Welgelegen Online
portal voor Welgelegen
Platform tot samenwerking voor de bewoners van Welgelegen/Utrecht

Buurt Online

Nederland
Utrecht

Nieuws

Algemeen Dagblad
Financieele Dagblad
Nederlands Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Utrechts Nieuwsblad
Volkskrant

Algemeen

Utrecht-Plaza

Verder zoeken

Metamonster Welgelegen

Donderdag 28 december 2000

Een nieuwe vorst, een nieuwe munt
Van onze correspondent: Rogier Schravendeel

Het Nederlands Muntmuseum in Utrecht toont van 4 december 2000 t/m 30 november 2001 de vijfde in de reeks van zes tentoonstellingen over de nieuwe muntgeschiedenis van het Koninkrijk der Nederlanden, onder de titel: 'Een nieuwe vorst, een nieuwe munt'.

In deze vijfde tentoonstelling staat de muntgeschiedenis tijdens de regeringsperiode van Koningin Juliana (1948-1980) centraal.
Het Nederlands Muntmuseum toont als enige museum in Nederland permanent een overzicht van de nationale muntgeschiedenis van de Nederlanden. In de expositie 'Vrij door de Wet' wordt, tot en met 23 februari 2001, aandacht besteed aan het muntwezen tijdens de Bataafse Republiek (1795-1806). De Nederlandse ontwerpen voor de Euro worden tot en met 2002 getoond.
Vanaf dinsdag 2 januari zal aandacht aan de introductie van de Euro worden geconcentreerd in het nieuwe Eurokabinet van het museum.

Het Nederlands Muntmuseum, Leidseweg 90, 3531 BG Utrecht, is geopend op werkdagen van 10.00-16.00 uur. Zaterdag openstelling voor groepen op afspraak. Vanwege collectieve sluiting van het Muntgebouw is het museum gesloten van 27 tot en met 29 december 2000.

Dinsdag 12 december 2000

'Buurt moet nú online'

Schiphol-president G. Cerfontaine ziet miljardeninvesteringen in internet als oplossing voor problemen grote steden, aldus een artikel in de Volkskrant van vandaag. De computer kan de sociale wonderolie worden voor achterstandswijken in de grote steden, aldus de strekking van het artikel. De buurt moet nú online, zegt Cerfontaine.

Daar kunnen burgers boodschappen doen, lotgenoten vinden met dezelfde problemen, afspraken maken en buren zoeken met dezelfde interesses. De gemeenschapszin wordt door internet versterkt, de sociale cohesie wordt groter. Het is een kans voor mensen om te communiceren, om informatie te delen. de burgers worden weer een machtsfactor, als zij overal het internet op kunnen.

Aldus de Schiphol-president. Het behoeft geen betoog dat Buurt Online zich volkomen aansluit bij de woorden van Cerfontaine.

Vrijdag 27 oktober 2000

Buurt Online overgedragen

Enige dagen geleden is het Buurt Online-project door de Zeeburgse initiator NetBeheer BV definitief overgedragen aan een groep buurtredacteuren. Het is de bedoeling dat de buurtredacteuren op landelijke schaal het Buurt Online-idee gaan uitdragen. De initiator van Buurt Online en eigenaar van NetBeheer BV, Rogier Schravendeel, zal betrokken blijven bij het project en zich vooral gaan concentreren op nieuwe vormen van het inschakelen van het Internet als buurtbindende factor. Daarbij wordt samenwerking met diverse lokale welzijnsorganisaties gezocht. Ook wordt gesproken met Amsterdamse Stadsdeel Zeeburg in verband met een mogelijke integratie van het zogenaamde digitale trapveldje.

Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

Overheid

Gemeente Utrecht
Gemeente Utrecht (Staatscourant)

Politiek

GroenLinks Utrecht
ChristenUnie Utrecht
D66 Utrecht
Leefbaar Utrecht
PvdA Utrecht
SP Utrecht

Welzijn

Centrale Vacaturebank voor Vrijwilligerswerk
Werklozenbond

Zoeken

Handig

Nederlandse Spoorwegen
OV Reisinformatie
Plattegronden
Telefoongids