Wageningen Online
portal voor Wageningen
Platform tot samenwerking voor de bewoners van Wageningen/Noord-Brabant

 

Buurt Online

Nederland
Gelderland

Nieuws

Algemeen Dagblad
Financieele Dagblad
Gelderlander
Nederlands Dagblad
Gelders Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Volkskrant

Buurt Online

0317.pagina.nl
Wageningen.Interstad
Wageningen.org

Verder zoeken

Metamonster Wageningen

 

vrijdag 7 april 2006

Persbericht

Voorinschrijvingen

Capitulatievrijheidstocht

van start met nieuwigheidje

Als slot van de 4 en 5 mei viering wordt dit wandelevenement georganiseerd door het " Comité Caputilatie Bevrijdingstocht Wageningen" op zaterdag 6 mei 2006

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om op vrijdag 5 mei mee te wandelen en mee te doen aan het vernieuwde "Vrijheidsdefilé. Vanaf heden kunnen wandelaars zich weer inschrijven voor de tocht (en).

Deelname aan de Capitulatiebevrijdingstocht is een uitgelezen mogelijkheid de om de historische stad Wageningen en de natuurlijke omgeving te zien. Historische gebouwen in de Delftse stijl, De aula van de Universiteit en Hotel de Wereld herinneren aan de bevrijding in 1945, maar ook de omgeving als de Wageningse berg en Grebbelinie komen aan bod. De routes zijn volledig uitgepijld en in een routeboekje met aandachtspunten beschreven.

Dit jaar wordt de wandeltocht ook onderdeel van het Vrijheidsdefilé . Meer informatie vindt u onder de knop Vrijheidsdefilé. Deelname aan de wandeltocht op 5 mei krijgt een bijzonder karakter; aan het eind van de wandeling wordt u met muziek en spektakel ingehaald en toegejuicht door duizenden toeschouwers terwijl u defileert langs notabelen en veteranen uit de 2e wereldoorlog.

Startplaats 6 mei: Theater Junushoff. Starten kan vanaf 8.00 uur voor de 25 en 40 km en vanaf 9.00 uur voor de 8 en 15 km. Kosten voor deelname zijn aan de start € 3,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot twaalf jaar. Op vertoon van lidmaatschap van de wandelsportbond, krijgt men € 0,50 korting op het inschrijfgeld. Iedere deelnemer ontvangt een fraaie herinneringsmedaille.

Bij voorinschrijving kan men voor het gereduceerde tarief van € 2,50 meedoen. Voor groepen zijn er tevens ook gereduceerde tarieven. Voor meer informatie, kijkt u op www.wageningen.interstad.nl/cabeto hierop vindt u tevens meer achtergrondinformatie over deze wandeltocht. Ook kunt u contact opnemen met de VVV in Wageningen (0317) 41 07 77, www.vvvwageningen.nl

Redactie Maartje Pronk

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

Gezondheidszorg

GGD West-Veluwe/Vallei

Overheid

Gemeente Wageningen
Gemeente Wageningen (Staatscourant)

Zoeken

Handig

Nederlandse Spoorwegen
Plattegronden
Telefoongids