Buurt Online

Nederland
Noord-Holland

Vraag en Aanbod

Nieuws

Algemeen Dagblad
Financieele Dagblad
Haarlems Dagblad
Nederlands Dagblad
NRC Handelsblad
Reformatorisch Dagblad
Telegraaf
Trouw
Volkskrant

Algemeen

023.pagina.nl

Genootschappen

Vrijmetselarij

Verder zoeken

Metamonster Zandvoort

Verenigingen

VMG-zeemansvrouwen!

 

maandag 19 juni 2006

Persbericht

Jubilerende Wibi Soerjadi

speelt Mozart, Liszt en Chopin

in Zandvoort

23 juni 2006

Op vrijdagavond 23 juni a.s. geeft Nederlands’ meest succesvolle concertpianist Wibi Soerjadi, een exclusief concert in de Protestantse Kerk aan het Kerkplein in Zandvoort.

Het concert begint om 20.15 uur en omvat werken van Mozart, Liszt, Chopin en eigen transcripties. De organisatie is in handen van Circuit Park Zandvoort en de Stichting Classic Concerts Zandvoort.

De toegangsprijs bedraagt € 40,00 per persoon.

Kaartverkoop

Voor dit concert zijn nog plaatsen beschikbaar.

Kaarten zijn te koop op de volgende verkoopadressen:

Kaashuis Tromp, Grote Krocht 3 te Zandvoort

Bruna Balkenende, Grote Krocht 18 te Zandvoort

Music Store, Kerkstraat 8 te Zandvoort

Of telefonisch bij:

Circuit Park Zandvoort telefoon 023 5740740

voor meer informatie..>>>Classicconcerts

Redactie Maartje Pronk

 


dinsdag 3 januari 2006

Persbericht

Nieuwjaarsconcert

door het

Heemsteeds Philharmonisch Orkest

Dirigent - Iman Soeteman

zondag 8 januari 2006

Uitgevoerd worden o.a.

Symponie nr. 8 - Antonin Dvorák
Intermezzo uit de opera Cavelleria Rusticana - Piedro Mascagni
Adagio uit het ballet Spartacus - Aram Katchaturian

Heemsteed Philharmonisch Orkest

Het 60 leden tellende Heemsteeds Philharmonisch Orkest staat sinds de oprichting in 1966 onder de inspirerende leiding van dirigent Iman Soeteman. Gevorderde amateur-musici maken, samen met hun dirigent, van het HPhO een ensemble waarin enthousiasme samengaat met het streven naar een hoog muzikaal niveau. De wekelijkse repetities kennen dan ook een professionele aanpak. Tot 2001 heette het Heemsteeds Philharmonisch Orkest het Heemsteeds Kamerorkest. Door de groei van het orkest en de daarmee samenhangende keuze van het repertoire werd ter voorkoming van misverstanden in binnen- en buitenland de oude naam na 35 jaar vaarwel gezegd.

Concerten en tournees: Het HPhO geeft acht à tien concerten per jaar, niet alleen in Heemstede, maar ook elders in Nederland en in het buitenland. Enkele malen is een uitwisselingstournee naar het Engelse Leamington Spa, de zusterstad van Heemstede, gemaakt. In 1987 werd een concert gegeven in Krefeld in 1988 gevolgd door een concert in Rheydt. In 2001 en 2003 werd Duitsland weer aangedaan. Nu werden in Bad Pyrmont en Bad Salzuflen meerdere succesvolle concerten gegeven. De vijf veertiendaagse concertreizen naar Japan (1988, 1993, 1997 2000 en 2005) zijn de onbetwiste hoogtepunten uit de geschiedenis van het HPhO.

Locatie: Protestantse kerk, Kerkplein 1 te Zandvoort
Aanvang: 15.00 uur (kerk open 14.30 uur)
Toegang: gratis

Na afloop van het concert wordt er collecte gehouden voor het orgelfonds
U bent van harte uitgenodigd dit concert bij te wonen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Toos Bergen telefoon 06 518 538 14 of de heer Peter Tromp telefoon 06 121 368 44,
Stichting Classic Concerts Zandvoort of kijk op www.classicconcerts.nl

Redactie Maartje Pronk

 

 

vrijdag 23 juli 2004

Persbericht

Muziek uit de regio

zaterdag 24 juli 004

op en rond de kunstmarkt in Spaarndam

Wie afgelopen zaterdag de eerste zonnige Spaarndamse kunstmarkt van dit jaar heeft gemist kan de schade aanstaande zaterdag 24 juli 2004 inhalen. Aan de Spaarndamse Westkolk strijken om 10 uur bij de muziektent opnieuw kunstenaars en muzikanten neer. De Spaarndamse kunstmarkt heeft in Nederland een goede naam. Bezoekers komen van ver en de kunstenaars staan in de rij om er te mogen staan. Het zijn dan ook echte kunstmarkten en geen verkapte braderieën. Er is geen walmende patatkraam, maar er zijn wel echte Hollandse poffertjes te koop. Er is geen mechanische achtergrondmuzak, maar er is wel eerlijke straatmuziek van Paul Marselje. In de naastgelegen Oude kerk is er om drie uur een driekwartiers concert van een klarinetkwartet. De markt sluit om 17 uur. Je kan aanstaande zaterdag om 10 uur met de rondvaartboot uit het oude stadshart van Haarlem naar de kunstmarkt over het fraaie Spaarne.

Bezoekers van de markt kunnen gratis meedoen aan de verloting van een fraai schilderij. Het is een werk van de hand van Marianne de Graaf en het zal op 14 augustus, de laatste marktdag van dit jaar, worden verloot. Het werk van Marianne de Graaf gaat al sinds jaren snel van de hand op de Spaarndamse kunstmarkt, dus er mag veel belangstelling worden verwacht voor de verloting.

Paul Marselje met Spoor 3a terug tussen de kramen

Het is voor singer-songwriter Paul Marselje even terug in de tijd. In 1971 zong hij voor het eerst op de Spaarndamse kunstmarkt en in 1973 verscheen zijn LP Spoor 3a. Die LP is dit jaar als CD verschenen en ook op de markt te koop. Hij zal er beslist na lange tijd weer eens liedjes van zingen, ergens midden op de markt tussen de kramen. Paul Marselje heeft als zanger het hart op de tong. Hij bemint, ontroert, beschouwt of bespot en bezingt zo op milde toon wat er om hem heen gebeurt. Als je het zo beziet is Paul Marselje een troubadour, ook al zegt die naam hem niet zoveel. Zijn eigen Nederlandstalige liedjes kunnen je boeien, bekoren of vrolijk maken. Onberoerd laten ze je nooit.

Ooit begon Paul Marselje in de kleine Haarlemse Waagtaveerne. Zodra zijn eigen liedjes in de zeventiger jaren wat bekender werden, kwam zijn carrière in een stroomversnelling. Er kwamen veel aanbiedingen om op te treden in clubs en kleine theaters, hij kreeg een platencontract, verzorgde radio- en televisieprogramma's en trad op bij buitenlandse festivals. Maar Nederlandse liedjes raakten uit de gratie. In de tachtiger jaren besteedde hij meer aandacht aan zijn tweede grote passie: de stad Haarlem. Hij is zelfs een tijdje raadslid en wethouder van de historische bloemenstad. Door de jaren heen schreef Paul Marselje nogal wat teksten over Haarlem en omgeving. Tegenwoordig mag je weer Nederlands zingen en wordt hij weer gevraagd om op te treden en dat doet hij nog steeds met plezier.

Mandala's van Yvonne Borgers

In één van de kramen staat Yvonne Borgers met haar mandala's. Het woord Mandala stamt uit India. Het is een cirkel waarin voor haar belangrijke dingen symbolisch worden afgebeeld. De mandala wordt door Tibetaanse monniken gebruikt tijdens de meditatie; de mandala straalt rust uit. Yvonne Borgers werkt niet vanuit een bepaalde levensbeschouwelijke overtuiging, maar puur vanuit haar gevoel. Rust, balans en evenwicht zijn voor haar belangrijk, vandaar dat het Jin-Jan teken regelmatig in haar werk terugkomt. Het leuke van mandala's is dat iedereen zijn eigen verhaal er bij kan maken. Behalve Yvonne Borgers staan op de markt ook Rosemary Thöne met bronzen beelden, Leny Mol met aquarellen, Ineke Ligtermoet met protretten, Sandra Witteman met sierraden en Reinier Blaauw met abstracte schilderijen. Wie er nog meer achter de kramen staan is te lezen op http://www.marselje.nl/kunstmarkten .

Klarinetten van Ka9i Kwartet in driekwartiersconcert
De Ka9i klarinettisten spelen bij de harmonie Soli te Driehuis. In de beginjaren timmerde het kwartet aan de weg op diverse regionale en nationale concoursen voor solisten en ensembles. De laatste jaren treden zij geregeld op in de regio.Het repertoire is mede door de instrumentatie zeer divers, variërend van klassiek tot moderne muziek, volksmuziek als klezmer et cetera. Op het programma staan onder meer werken van Kurt Weil, Jacques Brel, Gershwin en nog wat lichtere werken. De uitvoerenden zijn Anja Jansen, Irene van Westerhoven, Kees Schoorlen Carlo Nolten. Het driekwartiersconcert in de oude kerk van Spaarndam begint om 15 uur. Toegang €2,-. Kinderen jonger dan 12 jaar gratis.

Midden in recreatiegebied Spaarnwoude
Spaarndam is ook zonder de kunstmarkt een bezoekje waard. Spaarndam is één van de oudste en mooiste beschermde dorpsgezichten van ons land. Je kan er dwalen langs de oude huisjes aan de hoge oude Ydijk of langs het water bij Taanplaats en Riet-pol. Aan de Westkolk kan je bijkomen op een fraai terras of je gaat naar het beeldje van Hans Brinkers met-z'n-vinger-in-de-dijk, boven één van de vijf sluisjes. Spaarndam ligt midden in het recreatiegebied Spaarnwoude (met water, bossen, vele kilometers fietspad en talloze andere sportieve recreatiemogelijkheden) en is daardoor een ideale fietsbestemming vanuit Haarlem, de IJmond en Amsterdam.

Ga fietsen of neem de rondvaartboot
Wie naar de Spaarndamse kunstmarkten komt, kan het beste de fiets, de bus of de (rondvaart)boot nemen en de auto thuis laten. De rondvaartboten van de rederij Woltheus vertrekt uit Haarlem-centrum om 10 uur bij Spaarne 11A, tegenover het Teylers Museum. U vaart dan weer terug om 13:15 uur. Reserveren is aan te raden, omdat de boten regelmatig vol zijn: Rederij Woltheus Cruises Haarlem, 10 - 17 uur: 023 - 535 77 23 (maandag gesloten). Om 11:30 en 12:15 uur zijn er bij voldoend belangstelling rondvaarten vanaf de markt over de Mooie nel.

tijden
10 tot 17 uur
driekwartiersconcert: 15 uur

Meer informatie?
http://www.marselje.nl/kunstmarkten/
of:
Paul Marselje
Denijs van Hullelaan 30, 2015GN Haarlem HOLLAND
023 - 524 10 28
info@marselje.nl

Redactie Maartje Pronk

 


maandag 12 juli 2004

Persbericht

Wegens succes een blijvertje:

vijf zomerse kunstmarkten in

Spaarndam


Aan de Spaarndamse Westkolk strijken zaterdag 17 juli bij de muziektent weer kunstenaars, poffertjesbakkers en muzikanten neer. Naast vertrouwde gezichten achter de kramen, zijn er steeds ook nieuwe gezichten op de markt. Meer dan dertig goed gevulde kramen bieden de bezoeker een ruime variatie in stijl en techniek. Schilders, tekenaars, grafici, keramisten, batikwerkers, zijdeschilders, siersmeden of glasbewerkers; ze zijn allemaal te bewonderen op de Spaarndamse Westkolk. En je kan er aanstaande zaterdag met de rondvaartboot naar toe over het fraaie Spaarne.

Het zijn echte kunstmarkten, geen braderieën dus. Er is geen walmende patatkraam, maar er zijn wel echte Hollandse poffertjes en wafels te koop. Er is geen mechanische achtergrondmuzak, maar er is wel eerlijke straatmuziek van het hoogste niveau. In de naastgelegen Oude kerk is er om drie uur een driekwartiers concert.

Schilderij te winnen
Bezoekers van de markt kunnen gratis meedoen aan de verloting van een fraai schilderij (zie afbeelding). Het is een werk van de hand van Marianne de Graaf en het zal op 14 augustus, de laatste marktdag van dit jaar, worden verloot. Het werk van Marianne de Graaf gaat al sinds jaren snel van de hand op de Spaarndamse kunstmarkt, dus er mag veel belangstelling worden verwacht voor de verloting.

Astrologie als inspiratie
Bezoekers zien op de kunstmarkt graag verrassing en herkenning. Het werk van schilder Wim van der Kolk bijvoorbeeld is herkenning en verrassing tegelijk. Hij volgde aan de academie voor beeldende kunsten St. Joost in Breda de opleiding grafisch ontwerper om zich daarna in Amsterdam als freelancer te vestigen. In de jaren tachtig volgde hij een cursus astrologie, waarna hij een eigen praktijk liet ontstaan. Naast het geven van consulten en lezingen ontdekte hij dat de horoscoop een bron van inspiratie bleek; begin jaren negentig maakte hij zijn eerste horoscoopprenten, waarna hij dit met maansknopenschilderijen en gedichten uitbreidde.

Elke horoscoop heeft volgens van der Knoop twee maansknopen: de noordelijke en de zuidelijke die altijd recht tegenover elkaar liggen. Zij geven informatie over je 'weg' in het leven, de wereld waar je vandaan komt, een vorig leven ervaring. De voorstelling heeft volgens van der Knoop dus symbolen en kleuren van twee 'werelden'.

Midden in historisch Spaarndam en recreatiegebied Spaarnwoude
Spaarndam is trouwens ook zonder de kunstmarkt al een bezoekje waard. Samen met de markt heeft men er een unieke zomerse zaterdag. Spaarndam is één van de oudste en mooiste beschermde dorpsgezichten van ons land. Je kan er dwalen langs de oude huisjes aan de hoge oude Ydijk of langs het water bij Taanplaats en Riet-pol. Aan de Westkolk kan je bijkomen op een fraai terras of je gaat naar het beeldje van Hans Brinkers met-z'n-vinger-in-de-dijk, boven één van de vijf sluisjes. Spaarndam ligt midden in het recreatiegebied Spaarnwoude (met water, bossen, vele kilometers fietspad en talloze andere sportieve recreatiemogelijkheden) en is daardoor een ideale fietsbestemming vanuit Haarlem, de IJmond en Amsterdam.

Ierse muziek van The Three Craws: een traditie op de kunstmarkt
Een jaar zonder The Three Craws op de kunstmarkt is ondenkbaar. Jaar in jaar uit komen er bezoekers speciaal voor hun geluid naar de kunstmarkt. Ook dit jaar zal het raak zijn, als zij hun plek tussen de kramen zoeken. Mensen drommen om de drie muzikanten met hun rechtstreekse stemmen, zonder opsmuk. Bij herkenning wordt er meestal luidkeels meegezongen en het maakt schijnbaar dorstig. Op het nabijgelegen terras aan het water ontmoeten muzikanten en luisteraars elkaar altijd opnieuw. En wie thuis van ze wil genieten kon op de markt hun CD kopen.

Moussorgsky's schilderijententoonstelling in driekwartiersconcert
Het driekwartiersconcert aanstaande zaterdag brengt dit keer een blaaskwintet in de traditionele bezetting van fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot. men speelt een bewerking van Moussorgsky's prachtige schilderijententoonstelling. Al wandelend - met steeds terugkerende promenades - gaat u van schilderij naar schilderij. Elk schilderij met zijn eigen verhaal en muzikale inhoud. Moussorgsky schreef het stuk in 1874 naar aanleiding van een tentoonstelling van zijn vriend de schilder Hartman. Vooraf wordt een korte toelichting over de compositie gegeven.

De uitvoerenden zijn:
· Fluit - Laurie Boltjes
· hobo - Ronald Moerman
· klarinet - Marijke Admiraal
· hoorn - Peggy Wildeman
· fagot - Margo Huggers

Het driekwartiersconcert in de oude kerk van Spaarndam begint om 15 uur.
Toegang €2,-. Kinderen jonger dan 12 jaar gratis.

Ga fietsen of neem de rondvaartboot
Wie naar de Spaarndamse kunstmarkten komt, kan het beste de fiets, de bus of de (rondvaart)boot nemen en de auto thuis laten. De rondvaartboten van de rederij Woltheus vertrekt uit Haarlem-centrum om 10 uur bij Spaarne 11A, tegenover het Teylers Museum. U vaart dan weer terug om 13:15 uur.

Reserveren is aan te raden, omdat de boten regelmatig vol zijn: Rederij Woltheus Cruises Haarlem, 10 - 17 uur: 023 - 535 77 23 (maandag gesloten). Om 11:30 en 12:15 uur zijn er bij voldoend belangstelling rondvaarten vanaf de markt over de Mooie nel.

Meer informatie?
http://www.marselje.nl/kunstmarkten/

of: Paul Marselje
Denijs van Hullelaan 30, 2015GN Haarlem HOLLAND
023 - 524 10 28, 06 - 10 66 73 84, fax 023-544 31 03
info@marselje.nl

Redactie Maartje Pronk

 


 

Correspondenten

Wij zijn altijd op zoek naar buurtcorrespondenten en buurtnieuws. Stuur je buurtbericht per e-mail aan Buurt Online of meld je aan als vaste correspondent!

 

Overheid

Gemeente Zandvoort

Handig

Nederlandse Spoorwegen
Plattegronden
Telefoongids