Valkenswaard Online
portal voor Valkenswaard
Platform tot samenwerking voor de bewoners van Valkenswaard/Noord-Brabant

 

Buurt Online

Nederland
Noord-Brabant

Nieuws

Algemeen Dagblad
Brabants Dagblad
Eindhovens Dagblad
Financieele Dagblad
Nederlands Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Volkskrant

Algemeen

0495.pagina.nl
Digitale Stad Valkenswaard
Phil FondsBuurten

Kempenland Online

Welzijn

Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant

Kerken

Parochie Valkenswaard-Noord

Verder zoeken

Metamonster Valkenswaard

 

2 april 2004

Persbericht

Artisan Printing Service: zien doet geloven

Eerste Tampoprint DMD machine geleverd in Valkenswaard.

Digitaal drukken op harde materialen.

Deze toepassing is met name geschikt voor de kunststofindustrie, maar Artisan zet de nieuwe machine ook in voor promotionele producten. Ook is de Tampoprint uitermate interessant voor standbouwers, i.v.m. de hoge kwaliteit die deze machine levert. Daarnaast is de Tampoprint DMD ideaal als het gaat om het produceren van kleinere series. Je hebt immers niet meer te maken met allerlei voorbereidingshandelingen die geld kosten, zoals het scheiden van een bestand in vier kleuren, het maken van de films en het vervaardigen van de screens voor een zeefdrukmachine. Gewoon een kwestie van het bestand in de computer laden en printen maar. De machine kan objecten bedrukken tot een afmeting van 1,5 bij 2,5 meter en een dikte van maar liefst 15 centimeter.

Demonstratiedag
Om iedereen in de gelegenheid te stellen met eigen ogen te zien wat de Tampoprint allemaal kan, organiseert Artisan op vrijdag 9 april een demonstratiedag. Deze begint om 9.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Iedereen die geïnteresseerd is in digitaal drukken is welkom. Dat kunnen interieurbouwers zijn, maar bijvoorbeeld ook sanitairfabrikanten, reclamebureaus, tegelfabrikanten en noem maar op. Zien doet geloven' is toch de uitdrukking?

Voor meer informatie:
Artisan Printing Service BV
De Vest 2
5555 XL Valkenswaard
Tel : 040 - 20 42 485
Fax : 040 - 20 16 946
E-mail: artisan@valkenswaard.com
Internet:www.artisanbv.nl

Redactie Maartje Pronk

 

 

maandag 13 januari 2003

Persbericht van Arie Philips

Een Carnavaleske avond in Valkenswaard

Ruim 6.500 Euro voor Phil Fonds project.

Voor de inrichting van een opvanghuis voor 40 dove kinderen in Manilla, heeft afgelopen zaterdag een carnavaleske avond in Valkenswaard 6.620 Euro opgebracht. Een uitverkochte zaal, loterij en bijdrage van Zalencentrum De Graver was goed voor 3.310 euro.

Voor de Phil Fonds projecten op de Filippijnen verdubbelt de Nationale Commissie voor Duurzame Ontwikkeling (NCDO) altijd de opbrengst van dit soort acties.


Met deze avond, waar alle artiesten gratis voor dit goede doel hebben opgetreden, heeft de organisatie weer een bijzonder leuke avond neergezet vol variatie die voor volgend jaar weer een uitverkochte zaal garandeert. Het Phil Fonds dank alle gasten en medewerkerden met een welverdiend SALAMAT PO (bedankt met veel respect).

Redactie Maartje Pronk

 Persbericht van Arie Philips

Nieuwjaarsbijeenkomst

Hartelijke dank voor uw goede wensen en belangstelling.
Het was een bijzonder geslaagde middag die ons tevens weer een paar nieuwe vrienden voor de kinderen heeft opgelevert.
Op z'n Filippijns SALAMAT PO!

Redactie Maartje Pronk


 

maandag 6 januari 2003

Phil Fonds Persbericht

Phil Fonds Nieuwjaarsbijeenkomst

Zaterdag 11 januari

Het is ons een eer en een genoegen alle vrienden en sympathisanten van het Phil Fonds weer uit te nodigen voor onze gezellige nieuwjaars-bijeenkomst in De Graver te Valkenswaard.

Graag wensen wij u persoonlijk het allerbeste voor het nieuwe jaar.

Het afgelopen jaar hebben wij weer veel foto’s en video-opnamen gemaakt van de kinderen en onze diverse projecten op de Filippijnen. Wij zullen u graag een en ander tonen.

Van 13.30 tot 18.00 uur bent u van harte welkom.

De Graver vindt u aan de Kerstroosstraat 20 in Valkenswaard.

Redactie Maartje Pronk

 

 

20 december 2002

Phil Fonds Persbericht

Een Kerstdroom?


Israel Peligro, 14 jaar, uit een familie met negen kinderen, waarvan er zes blind zijn. Zijn moeder, Clarita, 56 jaar, is ook blind. De familie is arm, maar Clarita heeft haar kinderen hoge waarden en ambitie geleerd. Hun kleine huisje in Pasay City op de Filippijnen is schoon en ordelijk. Niemand van de familie bedelt. Isreal’s familieleden werken als blinde masseurs voor hun dagelijks noden.

Zijn familie heeft voor Israel hoge idealen. Nu, met de hulp van Nederlandse vrienden die hem hebben “geadopteerd” via het Phil Fonds uit Valkenswaard, zetten zij in op Hoge School en een professionele carrière. Israel hoopt het komend schooljaar te slagen en naar de Havo te kunnen gaan. Om zijn dankbaarheid te tonen aan zijn Nederlandse vrienden, de familie Deen uit Valkenswaard, zorgt hij voor hoge cijfers.

In een ander deel van Metro Manila ontmoeten wij de blinde Oliver Galo. Hij ziet er verlangend naar uit om straks naar de vierde klas te kunnen. Maar het oudste kind van Mamerta is bang dat hij zijn opleiding moet stoppen als er oorlog uitbreekt tussen India en Pakistan, waar zijn vader werkt. Oliver weet dat hij nog een lange weg zal moeten gaan en dat het moeilijk zal worden als zijn pa werkloos wordt, maar hij en zijn moeder houden de droom vast die het Phil Fonds ontstoken heeft. Oliver is "geadopteerd" door familie de Bot uit Lommel.

Twee verschillende jongens met verschillende noden. Het Phil Fonds uit Valkenswaard heeft dat goed door en geeft direct aangepaste hulp aan een groot aantal gehandicapte kinderen op de Filippijnen met hun vriendenplan en indirect aan 7000 kinderen via hun bijzonderonderwijsprojecten over een groot aantal instellingen. Zie www.philfonds.nl

De voorzitter van het Phil Fonds, Arie Philipsen en zijn Filippijnse vrouw Adelina, hebben veel respect voor de Fillippijnse regering die gratis onderwijs geeft aan deze speciale kinderen. Maar door armoede kunnen ouders of verzorgers vaak de hoge kosten voor transport naar school niet betalen. Het Phil Fonds tracht die kinderen te helpen, die zonder hulp van derden geen kans hebben om gebruik te maken van hun recht op onderwijs, middels dat vriendenplan.

Met het vriendenplan beogen zij een sterke persoonlijke band tussen kind en sponsor. Het Phil Fonds wordt, zowel in de Filippijnen als in Nederland, geleid door onbetaalde vrijwilligers, waardoor zo goed als 100% van de bijdrage van € 14,- per maand ook bij het kind terecht komt.

Niet alleen volwassenen, maar ook groepen schoolkinderen helpen op deze manier. Zo hebben de kinderen van basisschool de Vlaswiek uit Valkenswaard de blinde Danilo geadopteerd en de kinderen van de Bonkelaar uit Waalre de dove Anaditha. Basisschool de Windroos helpt momenteel met de inrichting voor een opvanghuis voor 40 dove kinderen en de Sint Servatiusschool uit Borkel en Schaft leert haar kinderen delen met de Communivieringen.

Fortaleza Tresvalles, hoofd van de Blinden School, heeft dit jaar 100 kinderen. Het Phil Fonds heeft de school geholpen met verschillende donaties en ondersteund meerdere activiteiten van haar.

Zo ook op de School voor Doven, met zo’n 800 kinderen.

De Bonkelaar uit Waalre heeft met een sponsorloop ruim 14.000 Peso bijeen gelopen om hen en hun Anaditha het Internet op te helpen, zodat zij nu rechtstreeks kunnen communiceren. Dit jaar hebben zij Anaditha persoonlijk mogen verwelkomen. Een sponsor en de Nederlandse regering hebben haar vliegreis hiervoor betaald. Anaditha ging op 10 jarige leeftijd voor het eerst naar school, zit nu in de eerste klas van de Havo en droomd ervan om later lerares wiskunde te worden.

Op de Filippijnen zijn ruim 70.000 gehandicapte kinderen in de schoolgaande leeftijd. Slechts 7.000 hiervan gaan momenteel naar school. De vrijwilligers van het Phil Fonds dromen ervan om dit aantal op korte termijn te kunnen verdubbelen. Helpt u mee deze mooie droom waar te maken?

U kunt helpen met uw "Kerstbijdrage" op giro 4166 t.n.v. Phil Fonds Valkenswaard.

Redactie Maartje Pronk


 

maandag 30 september 2002

Phil Fonds Persbericht

Vincent Bijlo komt naar Valkenswaard voor een Phil Fonds Benefietavond.

Woensdag 20 November geeft Vincent Bijlo, de blinde cabaretier en commissielid van het Phil Fonds, een benefietavond in Cultuurcentrum De Hofnar.

De toegangprijs bedraagt 15,00 Euro en komt geheel ten goede aan de inrichting van een opvanghuis in Manilla voor 40 dove kinderen, die momenteel te ver van school af wonen om onderwijs te kunnen volgen. De Nederlandse Commissie voor Duurzame Ontwikkeling (NCDO) verdubbeld voor dit doel de opbrengst van deze avond.

Vincent: Zien was op vakantie met mijn ouders, zien was zitten op mijn vaders schouders, Zien is voelen aan scheve bomen, zien is horen hoe de golven op het strand komen, Als je alleen kijkt, dan zie je niets, pas als je samen kijkt dan zie je iets: Dan zie je mij, dan zie ik jou, vertrouw jij mij, vertrouw ik jou, hou jij van mij en ik van jou.”

Het Cabaret begint om 20.15 uur en zal na afloop worden voortgezet met een gezellige avond in de foyer van De Hofnar, daar kunt u ook vragen stellen aan de dove Anaditha en Veron, directeur van Handicap Centre Lourdes. Muziekgezelschap Papillon zorgt voor de gezellige noot.

U geniet van een geweldige avond én u helpt het Phil Fonds helpen.

Het Phil Fonds biedt op een directe en kleinschalige manier hulp aan kinderen met een handicap in de Filippijnen voor het volgen van (speciaal) onderwijs en bij het opzetten van opleiding- en welzijnsprojecten voor hen. Het Phil Fonds helpt deze kinderen zoveel mogelijk in hun eigen omgeving. De steun is specifiek gericht op die kinderen die zonder tussenkomst weinig of geen kans op onderwijs en/of welzijn hebben.

De kaartverkoop van DE HOFNAR is geopend op maandag tot en met zaterdag van 16.00 tot 20.00 uur. Van maandag t/m vrijdag kunt u telefonisch kaartjes bestellen tussen 14.00 en 17.00 uur. Tel: (040) 207 40 20
Ook zij er weer kaartjes te bestellen bij het Phil Fonds. Tel/fax: (040) 20 167 20. of via e-mail info@philfonds.nl

Redactie Maartje Pronk


 

maandag 16 september 2002

Phil Fonds Persbericht


Basisschool De Bonkelaar rechtstreeks in contact met Manilla

Kinderen van basisschool De Bonkelaar in Waalre hebben, begin dit jaar, met een sponsorloop het geld bijeen gebracht om de Dovenschool in Pasay City in Metro Manilla te helpen aan een Internet aansluiting en hebben nu rechtstreeks contact met elkaar.Rechtstreeks contact met hun eigen vriendinnetje Anaditha Angcay en alle andere kinderen van de Dovenschool in Manilla. De kinderen van De Bonkelaar helpen Anaditha, via het Phil Fonds Valkenswaard, naar school en onderhouden al enige jaren vriendschappelijke banden met elkaar. Eerst per luchtpost met het sturen van brieven en tekeningen, maar nu kan het super snel per e-mail.

Dove kinderen hebben vaak een grote achterstand in taalontwikkeling en zijn daardoor ook vaak eenzaam. Met Internet en e-mail gaat er een compleet nieuwe wereld voor hen open. Het Phil Fonds is momenteel dan ook erg actief om de diverse scholen met dove kinderen te voorzien van een computer met internetaansluiting. Vorige week was het dan zover voor de school van Anaditha en inmiddels wordt er druk gebruik van gemaakt. Het wordt echter allemaal nog spannender voor de kinderen in Waalre, want in november komt Anaditha naar Nederland. Haar vliegticket wordt betaald door de NCDO (Nederlandse Commissie voor Duurzame Ontwikkeling) en is zij te gast bij vrijwilligers van het Phil Fonds in Valkenswaard. Uiteraard staat er een bezoek aan De Bonkelaar op het programma, maar ook aan een groot aantal andere scholen die het Phil Fonds de afgelopen jaren hebben gesteund.

Het Phil Fonds wil graag een warme persoonlijke band scheppen tussen de gehandicapte kinderen op de Filippijnen en hun vrienden in Nederland. Wilt u zelf vriend worden van een gehandicapt kind, dan kunt u het Phil Fonds benaderen via telefoon: 06-20693400, per e-mail: info@philfonds.nl of op www.philfonds.nl

Voor de kinderen van De Bonkelaar, een actie die alle lof verdient.

Hartelijk dank. Op z’n Filippijns, Salamat Po!

Redactie Maartje Pronk

 

donderdag 5 september 2002

persbericht

Het Phil Fonds zoekt dringend vrienden voor haar kinderen

Het Phil Fonds is dringend op zoek naar nieuwe Nederlandse vrienden die een blind, doof of meervoudig gehandicapt kind willen steunen. De Stichting Phil Fonds biedt op een directe en kleinschalige manier hulp aan kinderen met een handicap in de Filippijnen voor het volgen van (speciaal) onderwijs en bij het opzetten van opleiding- en welzijnsprojecten voor hen. Het Phil Fonds helpt deze kinderen zoveel mogelijk in hun eigen omgeving. De steun is specifiek gericht op die kinderen die zonder tussenkomst weinig of geen kans op onderwijs en/of welzijn hebben.

Geluid is erg belangrijk. Het kan als waarschuwing dienen, het vertelt wat er om je heen gebeurt en het is erg belangrijk in het contact met andere mensen. Niet alleen omdat je hoort wat iemand zegt, maar ook hoe die persoon het zegt. Het belang van deze informatie wordt vaak onderschat. Doof geboren kinderen hebben geen taalontwikkeling gehad. De woorden Mama en Papa hebben zij als baby gemist. Vaak hebben ouders zelf een soort gebarentaal ontwikkeld die helemaal niet overeenkomt met wat ze later op school leren. Omdat dove kinderen niets horen, missen zij al deze informatie en alle terloopse informatie waarbij je als horende niet eens bij stilstaat. (Hoe weet een dove dat de trein opeens vanaf een ander perron vertrekt als dat omgeroepen wordt?). Een voor horende vanzelfsprekende informatiebron als de radio is uiteraard niet toegankelijk en de televisieprogramma’s worden in de Filippijnen niet ondertiteld. Even telefoneren om iets te vragen? Dit heeft tot gevolg dat dove kinderen met een structureel informatietekort te kampen hebben en pas later als ze zes, zeven, acht of zelf achtien jaar zijn en voor het eerst naar school gaan een taal moeten leren en ontwikkelen. Een gigantische achterstand om in te halen en een enorme honger naar contact. Misschien contact met U?

WORDT VRIND VAN EEN GEHANDICAPT KIND!

Het openbaar basis- en middelbaar onderwijs is gratis op de Filippijnen. Dit geld ook voor gehandicapte kinderen. Maar door de grote armoede kunnen ouders of opvoeders de extra kosten die het volgen van onderwijs voor gehandicapten met zich meebrengt, niet betalen. Extra kosten voor begeleiding, opvang, vervoer.

Voor een maandelijkse bijdrage van 14,- Euro kunt u VRIEND worden van een blind, doof of meervoudig gehandicapt kind. U kunt zelf kiezen uit een wachtlijst van ruim 100 hulpbehoevende kinderen en ontvangt van het Phil Fonds de persoonlijke gegevens van het gekozen kind en kunt als u dat wilt zelfstandig met hem of haar corresponderen (in het Engels). Antwoorden welke u ontvangt in het Filippijns en/of braille zullen de Phil Fonds-vrijwilligers graag voor u vertalen.

Voor meer informatie: Tel: 040-2016720 of 06-20693400, E-mail: info@philfonds.nl , Of kijk op www.philfonds.nl


U kunt uiteraard ook helpen met een eenmalige donatie.

Groot of klein, het is altijd welkom op: Giro 4166 t.n.v. Phil Fonds Valkenswaard.


Namens de kinderen bij voorbaat Hartelijke Dank!

Op z’n Filippijns: SALAMAT PO!

Redactie Maartje Pronk

 

Vrijdag 9 augustus 2002

PHIL FONDS PERSBERICHT VANUIT MANILA

232 Vrijwilligers erbij voor het Phil Fonds.

Om stil van te worden. Of we de Koningin bij ons hadden. Alle 232 SPEDkinderen (Special Education) en een groep genodigden wilden Het Phil Fonds bedanken en eren. De Batino School in Quezon City heeft heel snel een feestprogramma in elkaar gedraaid om de vrienden uit Nederland te vermaken met de geschonken middellen. Een deel van het klaslokaal was heringericht en voorzien van de naam van het Phil Fonds.

Voor foto en videokamera hebben we officieel de spullen overgedragen aan de school en ontvingen we uit handen van de directrice mevrouw Opena een Oorkonde voor het Phil Fonds om alle vrienden in Nederland ook

officieel te bedanken.

We werden ook hier weer vergast op zang, dans en muziek. De Kareokeversterker voldoet uitstekend en met begeleiding van een blind meisje op het Keyboard werdt uit volle borst gezongen door de groep blinden. Voor de grote groep dove kinderen is de PhilipsTV samen met de VCDspeler een geweldige uitkomst om visuele instructieprogramma’s af te spelen.

Ook zij hadden en lied ingestudeerd, maar dan in gebarentaal. Erg indrukwekkend en ik had er een krop van in de keel. De computer is nog niet in gebruik omdat we nog bezig zijn daarop de noodzakelijke software te installeren, maar de plaats waar hij komt te staan is al gereserveerd. Bovendien zijn we nog op zoek naar iemand die een paar leerkrachten wegwijs kan maken met het blindenprogramma JAWS, maar dat gaan we de komende week nog regelen met mensen van de Blindenbond. Hartverwarmend als je ziet dat de hulp zo goed terecht komt en ook zo enorm gewaardeerd wordt.

Fijn dat we ook hier weer persoonlijk met de kinderen konden praten. Wij hebben hen uitgelegd dat wij slechts de helpende handen zijn tussen hen en de sponsoren in Nederland. Dat de vrienden in Nederland het heel belangrijk vinden om te helpen bij opleiding. Opleiding is de enige manier voor deze kinderen om te ontsnappen aan armoede en bedelstaf. Ook dat de meeste Nederlandse vrienden niet rijk zijn, maar gewone mensen. Die vaak hard moeten werken voor hun dagelijks onderhoud en een bedrag afstaan van hun salaris of pensioen om deze kinderen een klein beetje te kunnen helpen en te motiveren, maar dat ze het zelf waar moeten maken. Dat ze zelf hun talenten moeten ontwikkelen voor hun eigen toekomst. Dat ze een voorbeeld moeten zijn voor andere gehandicapten en ook die moeten motiveren om naar school te gaan. Dat ze allemaal vrijwilliger zijn voor het Phil Fonds en op onze blijvende steun kunnen rekenen. Zo heeft het Phil Fonds er 232 vrijwilligertjes bij die op zoek gaan naar gehandicapte kinderen die nog niet naar school gaan.

Wil u ons helpen helpen? Giro 4166 t.n.v. Phil Fonds Valkenswaard.
Voor meer informatie www.philfonds.nl of tel: 06-20693400.

Redactie Maartje Pronk

 

Maandag 5 augustus 2002

PHIL FONDS PERSBERICHT VANUIT MANILA

Kinderen van basisschool De Veldhof in Eygelshoven hebben tijdens de vastenactie 1172,- Euro bijeen gelopen voor de 232 gehandicapte kinderen van basisschool Batino in Quezon City op de Filippijnen. Maandag 5 augustus hebben vrijwilligers en de voorzitter van het Phil Fonds een bezoek gebracht aan de Batino school en zijn met het wenslijstje van de school aan het winkelen geslagen. Op de school wordt lesgegeven aan blinde, dove en geestelijkgehandicapte kinderen binnen het reguliere onderwijs, maar het ontbrak hen aan de nodige (moderne) apparatuur.

Voor de Special Education kinderen (SPED) zijn nu, mede dankzij De Veldhof, diverse klaslokalen ingericht met apparatuur. Voor blinden en doven is communicatie erg belangrijk en is een computer aangeschaft met speciale software en compleet met computerbureau, aanpasbare stoel en printer.

.

Voor muziekonderwijs is een groot keyboard met muziekdatabank aangeschaft en een Karaokeset met 2 goede microfoons. Een grote TV met VCD-speler in een verrijdbaar meubel om in de verschillende klassen te kunnen gebruiken met verschillen instructie CD’s, alsmede een draagbare CD-speler en veel speciaal speelgoed en instructiemateriaal.

Aangezien de voorzitter van het Phil Fonds, Arie Philipsen, een voormalig officier is van Philipsbrandweer te Eindhoven, is gekozen voor kwaliteit en draagt de meeste electronica in school dan nu ook de naam Philips. Philips staat nu nummer 1 bij de gehandicapte Filippino’s in de Batino school, Lets make things better! Misschien dat Philips bij de volgende school een keer (gratis) wil helpen om ook hier een en ander beter te maken. Alle eer dit keer dus voor bassisschool De Veldhof in Limburg. Van het Phil Fonds, schooldirectie, leerkrachten en SPEDkinderen een welgemeend SALAMAT PO! (Bedankt met veel respect!) voor deze prachtige Vastenactie.

Wilt u het Phil Fonds helpen helpen? Giro 4166.

Voor meer informatie 06-20693400 of www.philfonds.nl

Redactie Maartje Pronk

 

Dinsdag 21 mei 2002

ingezonden bericht van Arie Philipsen

Het Phil Fonds en Hart voor Polen ontvangen elk € 450,= van de stichting Validus Culinair Valkenswaard. Beide goede doelen die hun basis in Valkenswaard hebben kunnen dit geld heel goed gebruiken. Hart voor Polen brengt vakantievreugde in de harten van Poolse kinderen en het Phil Fonds helpt hiermee gehandicapte kinderen op de Filippijnen naar school.

Zet vast in uw agenda: zaterdag 14 en zondag 15 september is er weer een Culinair Valkenswaard Cultureel in het centrum van Valkenswaard.

Redactie Maartje Pronk

 

Maandag 1 april 2002.

 

Op bijgaande foto’s: Meester Frans met de kinderen die de donatie overhandigen aan de voorzitter van het Phil Fonds.

Persbericht.

Kinderen van basisschool De Vlaswiek in Valkenswaard spaarden 318,34 Euro bijeen voor het Phil Fonds.

In het kader van de vastenactie hebben de leerlingen van basisschool De Vlaswiek dit jaar besloten om de projecten van het Phil Fonds uit Valkenswaard te ondersteunen. Het Phil Fonds is op de Filippijnen actief bezig om gehandicapte kinderen naar school te helpen. Een doel dat juist in het onderwijs erg aanspreekt. Schoolkinderen voor schoolkinderen. Het bijzondere van het Phil Fonds is dat de Nederlandse regering de opbrengst voor hun projecten nog verdubbeld. Totaal levert deze actie dus 636,68 Euro op. Hiervoor kan Danilo Plaza, een doof jongetje van 11 jaar, ruim 3,5 jaar naar school worden geholpen.

Al meer dan 12 jaar zet het Phil Fonds zich in voor kinderen die door een handicap minder mogelijkheden hebben dan hun leeftijdgenoten. Voor hen is het veel moeilijker om een volwaardige plaats in de samenleving te verwerven. Opleiding is, ook voor deze kinderen, de meest doeltreffende opstap naar zelfstandigheid en welzijn.

Op school is eerst uitvoerig aandacht besteed aan de omstandigheden op de Filippijnen alvorens aan de kinderen gevraagd is hiervoor geld in te zamelen. Eén van de scholieren, Sander Peters, heeft het Phil Fonds bij meester Frans voorgedragen. Sander is namelijk de jongste ( 9jr.) vrijwilliger van het Phil Fonds. Regelmatig helpt hij bij acties en bij het promoten. Zo ook op zijn school, met dit resultaat als gevolg.

Het Phil Fonds werkt zowel in Nederland als op de Filippijnen met onbetaalde vrijwilligers en heeft een vrijwel kosteloze organisatie. De ontvangen donatie gaat dan ook voor 100% naar Danilo, die nu ook een beetje bij de Vlaswiek hoort.

Donderdagmiddag 28 maart hebben vrijwilligers van het Phil Fonds op De Vlaswiek uitleg gegeven aan de groepen 5, 6, 7 en 8. De leerlingen hebben in het kort kennis gemaakt met het brailleschrift en gebarentaal en er is een videoband vertoont. Het Phil Fonds hecht ook groot belang aan directe contacten. Een aantal kinderen gaat tekeningen maken om op te sturen naar Danilo op de dovenschool in Manilla, in de hoop dat ze natuurlijk ook tekeningen terug ontvangen. Voor iedereen een leuke en leerzame middag. Indrukwekkend en leerzaam om in de video te zien dat doven zelfs met gebarentaal in de kerk kunnen zingen. Leuk om later te zien dat de kinderen op straat hun eigen naam in gebarentaal stonden te spellen.

Het Phil Fonds werkt zowel in Nederland als op de Filippijnen met onbetaalde vrijwilligers en heeft een vrijwel kosteloze organisatie. De ontvangen donaties gaat dan ook voor 100% naar het doel. Voor meer informatie kunt u bellen naar 06-20693400 of kijkt u gewoon even op hun website www.philfonds.nl, U kunt hen ook rechtstreeks steunen via giro 4166.

Voor de Vlaswiekertjes, een actie die alle lof verdient.

Danilo Plaza uit Manilla.

Op z’n Filippijns, namens Danilo, Salamat Po!

Arie Philipsen,

voorzitter Phil Fonds Valkenswaard.

Redactie Maartje Pronk

 


 

 

Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

Overheid

Gemeente Valkenswaard
Gemeente Valkenswaard (Staatscourant)

Politiek

CDA Valkenswaard
PvdA Valkenswaard
SP Valkenswaard

Zoeken

Handig

Nederlandse Spoorwegen
OV Reisinformatie
Plattegronden
Telefoongids