Waterland Online
portal voor Waterland

Platform tot samenwerking voor de bewoners van Waterland/Noord-Holland


 

Buurt Online

Nederland
Noord-Holland

Vraag en Aanbod

Nieuws

Algemeen Dagblad
Financieele Dagblad
Nederlands Dagblad
Noordhollands Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Volkskrant

 Algemeen

0299.pagina.nl

 Buurten

Marken
Zuiderwoude

Verder zoeken

Metamonster Waterland

 

 

 

woendag 13 juli 2005

Persbericht

WATERLANDERS

Expositie

16 juli - 28 augustus 2005

Galerie “De Keerweer” viert 5 jarig bestaan

Op zaterdag 16 juli a.s. jubileert galerie “De Keerweer”. Zijn 5 jarig bestaan wordt gevierd met een feestelijke opening van een nieuwe expositie “Waterlanders”. De galerie in Den Ilp is gevuld met werk van 20 kunstenaars uit Landsmeer, Oostzaan, Purmerend en Den Ilp. Daar tussen door is nog een tweede expositie te zien van oude foto’s van deze streek, afkomstig uit historische archieven. Van 16.00 tot 20.00 uur bent u van harte welkom.

Galerie “De Keerweer” is pas sinds eind vorig jaar in Den Ilp neergestreken. De oprichters, Joan Verkroost en Jan Barug, zijn rasechte Amsterdammers. Zij begonnen in de Blankenstraat. Door renovatie van de Czaar Peterbuurt moesten zij voor “De Keerweer”een nieuw onderkomen vinden. Dat werd een loods in Den Ilp.

Naast wisselende exposities van kunstenaars, is in de “De Keerweer” ook het werk van de oprichters zelf te zien. Onder “J&J”Design bieden Joan Verkroost en Jan Barug eigen meubels en objecten aan, een vorm van recyclekunst die aan oude gebruiksvoorwerpen een nieuw leven geeft.

Met de presentatie van lokale kunstenaars, hoopt “De Keerweer” uit te groeien tot een echte ontmoetingsplaats voor Waterlanders; een plek waar iedereen die van kunst houdt, naar binnen kan lopen voor een gesprek, een kop thee en veel verrassende kunst. Zaterdag 16 juli is het feest in “De Keerweer”; met hapjes en drankjes en met muzikale ondersteuning van pianist/entertainer Ben Waalwijk uit Amsterdam. De expositie “Waterlanders”duurt tot en met 28 augustus.

Redactie Maartje Pronk

 

 

vrijdag 8 april 2005

Persbericht

Waterland Kerkenland 2005

voor meer informatie: email: breur-henk-els@wanadoo.nl

Redactie Maartje Pronk

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

Overheid

Gemeente Waterland
Gemeente Waterland (Staatscourant)

Zoeken

 

Handig

Nederlandse Spoorwegen
Plattegronden
Telefoongids