Utrecht Online
portal voor Utrecht
Platform tot samenwerking voor de bewoners van Utrecht/Utrecht

 

Buurt Online

Nederland
Utrecht

Vraag en Aanbod

Buurten

Centrum
Hoograven
Kanaleneiland
Leidsche Rijn
Lombok
Lunetten
Majellapark
Noord-West
Oudwijk
Rivierenwijk
Schepenbuurt
Tuindorp
Tuindorp Oost
Welgelegen
Wittevrouwen
Zuilen

 

maandag 21 april 2008

Persbericht

Ben ik Goed voor mijn Wijk

Debatcentrum TUMULT

23 april 2008

Praat en denk mee in het wijkgesprek over uw buurt.

Woensdag 23 april vindt bij debatcentrum TUMULT in Utrecht de slotbijeenkomst van de debatreeks 'de Verborgen Stad' plaats.

Na vijf bezoeken aan verschillende wijken in de stad, wordt vanavond de karavaan van initiatieven en wijkbewoners die 'goed zijn voor hun wijk' gepresenteerd.

De reeks 'De Verborgen Stad' heeft de afgelopen maanden de wijken Kanaleneiland, Lombok, Overvecht, Hoograven en Leidsche Rijn bezocht. Hierbij stond Nieuw Cultureel Burgerschap centraal en kwamen diverse burgerinitiatieven aanbod. Burgerinitiatieven van mensen die de wijken maken en zorgen voor samenhang in tijden van globalisering en internet. Maar wat was dat ook weer: Nieuw Cultureel Burgerschap? En wat heeft dat met de verschillende actieve bewoners van de Utrechtse wijken te maken? Hoe staan die in dit Heldenjaar in de kijker? Vanavond komen deze initiatieven nog een keer aan bod en geeft wethouder Cees van Eijk zijn visie op de toekomst. Dit keer vindt het debat plaats in het centrum van de stad bij debatcentrum TUMULT aan het Domplein.

Met o.a.: Soheila Najand, Stichting InterArt; Cees van Eijk, wethouder Integratie Utrecht; Anita Afshar, Moedercentrum de Stabij; Fatima Rahrouh, Ladyfit en Judith Metz, 't Groene Sticht. Met columns van o.a.: Pax, artistiek leider St. Habek. Soula Notos, stand up comédienne en Chris Keulemans, publicist treden op als moderators.

Datum: woensdag 23 april 2008
Tijd: 20.00 -21.30 uur
Locatie:TUMULT, Domplein 5, Utrecht
Entree vrij

voor meer informatie...>>

Redactie Maartje Pronk

 


vrijdag 9 november 2007

Persbericht

VerzamelaarsJaarbeurs

de hemel op aarde voor verzamelaars

Jaarbeurs Utrecht

17 - 18 november 2007

In het weekend van 17 en 18 november 2007 is de najaarseditie van de VerzamelaarsJaarbeurs in Utrecht, waar ruim 40.000 bezoekers worden verwacht.

Zoals altijd in combinatie met de Mega Platen & CD Beurs. Tijdens dit grootste verzamelevenement van Europa exposeren en presenteren zo’n 2000 standhouders uit binnen en buitenland het meest waardevolle uit hun collecties en bieden veel exclusieve collector items te koop of te ruil aan. Voor wie houdt van rondstruinen op rommelmarkten en snuffelen in antiekzaken is deze halfjaarlijkse VerzamelaarsJaarbeurs de hemel op aarde.

Voor iedere verzamelaar, maar ook voor iedere andere belangstellende, is er echt van alles te vinden op het gebied van antiek, curiosa , meubelen, speelgoed, munten, postzegels, poppen, aardewerk, boeken, schoolplaten, Verkadealbums, enz. Een vaste deelnemer op standplaats 8407, de eerste stand links bij ingang hal 8 Curiosa is verzamelaar Anton Siedsma uit Hoofddorp.

Op zijn stand kunnen allerlei oude, nostalgische Plaatjesalbums, waaronder de bekende Verkade albums van Jac. P. Thijsse, worden ingekeken, geruild, gekocht, verkocht en ook getaxeerd. Iedereen wordt aangeraden verzamelwaar als plaatjesalbums en/of losse plaatjes naar deze stand mee te nemen.

voor meer informatie..>>>Verzameljaarbeurs

Redactie Maartje Pronk

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 

Zelf buurtredacteur of beheerder worden?

Jij kunt ervoor zorgen dat het laatste nieuws, activiteiten en interessante links met betrekking tot jouw buurt via Buurt Online op het web komt.

Meld je snel bij ons aan.