturen'. Hierdoor gaf hij invulling aan de primaire doelstelling van NKS-Voetbal.

Ook bij verenigingen is de heer Van Laarhoven bestuurlijk actief geweest. Van 1955 - 1963 was hij bestuurslid, en later voorzitter, van de vereniging Mifano uit zijn geboorteplaats Mierlo. Later was hij in de periode 1970 - 1982 ook nog voorzitter van de vereniging SJVV in zijn woonplaats Deurne. Van beide verenigingen is hij erevoorzitter.

Redactie Maartje Pronk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

 

 

Overheid

Gemeente Sittard

Politie

Politie Zuid Limburg

Politiek

CDA Sittard
D66 Sittard-Geleen-Born
VVD Geleen-Sittard-Born

Zoeken

 

Handig

Nederlandse Spoorwegen
OV Reisinformatie
Plattegronden
Telefoongids

Clubs

Bewonersclub Eisenhowerstraat